I’m a weekday on weekends.

uw vis, uw hart, al uw geld, ze doen niks anders. Lang geleden, toen ik nog ontbeet en zo, zat ik eens rustig te ontbijten aan onze keukentafel en er was lawaai buiten en toen we gingen kijken, bleek mijn buurjongen zijn brommer in brand te staan. Vrij heftig en zo, maar gelukkig bleef mijn vader rustig en gaat hij binnen een grote kom water halen om het te blussen. Toen hij buitenkwam stond de brandweer er al en was het vuur al gedoofd. Stond hij daar een beetje zielig met zijn kom water. Vijf minuten lang gelachen jong. Een vent van in de veertig in zijn peignoir met een kom water buiten. Afgaaaang.

Er stond vanmiddag naast mij een hippie te wachten op de tram. Wat een hypocriet. Zich afzetten tegen de onderdrukkende maatschappij maar dan wel een beetje profiteren van de voordelen? Zoek u een rietstengel, knoop er uw schoenen mee toe en wandel naar uw kraakpand he makker. Nu ik er zo over nadenk (en dat net voor het slapengaan, dat is om nachtmerries vragen) het Hippiesme is toch een vrij belachelijke subcultuur? “Ik doe wat ik wil en de enige regels die ik volg zijn die tussen mijn benen” (wat, hippies zijn pacifisten en therefore allemaal meisjes.) Fuck, ik ga hier echt wel niet weer over dreadlocks en hun lijfgeur beginnen.

Met hippies lachen is trouwens ongevaarlijk, ik kan mij niet voorstellen dat er veel internetverbindingen te vinden zijn in een bos. Ze zouden trouwens toch nooit weten wie ik ben, want daar is zware research voor nodig (he konijntje). Brutin is trouwens mijn familienaam, moesten er nog mensen zijn die zich afvroegen waar ik het woord “brutin” vandaan heb gehaald. Derde leerjaar: “Jij bent een vrouwelijke bruut”. Kinderen zijn hard. Ik zag ooit eens in de McDonald’s aan de Korenmarkt een baby van de trap botsen, vre-se-lijk grappig. Ken je die lange veren die je bovenaan een trap zet en die dan trede per trede naar beneden vallen? Het was precies hetzelfde maar dan met massahysterie. En wenende ouders. Komaan, het kind was met moeite een jaar, zo erg kunnen die daar nu toch nog niet aan gehecht geraakt zijn?

2 thoughts on “I’m a weekday on weekends.

  1. “Komaan, het kind was met moeite een jaar, zo erg kunnen die daar nu toch nog niet aan gehecht geraakt zijn?”

    niet orignineel maar lààààààààààààààààààchen…

  2. Pingback: Brutin.be » Blog Archive » Tim is een homoseksueel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *