You’re a daft punk!

Ik ben er weer! Jij hebt mij gemist, ik heb jou meer gemist, jij hebt mij nog meer gemist, ik heb jou oneindig veel gemist, jij hebt mij oneindig plus een veel gemist, ik heb jou eerlijk gezegd niet gemist. Dingen die ik wel gemist heb: een matras, een deftige douche, een porseleinen toilet en mijn internetverbinding. So much porn, so little time. Maar goed, ik moet hier dus drie dagen Pukkelpop bespreken en ik heb nu toch niks anders te doen, want ja, ik wil naar Veronica Mars kijken maar mijn zusje wil meekijken en die is momenteel iets anders aan het doen *wink wink nudge nudge* Haha, nu denken jullie dat ze iets vuils aan het doen is! Vozeriken. Of is dat met twee k’s? Het is geeneens een Nederlands woord dus ik mag het verbuigen zoals ik wil! Sticking it to the Man!

Maar ik heb blijkbaar een kort geheugen, want kamperen is echt niks voor mij. Niks. Ik heb me nog nooit zo vies gevoeld, komt daar dan nog bij dat mijn zelfopblazend matje _niet_ zelfopblazend bleek te zijn waardoor ik drie nachten op de grond heb geslapen. Enfin, wakker gelegen en hopen dat ik dood zou gaan. En u kende ongetwijfeld voor vorige week donderdag niemand die speciaal naar Hasselt-centrum gaat om daar handzeep (zonder water) te kopen? Wel, nu dus wel. Het werd mij tijdens deze dagen nog maar eens duidelijk wat voor een ongezonde haat ik koester tegenover andere mensen. Maar zo ben ik, een linkse rakker die niemand anders afkan, maar die wel het beste wil voor iedereen. Begrijpen wie begrijpen kan. Maar er loopt nogal wat marginaal volk rond op festivals, ik ben er nog steeds niet goed van. En ik weet niet of u al in-the-know bent, maar tegenwoordig dragen meisjes hun bloesjes binnenstebuiten. Soit, mijn psychotherapeut zegt dat ik er niet teveel moet over praten, je traumas opkroppen is blijkbaar weer volledig in. Het is makkelijker om een maagzweer te behandelen, quoi.

Ik had wel graag nog de groetjes gedaan aan Charlotte die in de tent naast ons sliep. Zelfs mijn oordopjes konden haar geklaag niet tegenhouden. U kent ze wel, tienermeisjes die voor het eerst overschakelen van Bacardi Breezer naar het iets zwaardere spul (alhoewel het maar Passoa bleek te zijn, maar volgens Pieter is dat ook best heavy. Pieter, don’t let the name fool ya, is een klein meisje.) en die daar dan niet tegen kunnen en zichzelf heel erg zielig vinden. Wel, Charlotte was ook zo iemand en ik was daar getuige van. Op zich al grappig natuurlijk, maar ze beweerde ook nog eens om het halfuur dat ze niet meer zag, om dan tien minuten later plots toch weer genezen te zijn, om dan tien minuten lang alle kleuren van de tentjes die ze zag op te noemen. Haar vriendin had trouwens de nacht doorgebracht in de EHBO-tent, want die had er niks beters op gevonden om (hou u vast) een halve fles Passoa ad fundum op te drinken. En die mensen gaan later mijn pensioen betalen?

We gaan eens de groepen bespreken anders. Als u Daft Punk zoekt, die staan bij “yukkie yuk yuk”. Wat toevallig ook het geluid is wat uit mijn mond kwam tijdens hun optreden.

De goedjes:

 1. We Are Scientists. Er mochten dan wel 43 groepen op mijn programma staan (waarvan ik er 41 heb bekeken, thankyouverymuch), maar dit was de enige die ik zeker niet wou missen. Hun album is gelijk geniaal goed en al hun teksten lijken wel uit mijn leven gegrepen! Ze stelden enkel teleur toen ze stopten.
 2. Yeah Yeah Yeahs. Ik stond dan wel niet op de voorste rij, ik stond wel dicht genoeg om eens een gans optreden te kunnen uitkijken zonder iemand zijn haar die het zicht verneukt. Het was vooral grappig hoe iedereen die naar de Arctic Monkeys stond te kijken toen het begon te stortregenen plots naar de Marquee kwam gelopen, waar ik gelijk al ruim tien minuten stond te wachten. Ik wil een medaille. Of een lolly. Het optreden was goed, meer heb ik daar eigenlijk niet aan toe te voegen.
 3. Morningwood. Hebben een album gemaakt die van het begin tot het einde lekker doormept, live was het wat minder, maar het werd ruimschoots goed gemaakt door Chantal Claret die twee meisjes en een jongen op het podium liet om ze vervolgens half uit te kleden en het zeventienjarig jongetje af te lekken. Bert laat trouwens weten dat hij ‘haar wel zou doen’. Ik niet. Tim: jij zou zeker dat gastje doen.
 4. be your own PET. Had ik nog nooit van gehoord (niet doorvertellen) maar fuck me, die waren lekker. Volgens mij allevier niet ouder dan achttien en het zagen er maar verwende ettertjes uit, maar fuck me, die waren lekker. Extra punten voor de drummer die vier strandballen heeft kapotgeprikt met zijn drumstok.
 5. Belle and Sebastian. Negeer Bert, negeer Sanne, dit was een goed optreden. Veel nummers uit het nieuwe album (geen Funny Little Frog spijtiggenoeg) en wat kan Stuart heerlijk dansen! Spijtig van die idioot die plots op het podium kroop om dan wat spastisch te beginnen dansen. Het zal hem wel een pintje opgebracht hebben, maar als je aan een lief wilt raken kan je misschien eerst die marginale vest kwijtspelen. Het bisnummer heb ik niet volledig kunnen uitluisteren, want Bert was bang dat we Daft Punk gingen missen (ze begonnen een dik kwartier te laat uiteraard). De titel van deze post komt trouwens van Stuart gericht naar een zangeres/fluitspeelster die dacht dat het publiek liever naar Daft Punk wou gaan zien.
 6. Eervolle vermeldingen (in dalende lijn): Cursive (geen Sierra spelen was een klotestreek), White Rose Movement, A Brand, Scissor Sisters, Forward Russia!, Para One, Arctic Monkeys, The Dresden Dolls, Turbonegro, Field Music, The Pipettes (jurkjes met witte bolletjes zijn schattig), Eagles of Death Metal, Panic! At The Disco, Feeder, Lotterboys, Mocky, Shameboy (de hype was er iets teveel aan), Death Before Disco, Less Than Jake, The Setup, My Awesome Compilation, Tunng en Colder

De slechtjes:

 1. Daft Punk. Enige groep die te laat begon met hun optreden en ze vielen snel in herhaling. Het publiek ging wel volledig los, maar dat lag volgens mij meer aan het feit dat het Daft Punk was dan aan hun show. Nu, goed voor mij, ik moest een trein halen.
 2. Snow Patrol. Krijgt van andere best goeie punten, maar het was een akoestische set (Heathrow had hun spullen nog) en als ik een optreden verwacht met elektrische gitaren en gedrum, dan ben ik niet tevreden met twee akoestische gitaren. Als jij een blond hoertje met dikke tetten bestelt en er belt in de plaats een donkerharige Thaise shemale aan dan ga je die toch ook niet binnenlaten? Ok slecht voorbeeld. Hun tweede album is toch schijt.
 3. Orson. De enige groep die ik heb bekeken die niet op mijn programma stond. En terecht. Ik geef die mannen nog twee maand voor ze stoppen. En in de eenendertig minuten dat ik daar was, hebben ze geeneens No Tomorrow gespeeld!
 4. Hawthorne Heights. Vielen muzikaal wel mee, maar je kan geen optreden beëindigen met een oproep aan het publiek om je t-shirts en albums te gaan kopen, omdat ze anders misschien nooit meer terugkomen naar België. De twee gasten die naast mij “Emo! Homo!” naar het publiek stonden te roepen waren trouwens grappig. Omwille van wat ze riepen dus.
 5. Radiohead. Ik betwijfel dat er iemand de volle twee uur is blijven luisteren. Kweek eens wat zelfvertrouwen, makker. Of begin een myspace account zoals de rest van ons.
 6. Eervolle (ironie!) vermeldingen: Lostprophets, cKy, Massive Attack, !!!, Tv on the Radio en Placebo.

Hallo! Heeft u dat heus allemaal gelezen? Sjiek hoor. Speciaal voor jullie nog een grappige anekdote over Bert: Tijdens het optreden van Para One zat er een kerel voor ons met een t-shirt aan van Rage Against The Machine. Na er vijf minuten naar te staren, draait Bert zich naar mij en zegt: “Die heb ik vorig jaar op Pukkelpop gezien”. Een sterke prestatie, aangezien ze al zes jaar gesplit zijn. Hip gaat hij toch nooit worden, onze Bert.

11 thoughts on “You’re a daft punk!

 1. Hoe kan je nu in hemelsnaam Belle and Sebastian goed vinden????

  Ik HAAT funny little frog, en nog geen klein beetje! Ik word niet graag happy op commando.

 2. Ellie: er is meer aan Belle and Sebastian dan Funny Little Frog hoor. Het is zelfs één van hun mindere nummers. Ze maken heus niet meer happy liedjes dan Christina Aguilera.

  Sven: Bon, je hebt blijkbaar gelijk. In my defense, Bert was toen zijn gesprek met Pieter aan het navertellen en ik heb soms de irritante gewoonte om naar mensen te luisteren.

 3. Wel wel, dat is een lang stukje tekst, en dat met maar 1 keer de gebruikelijke underscores te frequenteren. Proficiat!

 4. “Radiohead. […] Of begin een myspace account zoals de rest van ons.”

  Al de bandleden van Radiohead hebben een myspace account. Je research niet goed gedaan hé..

 5. Serieus:

  “Hi people on myspace,if you want to know more about me look me up on the internet im not going to get personal here ,ok for those who keep asking me if it really is me well would you believe me if i said yes.Anyway i have been very busy with alot of stuff so please dont get upset if you dont get a answer from me or if you dont recieve anything i do get all my messeges and read them and sometimes answer back.Also thank you for the people that have left comments and messeges that i have recieved it means alot.x”

  En jij gelooft dat dat echt is? En dan noemen mensen _mij_ naiëf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *