Klaas Vaak blijft een fasho.

Sta ik daarjuist in de Lidl te bedenken of ze daar gewoon weigeren om mooie mensen aan te nemen of zijn de enige mensen die daar willen werken degene die geweigerd worden bij de Aldi wanneer mevrouw voor mij roept naar de twee donkere mannen voor haar: “Ey, welke taal spreken jullie?” Geen reactie. Dus ze vraagt het nog een keer. ow, zei ik vragen? Ik bedoelde “schreeuwen”. Weer geen reactie, dus nog maar eens proberen. Nu antwoordt de één: “slovak”. Zij: “wa? russisch?”. Bon de twee betalen en lopen door. De kassierster wil dan ook weten van mevrouw wat ze nu geantwoord hebben en natuurlijk zegt ze: “tsjechisch”. Ik zeg: “nee, het waren slovaken.” “Ja das alt zelfde, wa ik wil weten is wat die mannen hier eigenlijk feitelijk komen doen!” De onschuld zelve antwoord ik droog: “slechte dingen waarschijnlijk”. “PRECIES JA, ons ambeteren en ons werk afpakken!!” Waarop de kassierster instemmend knikt en toch moest toegeven dat het inderdaad wel _altijd_ problemen is met zo’n mensen. En toen begon ik over te geven op de kassa. Is er niet zo’n regel die verbiedt om slecht te spreken over mensen als je je shampoo en schoenen in de Lidl komt kopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *