For I am a Bear of Very Little Brain and long words bother me.

Als u de komende dagen iets heeft van “man, deze website is zo mogelijk nog schijtlelijker geworden”, ik ben aan de layout aan het prutsen. Ik ken er niks van en ik doe niet graag dingen die mij maar matig interesseren. Ik herinner u graag aan mijn mondeling examen Latijn in het zesde middelbaar toen ik halfweg de ondervraging droog meedeelde dat het mij niet echt interesseerde. Het voordeel was dat ik toen een extra halfuurtje had om te studeren voor het examen de dag erna. Dat en een mooie 35% voor Latijn. Maar goed, ik werk dus aan de layout. Ik weet wat u denkt: “Daar hebben we toch negertjes voor?” maar euh, negers? In Brugge? Echt niet. Wij doen hier niet aan kleurtjes, onze enige pitakot wordt ook uitgebaat door een rus. Hadden jullie vroeger ook zo moeite met het inkleuren van gezichten in tekeningen? “Gebruik de vleeskleurige potlood” zei de juffrouw. Fuck jong, ik had geen vleeskleurige potlood. Allemaal oranje mensjes, nah.

Lachen met neger(tje)s is gewoon grappig. Waarom is dat grappig? Omdat ik _geen_ neger ben, tiens. Ik las eergisteren op planet-ugent (zelfverminking is nu eenmaal de max) een post over de nieuwe PSP-reclame waarbij een volledig witte vrouw een zwarte vrouw vastgrijpt aan de keel met de tekst “White is coming” erbij. Big fucking whooping deal. It’s a play on words. Ik ben vrij zeker dat het geposeerd is en dat de zwarte dame nog steeds in goeie gezondheid is. Hey, misschien werd ze er zelfs voor betaald. Maar ik ga het hier eens zeggen. Er zijn twee manieren om om te gaan met mensen met een andere huidskleur. Enfin, eigenlijk drie, maar “doen alsof we allemaal hetzelfde zijn” is politiek correcte zever. Twee manieren dus: ofwel vind je de ander inferieur en probeer je zo de situatie onder controle te houden, ofwel aanvaard je dat gegeven en lach je er mee. Punt. Ik zag ooit eens een zwarte man aan het station in Gent, die duidelijk niet van hier was, die naar een andere zwarte man toestapte om de weg te vragen. Hij stelde zijn vraag in het frans en de andere antwoordde in het engels dat hij geen frans sprak. DAT IS GRAPPIG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *