Gentse Feesten: Verdorven vlinder (Dag één)

Het originele plan was om met Pieter naar Daan te gaan kijken en hem dan zat te voeren zodat hij niet meer dezelfde nacht met de auto naar huis zou kunnen. Met hem bedoel ik Pieter want ik mocht niet binnen van Daan. Het zal wel aan het gezelschap hebben gelegen (Pieter, Jeffrey en Ansgar). Dan maar aan de eerste halve liter begonnen, wat ook meteen de eerste valse beschuldiging van de avond opleverde: een Pakistanier verdacht er mij van niet betaald te hebben. Alsof ik ooit betrapt zou kunnen worden op het stelen van iets met een waarde van 1.25 euro. Het derde middelbaar ben ik al een tijdje ontgroeid meneer Apu.

Omdat Jeffrey een klein meisje is mochten wij allemaal meehelpen een zonnebril uit te kiezen. En veel heeft hij er niet voor betaald ook.

Dan heeft Ansgar de helft van mijn Duvel opgedronken.

Memorabel moment: Jeffrey besluit boel te maken met twee jonge dertigers terwijl er achter ons zo’n twintig politieagenten staan toe te kijken. Ik stond vooral te lachen met mijn gezelschap. Ik heb al genoeg in politiecombi’s gezeten dit jaar.

Onderweg naar huis kwamen we deze straatartiest tegen. Waarom ze die man niet op een podium hebben gezet weet ik niet maar het was daar gezellig, liedjes voorstellen en dan met zeven man luidkeels meezingen. Al wat we misten was een kampvuur. En drank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *