Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel drie

Straks Sinterklaas, maar eerst nog Site van het Jaar 2006. Weinig volwassenen die nog in de goeie man uit Spanje geloven en zo is het ook bij deze verkiezing. Niemand die heus denkt dat de winnaar de beste blog uit Vlaanderen en omstreken heeft, maar als dat de anderen gelukkig maakt, willen we heus wel eventjes doen alsof. Omdat er honderd keuzes zijn en u maar drie vakjes mag aanvinken heb ik besloten om u te helpen door de komende tien dagen elke dag tien genomineerde sites te bespreken. Eigen mening en zo, u hoeft heus uw slaap niet te laten als ik iets negatief heb gezegd. De volgorde werd bepaald door een randomizer.

 • (#33) eskimokaka: Die begint ook al met “vetgeyl”, ik ben echt nooit mee met die insiders in de Vlaamse Blogosfeer. Volgens Asfaltkonijn zijn dit de favorieten. Maar Asfa en ik, wij hebben een speciale band, dus ik weiger akkoord te gaan met wat hij zegt. Maar ik hou de details voor zijn bespreking. Want uiteraard is hij ook genomineerd! Kent u anders een betere site waar ge filmkes op kunt vinden? Nee he.
 • (#87) The Unexpected Life of The Green Frog: Watismedathier. Foto’s van een kikkerknuffel op verschillende plaatsen over gans de wereld. Shit he, ik was ook zoiets van plan, maar dan met één van mijn vader zijn tuinkabouters. Ik zou die dan aan een vriendin (die stewardess is) meegeven en ze kan daar dan foto’s van nemen overal ter wereld en opsturen naar mijn vader. Hoho, hij zou niet weten wat hem overkomt. Wa, nee jong, Amélie Poulain heeft dat van _mij_ gestolen! Maar goed, wanneer die mannen van Clickx binnen drie jaar ook de film bekijken zullen ze hun fout wel inzien zeker.
 • (#9) Bart Vandamme: Bart gebruikt woorden zoals foebal en vroemtuig. Hij noemt zichzelf bavada en zijn volgelingen bavadaisten. Tegen zoveel spitsvondigheid kan ik niet op. Maar ik ben niet zo zot van die ondertitel (de fun terug in fundamentalisme). Niet dat hij niet origineel is hoor, maar het kan nooit de bedoeling zijn dat hij origineler is dan de inhoud.
 • (#27) Dramoghe: Ik ga mij eens aan mijn belofte houden (“of ge krijgt ne djoef op uw muil”) en geen commentaar geven. In ruil gaan we ons bezatten tijdens de prijsuitreiking (maar ze weet het zelf nog niet). Hilarity will ensue.
 • (#35) Fuckhedz: Hij trekt graag foto’s en luistert naar minder bekende muziek. Big deal. Ik doe dat ook _en_ ik besef wel al jaren dat postrock kut is. Weet je wie ook graag naar postrock luisterde? Hitler. En dat was een bedplasser. Ach, er weten misschien vijf van mijn lezers wat postrock is. Zo’n verloren lol.
 • (#12) boerenblog: Ik ben niet aan boeren. Die zijn luidruchtig en ze stinken. Er stond hier eerst iets totaal anders over één van zijn posts en dan over wat zou gebeuren moest _ik_ op een boerderij werken, maar Tim snapte de clou niet. Ik ben ooit eens uit de les wiskunde gesmeten omdat de lesgever dacht dat ik hem aan het uitlachen was, en eigenlijk was het Tim. Volgens mij wist die kerel maar al te goed dat het Tim was, maar ge kent minderheden he, als ge der ook maar iets negatiefs over zegt dan beginnen ze u een fascist te noemen. Wat? Pedofiel? Nee, ik bedoelde homo, homo’s zijn ook een minderheid. Ge kunt heus niet zien dat Tim op jonge gastjes valt hoor. It’s not like he’s getting any! ICEBURN.
 • (#72) Peter’s Blog: Peter is blijkbaar één van de oorzaken van planet-ugent.be en dus direct verantwoordelijk voor mijn maagzweren. En de reden waarom ik nu blind ben.
 • (#70) Outro_Spective: Oh wat leuk, deze wil ook niet meedoen met de wedstrijd. DAN HEB IK GEDAAN (ik doe ze niet in volgorde)!
 • (#19) De ultieme filmblog: De inhoud lost de hoge verwachtingen van de titel niet echt in, trust me. Tenzij ge zot zijt van animated gifs en bewegende tekst. Maar dan zijt ge mijn site aant lezen vanuit het verleden. En wat is de bedoeling met dat mars- en venussymbool? Ge valt op mannen _en_ vrouwen? Ieuwwww. Je kan wel niet tegelijk met een man en een vrouw trouwen hoor. (Dit is allemaal nog minder grappig dan u denkt.)
 • (#58) MerelRoze: ZE KOMT UIT AMSTERDAM, CLICKX. LEER KEER MET WHOIS WERKEN. Maar het blijft een kanshebster. Ze heeft namelijk borsten.

Sjo. Deze moest eigenlijk vrijdag online komen, maar ik was nogal mottig die dag en dan ging ik het misschien zaterdag kunnen posten, maar serieus, niemand leest het internet op zaterdag dus had ik twee dagen om deze post te maken en dan was het plots tien uur zondagavond en moest ik er nog aan beginnen. En het valt op! Tot morgen zeker?

14 thoughts on “Clickx – Site van het Jaar 2006 – Deel drie

 1. En ik vind het ontzettend jammer dat Appelogen.be niet bij de 100 geselecteerden zit, alleen al omdat we daarom niet door de heer Brutin gereviewd zullen worden. Jammer!

 2. Bedankt voor de commentaar, Brutin. Het ontlokte bij mij een spontane geamuseerde glimlach, zo breed dat ik de krampen nog voel. Kwestie van dat venus en mars-tekentje, indien het je zou interesseren, wat ik betwijfel, dan wil ik mij wel eens verwaardigen een in eenvoudig termen geformuleerd antwoord daarop te formuleren.

  cheers,

  And like that,
  he was gone…

 3. Weest gegroet,

  Naar het schijnt zou de meest gebruikte filmpremisse nog altijd ‘boy meets girl’ zijn. Ik had daarover een verhandeling geschreven op de filmschool en daarvan iets gereproduceerd op een skynetblog. Tot mijn verbazing hadden heel wat mensen interesse in die vluchtige beschouwingen over de 7de kunst. Ik ben dan maar als onvermoeibare en enthousiaste filmfreak recensies beginnen schrijven en uiteindelijk zag ‘de ultieme filmblog’ het daglicht. De verhandeling is weg maar de premisse die de aanzet was van dat blogje draag ik nog wel in het vaandel via het symbooltje. Ik kon evengoed een doos popcorn of een ouwe filmcamera gebruiken, maar dit vond ik precies iets meer raadselachtig. (Ik denk trouwens dat het symbooltje van Prince zonder het mars-teken is – maar zijn symbooltje is wel cooler – mijn grafische expertise beperkt zich helaas tot het maken van irritante gifjes)

  ps: Ik heb mij niet ingeschreven voor Beste Blog van het Jaar, maar als het magazine Clickx mij op nen piëdestal wil zetten, waarom zou ik daar iets op tegen hebben. Ik begrijp de kritiek op de organisatie en de lijst is waarschijnlijk verre van representatief (zeker zonder brutin.be), maar het blijft een soort wedstrijd waar je niet echt wakker van moet liggen. Je maakt er wel nieuwe ontmoetingen mee, zowel plezante als iets minder plezante…

 4. Pingback: Ik meneerbrutin niet | Nijst.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *