We can’t all, and some just don’t. That’s all there is to it.

Als flinke linkse jongen ben ik ook maar naar Robert Fisk gaan kijken donderdagavond. Hij vertelde ons dat moslims niet allemaal slecht zijn en dat amerikanen niet allemaal slecht zijn en dat al dat gedoe in het Midden-Oosten er niet plots is gekomen. Als u daar van schrikt zijn er twee mogelijkheden: of u bent een fasho, of u bent Helen Keller. Er is namelijk geen deftige mens die dat gaat ontkennen. Preaching to the choir, shooting fish in a barrel, whatever, voor zoiets hoef ik toch echt niet naar Robert Fisk te gaan luisteren. Om het dan nog wat erger te maken waren er mensen, and I use the term lightly, die tijdens het applaudisseren (de laatste van de vijfhonderd of zo keer) rechtstonden. Een staande ovatie! Voor een man die ons kwam vertellen dat, inderdaad, één plus één gelijk is aan twee! Ik wil ook een eredoctoraat. Er was eigenlijk maar één opmerking waardoor ik Robert Fisk toch ne toffe pee blijf vinden: hij vond Syriana ook maar zwakjes. George Clooney heeft zich plots geout als liberale democraat en zijn films en acteerprestaties gaan de wereld een betere plaats maken, yay!

8 thoughts on “We can’t all, and some just don’t. That’s all there is to it.

  1. De reden dat hij een ere-doctoraat krijgt, heeft ook wel te maken met het feit dat hij in 2001 in Afghanistan door een woedende menigte bijna gelyncht was en daarna geen vooroordelen en haat jegens moslims heeft gekoesterd. Ook is hij aan Midden-Oosten verslaggeving blijven doen. Een groot verschil met pakweg Hugo Coveliers wiens auto gestolen werd en sindsdien nog politiek incorrecter dan voorheen is beginnen te doen.

    Dus Tom als je een ere-doctoraat wilt krijgen, ga je zonder aanleiding of provocaties, mensen op uw bakkes moeten laten timmeren en dan achteraf ootmoedig toegeven dat het eigenlijk jouw schuld was en dat je hen kan begrijpen.

    Als je dat doet, krijg je een ere-doctoraat van mij.

  2. De kans om in een moslimland gelyncht te worden is anders precies wel hoger dan in een Westerse democratie. Misschien is meneer Fisk gewoon een beetje naïef, of hoe zeggen ze dat op politiek correcte manier, “hij heeft vertrouwen in de inherente goedheid van de mens.” Als dat een reden is om een eredoctoraat te krijgen, mij niet gelaten. Anders zou Filip zich misschien eenzaam voelen in zijn ivoren toren.

  3. Ik vermoed dat je niet naar de lezing geweest bent. En als je wel geweest bent, heb je’m serieus fout verstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *