Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel één

Straks Sinterklaas, maar eerst nog Site van het Jaar 2006. Weinig volwassenen die nog in de goeie man uit Spanje geloven en zo is het ook bij deze verkiezing. Niemand die heus denkt dat de winnaar de beste blog uit Vlaanderen en omstreken heeft, maar als dat de anderen gelukkig maakt, willen we heus wel eventjes doen alsof. Omdat er honderd keuzes zijn en u maar drie vakjes mag aanvinken heb ik besloten om u te helpen door de komende tien dagen elke dag tien genomineerde sites te bespreken. Eigen mening en zo, u hoeft heus uw slaap niet te laten als ik iets negatief heb gezegd. De volgorde werd bepaald door een randomizer.

 • (#68) Onzin: Altijd openen met een goeie grap denk ik dan. Saaie posts vol spellingsfouten, foto’s die niet werken en, oh ja hoor, een post met _vier_ woorden. En geen vier woorden met impact zoals “ik heb zelfmoord gepleegd”, alhoewel ze wel even triestig zijn. Volgens mij weet de eigenaar geeneens dat hij of zij genomineerd is, want de laatste post dateert al van zeven november. Hier stemt _niemand_ op.
 • (#77) Smintjes: Laatste “post” (voor zover twee tekeningen van computerspelletjes een post moeten voorstellen. Dat is hetzelfde als Clickx een computertijdschrift noemen. Ok, er staan foto’s van websites en computers en zo op, maar artikels over webshops en tekentabletten? Zeg me eens, hoe is het weer daar in 1996?) was op 2 november. Ik zou haast denken dat de randomizer het expres doet, maar ik denk eerder dat het aan de genomineerde websites ligt. Toch nog eens de oudere posts bekijken. Hmm, ja, hij kijkt tegenwoordig naar Amerikaanse series die iedereen vorig jaar al heeft gedownload. Brandend actueel. Een beetje zoals Clickx, maar die lol had ik al eens verteld zeker?
 • (#78) Spaanse tapas: Ok, deze weet tenminste al dat hij genomineerd is. Hij woont ook al drie jaar in Spanje, benieuwd of hij naar de prijsuitreiking komt! Knappe vriendin, dat wel, maar ik denk niet dat ze voor zijn schrijfkunst is gevallen. Heeft natuurlijk aantrekkingskracht, een Belg in het verre Spanje, maar dan leest u misschien beter de avonturen van deze twee gasten in Madrid. Tenzij u uw teksten liever zonder humor heeft. En inhoud. ja, een beetje zoals brutin.be! Ik was u voor!
 • (#13) Bruno’s BlogBoek: Dagboek, Blogboek, ik snap hem! Ow ow, hoofd van het filiaal van Microsoft in België? Don’t quit your day job. Uniek, maar zal nooit veel stemmen halen. Komaan, hier kan ik toch geen lollen over bedenken, hij is _hoofd_ van het _filiaal_ van _Microsoft_ in _België_!
 • (#21) De wereld van Kaat: Die heb ik vorig jaar al eens gedaan! Blij te zien dat ze tenminste mijn goeie raad heeft opgevolgd. Ik had toen misschien beter ook wat gezegd over de inhoud. Ach kijk, das gewoon onaardig van me, de site wordt regelmatig geüpdatet, de posts zijn van een goeie lengte en dat stukje over de Colruyt en Sinterklaas? Daar moest ik zelfs om glimlachen! Beter doen dan vorig jaar wordt moeilijk, maar veel succes, nonetheless.
 • (#18) De Bitches: Ik heb even een dipje. Mooi lettertype alvast. Hier mag u zeker op stemmen. Maar niet omdat het vrouwen zijn he, hou uw politieke correctheid maar voor de federale verkiezingen.
 • (#63) Niet geschoten is altijd mis: Omdat dat dipje van daarjuist nog niet over is, ga ik gewoon mijn stukje van vorig jaar copy-pasten. Fan van het eerste uur, doe even uw ogen toe. Kan er mij eens iemand de url geven van die database met al die originele blogtitels? Oh? Die bestaat niet? Mijn punt precies. “Lollen zijn als drollen, iedereen kan er maken maar de mijne stinken tenminste niet“. Te lang? Ik kon maar proberen. Veel volwassener ben ik nog niet geworden het afgelopen jaar, of kent u veel 23-jarigen die op een woensdagmiddag in hun boxershort blogreviews zitten te maken?
 • (#57) Majestic Moose: Een fotoblog? Uit Nederland? Om ter eerst stemmen! Eén, twee, stem! Haha, gefopt, ik heb niet gestemd! Komaan Clickx, zelfs een onschuldige kinderhand had nooit zoiets eruit gehaald. Ik ben geen voorstander van fotologs, maar als het dan toch echt moet, wat is er mis met Vlaamse fotoblogs?
 • (#61) Netlash: Ergens tussen de zelfpromotie voor dit bedrijf staat blijkbaar ook een blog. Maar ik vond hem niet. Ik kom op voor de huis-, tuin- en keukenbloggers. Jaja, dat wil nog niet zeggen dat ik u graag heb.
 • (#100) ZonderZever: In zijn post van elf november bespreekt hij drie andere blogs en doet em negatief en al! Maar hier kunt u op stemmen zonder bang te zijn of ik u wel nog graag ga hebben. Dat deed ik ervoor toch al niet hoor.

Gedaan! Ik heb gedaan! En morgen weer tien andere. Zelfpijniging is leuk hoor, maar tis wel plezanter als er bloed bij te pas komt.

11 thoughts on “Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel één

 1. Het is “fotoblog”. En “volwassenen”. En eigenlijk hebt ge het over Blog van het Jaar i.p.v. Site van het Jaar. En de HTML van die Microsoft pee is hilarisch, ik ga daarvoor stemmen denk ik.

 2. Sorry makkers,

  De eigenaar is er onlangs mee gestopt… Hij dacht in zijn erfenis echter nog een update van ‘t een of ‘t ander mee te geven, doch is dat helaas mislukt, waardoor wij -de onderdaantjes- nu niet meer kunnen inloggen en zo ook bijvoorbeeld alle foto’s zijn verdwenen. De eigenaar is momenteel van de aardkloot verdwenen.Een ongelukkige timing zowaar.

  Toch een beetje een recht van antwoord…

  Een “triestige” blogger,

  Horskaer

 3. Pingback: Brutin.be » » Waar was jij op 11 september?

 4. Pingback: Brutin.be » » But some things never get better, like used cars and bad livers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *