What Would Jesus Do?

Uw kerstfeestje leek op die van mij, nu goed? Het leek ook op die van vorig jaar trouwens. Er waren wel geen kroketten, dus veel reden om niet apatisch te doen had ik niet. Vijf zinnen over Kerstmis? Ik vind Jezus geil.

Ik en mijn domme kop zijn weer in de Lidl beginnen werken deze week. Tot en _met_ zaterdag. En er werkt daar een kerel, maat, ne kerel, we waren vijf seconden aan het werken en hij was er al in geslaagd om in zijn vingers te snijden. En het was niet de eerste keer. Volgens hem lag het aan dat merk van stanleymesjes, maar hij mocht geen andere gebruiken want dan was hij niet verzekerd. Dus ik zeg “Maar als je met die andere nooit in je vingers snijdt heb je toch geen verzekering nodig?”. Ofwel begreep hij de logica niet helemaal ofwel gebeurde er iets grappigs in zijn hoofd want veel reactie kreeg ik niet. Dan, tien minuten later, tien cornflakesdozen op zijn hoofd. Dus ik zeg “Ik ga wat uit uw buurt blijven denk ik”. Om te lachen he, om te lachen! Ik heb nog nooit iemand zo sip zien kijken. Fastforward naar sluitingstijd, hij en ik moeten de broden tellen. Nu goed opletten he: de ‘beginstock’ en ‘bestelling’ staan ingevuld, iedereen nog mee? Dan moet je tellen hoeveel broden er nog over zijn en dat bij ‘eindstock’ invullen. Maar dan komt het zwaardere werk, bestelling bij de beginstock optellen en daar de eindstock van aftrekken om zo tot ‘verbruik’ te komen. Ik zweer u, een halfuur heeft dat geduurd. “Goh, vijftien plus tien is vijfentwintig min acht, das hmm twintig hmm hmm hmm zestien” “nee zeventien” “ja ik twijfelde al, maar nu jij het zegt weet ik het weer”. Resultaat, ik heb drie kwartier langer mogen werken en ik heb mijn trein gemist, waardoor ik in Brugge de laatste bus niet meer kon halen. Wat op zich niet héél erg is, maar hij moest ook die trein hebben. Er liggen geen scherpe voorwerpen in het station van Blankenberge, dat kan ik u nu wel met zekerheid vertellen. Dit heeft hij zo in die vijftig minuten verteld:

 • Ik ben gelijk ne koe, eten en werken tegelijkertijd.
 • Ja op mijn vorig werk vonden ze mijn fiets mooi. Ze vonden hem zelf machtig.
 • Ik weet niet precies wat ze riepen, maar ze waren gewoon jaloers op mijn fiets, daar ben ik zeker van.
 • Normaal rijd ik mee met mijn vriendin. Allee, een vriendin he. Maar dat klinkt zo raar.
 • Sandwiches met salami, ik eet nooit iets anders. Allee ja, soms ook kaas.
 • Da masjien heeft mijn geld opgegeten. Meneer, da masjien heeft mijn geld opgegeten!

Lachen met minderverstandige mensen is natuurlijk gemakkelijk he. Maar als fuckvanbraekel.be dat mag, dan ik ook. Ik zou trouwens graag weten wie die site heeft gemaakt, maar ‘waxel’? Ik ken niemand die zo heet!

9 thoughts on “What Would Jesus Do?

 1. Pingback: B.V.L.G.

 2. Aangezien Joris mij voor was zal ik een andere fout verbeteren: “apathisch” komt van het Griekse “pathos”, dus die h moet erbij. Pwned en zo. Jezus zou trots op mij zijn.

 3. Tom is natuurlijk wel een Vlaming en die staan er om bekend binnen het kader van de Nederlandse Taalunie steeds te pleiten voor het vernederlandsen van de leenwoorden. Omdat k’s nu eenmaal mooier zijn dan c’s, en zo.

 4. En tussen ‘snijdt’ en ‘heb’ moet er normaal een komma. Om ook maar eens te zagen.
  Je steekt zeker met opzet altijd fouten in je posts omdat je anders weinig comments krijgt.

  Maar Tom doet dat goed in de Lidl. Zolang er geen oude zwartje vrouwtjes met lege kartonnen dozen aan de haal gaan en hij mensen niet te woord moet staan in het Frans.
  ‘rayon’ blijft nochtans hetzelfde.

  En als die kerel maar zo weinig gezegd heeft op 50 minuten, valt dat toch nog mee.

 5. Pingback: Brutin.be » » *kuch*hippie*kuch*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *