Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel twee

Straks Sinterklaas, maar eerst nog Site van het Jaar 2006. Weinig volwassenen die nog in de goeie man uit Spanje geloven en zo is het ook bij deze verkiezing. Niemand die heus denkt dat de winnaar de beste blog uit Vlaanderen en omstreken heeft, maar als dat de anderen gelukkig maakt, willen we heus wel eventjes doen alsof. Omdat er honderd keuzes zijn en u maar drie vakjes mag aanvinken heb ik besloten om u te helpen door de komende tien dagen elke dag tien genomineerde sites te bespreken. Eigen mening en zo, u hoeft heus uw slaap niet te laten als ik iets negatief heb gezegd. De volgorde werd bepaald door een randomizer.

 • (#24) detender@media: Die vent is “content manager” voor één. Geen idee wat dat juist inhoudt, maar hij zal, onrechtstreeks of niet, zeker verantwoordelijk zijn voor het feit dat Gene Bervoets nog steeds elke week te zien is op de televisie. U was een sterke kandidaat. Maar dit is evenveel een winnaar als dat Gene Bervoets een acteur zanger kok mens is.
 • (#47) Katrien: Ik wil nog doen alsof ik het niet vree verdacht vind dat er na een afwezigheid van twee weken plots weer een nieuwe post geplaatst wordt op de dag van de nominaties, maar volgens mij kan Clickx beter een nieuwe categorie beginnen voor alle blogs van vrouwen die graag chocola eten en eigenlijk nooit sporten en die toch een _liefje_ hebben en die drama maken over een simpele verkoudheid. Sex and the City had tenminste nog enkele minuten seks per aflevering.
 • (#17) Cursief huigje: regelmatig updates, lange teksten, bon ziet er goed uit, owla! Wat ziet mijn rechteroog? Een pinguïn die mijn muis volgt met zijn hoofd! En als ge snel genoeg dubbelklikt kunt ge hem int water duwen! Wohey. Ik haat pinguïns, iedereen vindt ze zo schattig, want ze wandelen zo grappig en het lijkt net alsof ze een smoking aanhebben, maar ik vind het grof dat de andere vogels, die _wel_ kunnen vliegen, genegeerd worden. Mijn lievelingsdier is de _eend_. Inderdaad, die beesten die ge in elke vijver in België vindt. Ijsberen eten geen pinguïns omdat ze op een andere pool wonen hoor, ijsberen hebben gewoon goeie _smaak_. Wat zegt u? Cursief huigje? Ah. Hij houdt van pinguïns, dus neen.
 • (#89) Tom Bogman: Ik kan moeilijk kwaad zijn op 28-jarige mannen die regelmatig het woord “vetgeil” gebruiken he. Ik kan wel kwaad zijn op 28-jarige mannen die drie van hun posts op de voorpagina afsluiten met een knipogende smiley. En hoeveel Tom B‘s zijn er zo in de Vlaamse Blogosfeer eigenlijk feitelijk? Hij lijkt trouwens van geen kanten op de foto in zijn banner, hij heeft wel twee kinnen. Oh nee, zo onaardig!
 • (#71) Perre Online Fotografie: Heeft blijkbaar ooit foto’s van Luc De Vos geschoten. Neenee, foto’s van. Ik ben net beginnen wenen omdat ik zo’n vreselijk domme lol heb verteld.
 • (#86) the plan: Weer zo één die per sé zijn ware identiteit verborgen wil houden. Tis maar een opmerking hoor, maar euh, je beseft toch dat als je wint je dat nog moeilijk zult kunnen volhouden? De nadruk in die zin ligt wel op “als je wint”. Maar goed. Ik vind de naam verschrikkelijk. “the plan”? Dat is gewoon _smeken_ om benoemd te worden als “the man with the plan”. En als ik nog één iemand zie die post over hoe hij te vroeg is opgestaan op 30 oktober omdat hij het winteruur vergeten was dan ga ik echt met mijn vuist schudden en klagen tegen mijn spiegelbeeld. Die moet namelijk luisteren naar alles wat ik te zeggen heb. En in ruil vertelt hij mij dan hoe mottig ik er uitzie. En geloof het of niet, maar hij heeft het lastiger. Eigenlijk bespreek ik niet graag blogs, ik praat liever over mezelf. Dat had ik misschien beter gisteren bedacht.
 • (#38) Henk’s blog: Prinses Dramoghe van Vlaamse Blogosfeerland vindt dit geen echte blog, want “hij babbelt enkel over zijn optredens”. Enfin, ze zei het niet letterlijk zo, ik heb de scheldwoorden er uit gelaten. Ja, er komt nogal wat vuile praat uit dat mondje. Henk is vooral bekend als liefje van de vrouw hieronder. En die wil niet in de lijst staan dus zal ze hem ook wel gedwongen hebben om dat standpunt over te nemen. Want dat doen ze _allemaal_. Kinderen baren zal wel pijn doen, maar uw waardigheid verliezen doet toch ook geen deugd. Waar. Heb. Ik. Het. In. Hemelsnaam. Over.
 • (#48) Kerygma: Mijn randomizer is een sloeber. Deze wil niet meedoen aan de wedstrijd en das een goed excuus om er geen review over te moeten maken. Voor zover dat stukske van Katrien copypasten en Katrien vervangen door Kerygma een review genoemd kan worden. Maar ze houdt van Eagles of Death Metal en van Willy’s en Marjetten, kzouzenieuitmijnbeddeschoppen.
 • (#4) Afvragingen: “Niets op deze blog is echt.” Al uw gezever lijkt nochtans the real deal. En als de reacties op je post _grappiger_ zijn dan de post zelf dan heb je een probleem. Maar niks wat een goeie druk op de delete-knop niet kan oplossen hoor. Als ik volgend jaar eens meer dan dertien hits vanaf uw site krijg dan maak ik u een positievere review, kzwèrent. Vanaf honderd wil ik er zelfs wat humor insteken ook.
 • (#85) Tender Feelings: Ey, zo grappig, der staan eenden in de banner! Er werd mij gezegd dat één van de auteurs weldegelijk goeie stukjes schreef, maar die heeft blijkbaar geen post op de voorpagina staan. Hoop ik.

Deze is niet zo goed he.

9 thoughts on “Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel twee

 1. Ahh, ‘t is weekend!! Eindelijk lekker gezellig voor de pc ontspannen en lachen met grappige posts over minder grappige blogs.

  En Tom, heb je je huiswerk al af voor vanavond? Ik heb wel nog zin in een nieuwe aflevering. Je kan hem er gelijk al op zetten, dat grapje om pas om één voor twaalf te posten heb je nu al gebruikt, en bovendien ben ik toch de enige die dat ziet.

  Au travail!

 2. Met belangstelling én met een glimlach jouw commentaar op mijn geblog gelezen. Beste vogelliefhebber, wil je de pinguïn eens goed pesten .. klik er dan een paar keer op én oeps hij ligt in het water! Dus je zou het wel eens bij het verkeerde eind kunnen hebben, mocht je veronderstellen dat pinguins mijn lievelingsdiertjes zijn. Cursief Huigje zet namelijk graag via zijn geblog de lezer(s) op het verkeerde been!

 3. Ik vind de “dolle avonturen van Tom in Gent” veel geestiger om te lezen alleszins.

  In plaats van u hier mee bezig te houden, kom keer schuimwijn drinken met Ellie!

 4. 1 van de auteurs schrijft goede stukjes..
  hmm
  Ik zou dus heel graag weten welke stukjes ‘goede stukjes’ zijn, want zo kunnen we groeien he..

 5. Pingback: Brutin.be » » Waar was jij op 11 september?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *