De inherente goedheid van de mens en Sinterklaas.

Fat-boy-at-the-bus-stop: Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog steeds geen _flauw_ idee heb waarom je moet oppassen met je autobanden als je over kasseien rijdt, maar je kon er wel mooi over vertellen. Het spijt me dat ik ons gesprek heb verneukt door “ik val op mannen” te antwoorden toen je vroeg wat ik van da lekkere wùf doar vond, maar ik ben nu eenmaal wat onwenning bij arbeiders as yourself, ik ben Joris niet he. Ik ben niet aan deze paragraaf begonnen met het gedacht, ik ga eens met Joris lachen maar het kwam er vanzelf uit. Misschien ben ik wel zat en meen ik wel alles wat ik zeg want zatte mensen menen alles wat ze zeggen want ze zijn zat en zatte mensen zijn niet in staat om leugens te vertellen! Zatjes! Ik bedoel, Zotjes!

Vegetarisme is het cordon sanitaire van het voedsel. Geen vlees meer eten om zo te zorgen dat de maatschappij zijn fout inziet en _stopt_ met vlees. Spijtiggenoeg, beste mensen, werkt het niet echt (een beetje zoals vegetariërs zelf dus). Ik heb wel vorige week de helft van mijn pita hebben weggesmeten maar dat had meer met de saus te maken dan het arm lammetje dat gestorven is voor mijn plezier. Dat het anders wat sneller evolueert en ons kweekt voor het vlees.

Terwijl Tim en ik ons de komende twee weken gaan doodwerken, is onze baas doodleuk twee weken naar Senegal. ‘Tiens’ denkt u nu, ‘ik wist niet dat er hotels waren in Senegal?’ Die zijn er ook niet. Hij gaat twee weken in een _tent_ slapen, hij, zijn rugzak en zijn waspoeder. Maar ik ga de roddels voor bij de watercooler houden denk ik. Hij kan met een computer werken.

Over dood gesproken, iemand uit mijn straat is gestorven vandaag. Op 1 april. Wat was er mis met een aprilvis op iemand zijn rug hangen?

Soms denk ik, Tom jong, dit is een stomme site. Maar dan besef ik weer dat er tenminste geen smileys op staan en dat helpt wel. Dat en een doos chocolade-ijs.

8 thoughts on “De inherente goedheid van de mens en Sinterklaas.

 1. soms denk ik, Tom jong, dit is een stomme site. Maar dan besef ik dat ik weer teveel wijn naar binnen heb gegoten en dat helpt wel. Dat, en er nog een glas bijkappen.

  Neem nu die anekdote over die dikke jongen aan de bushalte. Oke, je valt op mannen. In 2002 was dat shockerend. In 2004 was dat grappig. In 2006 ach laat ook maar.

  Over dat Vegetarisme zal ik maar zwijgen. Neem dees topic weg en je site wordt alweer 20 procent oninteressanter. Want wat je zegt over dat lammetje en de evolutie, wel daar heb ik heel hard mee gelachen. Wacht ik ga het nog eens lezen. Kijk, ik moet weeral lachen. Zie waar vegetariers al niet goed voor kunnen zijn.

  De volgende twee paragrafen snap ik dan gewoon weer niet. Vroeger dacht ik nog dat dat aan mij lag.

  Okee, ik kan niet goed tegen mijn verlies.

 2. Neen, ‘t is afgelopen. “Stoppen op je hoogtepunt” zei mijn grootmoeder zaliger altijd.

  en ja tim en tom, ik ben mij bewust van de (pijnlijke) ironie.

 3. Allez, ik ben hier nochtans precies wel graag. En ik snap ook die smiley’s niet, ik ben er carrément tegen, quoi.
  Allez, er was eens een madame op zo’n prefab blog over de dood van haar moeder of tante ofzo, en dat stond vol smiley’s. Droevige, welteverstaan, maar toch, quelle idée!

 4. senegal,met een tent? komt me bekend voor.

  maar er zijn ook wel hotels hhor, tis natuurlijk de vraag wat je een hotel noemt.
  Waar ligt de norm, dat is het kwastjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *