Frans voor BH

Bert stelde gisteren een ietwat domme vraag: “is het niet altijd noemen bij een voorwerp?” Na zo’n tien minuten vingerwijzen en uitlachen van mijnentwege mag het duidelijk zijn: NEEN. Ik zal het nog één keer uitleggen, maar het interesseert toch niemand want “wij zijn al te oud om dat nog af te leren” of “dat is dialect, dan mag dat” of “ik kan er gewoon niet tegen dat Tom mij verbetert want dan voel ik mij inferieur en ik mag dan wel inferieur zijn, ik denk er liever niet over na, want dan ben ik triestig.” Hoe. Dan. Ook:

Als we iemand met een bepaalde naam aanduiden of een naam geven, noemen we hem aldus. Het is mogelijk dat hij anders heet, d.w.z. een andere of langere officiële naam heeft. Hoe we iemand noemen komt dus niet noodzakelijk overeen met hoe hij in werkelijkheid heet.

  1. Hoe heet je?
  2. Hoe zullen we hem noemen?
  3. Het arme kind werd naar zijn vader genoemd. Het heet Hieronymus.
  4. Ik heet Victor, maar ze noemen me Vic.

En u heeft gelijk, ik doe het enkel om op uw zenuwen te werken. Doe ik wel vaker, u zal dat wel merken. Waarom zeg ik eigenlijk altijd u? Moest ik mezelf niet zijn, ik zou dat vreselijk irritant vinden en dan linken naar deze website en mezelf belachelijk maken en dan zou mijn andere ik, dus die kerel die altijd “u” zegt, bij mij iets posten à la “wat is uw probleem maat?!” en dan heb ik eigenlijk onbewust mijn punt gemaakt. Ik heb geen flauw idee waar ik over bezig ben. Een beetje zoals die f.a.s.h.o. die gisteren beweerde dat 70% van alle gevangenen in België allochtonen zijn. En hij vond dat erg want die nemen plaats in van de Belgische gevangenen of zoiets. En de Polen komen naar speciaal naar hier om mensen dood te steken voor hun mp3-speler van vijftien euro. Alrighty then. Veel “fuck you”, “gij zijt eigenlijk een dwazen” en “mensen van uw soort” later zijn we dan maar gestopt. Maar het blijkt dus slechts 40,9 procent te zijn (voorhechtenis inbegrepen). Goh, de communist heeft weer gelijk!

Mijn zus (die blijkbaar door haar vrienden Soutien wordt genoemd) en ik hebben donderdag een feestje georganiseerd. Nu, voor u een hissyfit begint te throwen omdat u niet uitgenodigd was, ik moest de dag erna werken en ik was dus van plan om om drie uur het feestje te verlaten en te gaan slapen, het zou dus vrij debiel zijn om niet-Bruggelingen te laten afkomen. Een feestje zonder de Tominator is geen feestje natuurlijk. Tominator? Echt? Ik ga zo alleen oud worden. Evi had zo’n vijftien man uitgenodigd, ik kwam met wat smeken en beloftes dat de drank gratis was aan _drie_ (3) vriendjes. Gelukkig was het niemand op gevallen, hell, het zou mij verbazen als er iemand wist dat ik de gastheer was. Always the bridesmaid, never the bride. *zucht*. Als mijn soundmixshowavontuur (The Championettes, zesde leerjaar, eerste prijs, thankyouverymuch) mij iets heeft geleerd dan is het wel dat ik _verdomd_ goed sta met een jurk. Oh nee! Ik dwaal af! Ik was wel op het lumineuze idee gekomen om misschien toch maar geen barbecue te houden en gewoon pizza’s te bestellen bij de Pizza Hut. Geef toe, u denkt nu: “Shit, goed idee. Nee! _Geniaal_ idee!” Het feestje heeft uiteindelijk slechts tot één uur geduurd, maar ik ben een man van principes en ik ben pas om drie uur in mijn bed gekropen.

En nu bel ik naar de organisator van een juniorenwielerwedstrijd in onze wijk die woensdag een blaadje in de bus heeft gestoken om te melden dat er een algemeen parkeerverbod van kracht is morgen, niet goed beseffend dat mijn beide oudjes in Italië zitten en ik ondanks mijn 22 jaar nog steeds geen rijbewijs heb (wijs ende lach) en dus geen enkele van onze twee auto’s kan/mag verplaatsen. Lees die zin maar nog eens. Keihard alleen ga ik oud worden.

One thought on “Frans voor BH

  1. Nu nog die verduivelde betrekkelijke voornaamwoorden, en deze site wordt nog a-ok! Niet dat het de bedoeling kan zijn. Donatien Soutien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *