Mag ik een glaasje fris Tom?

Shit he, ik was daarnet aan het tinkelen en ik zei tegen mezelf “Tom, zet dat op uw site zodat uw lezerkes u dat kunnen helpen herinneren” en nu ben ik vergeten wat het was! Tinkelen is trouwens het enigste wat ik onthouden heb uit Zwartboek. Pas een halfuur na het einde van de film had ik door waar de titel op sloeg en nog eens een halfuur later wie nu eigenlijk de slechteriken waren. DE DUITSERS!

So, ik was uit pure verveling weer wat blogs aan het lezen en ik kwam één tegen die doodleuk zat te vertellen dat hij des avonds aan 90 km/u door de bebouwde kom had gereden. Maar we moesten niet boos zijn, want hij ging _proberen_ er op te letten. Wuk ne zever. Als ge vijftig moogt, rij dan godverdomme niet meer dan vijftig, wat, ge hebt koud en uw rug doet zeer of zo? Nee he! Want ge rijdt met een auto! “ook al is het donker en was er heel de weg niemand anders te bespeuren”. Weet ge wie een paar jaar terug ook zoiets heeft gezegd? Walter Grootaerts. ICEBURN. Maar nu effe serieus. Mensen zoals jij zijn de reden waarom er de laatste jaren alsmaar meer vluchtmisdrijven gepleegd worden. “Oh op dit uur moeten er toch geen kinderen meer buiten zijn, ik ga hier wat sneller rijden, misschien kan ik dan nog het laatste deel van St- OH FUCK IK HEB NET EEN BLOND SCHATTIG MEISJE MET PAARDESTAARTJES EN EEN ROZE FIETS OMVER GEREDEN”. En dan rijden ze snel weg. Kweet, griezelig hoe ik mij in de gedachtegang van zo’n criminelen kan verplaatsen. Maar mijn zusje is anderhalf jaar terug ook door één van die lowlifes omvergereden des nachts aan de Heuvelpoort. Blijkbaar betekenen rode lichten dezer dagen “ge durft nie, ge durft nie!” en ik weet niet van u, maar ik laat mij niet kleineren door een paal met lichten. Maar goed, met het geld die we van een of ander fonds voor verkeersslachtoffers hebben gekregen heb ik deze laptop gekocht! Eind goed al goed! Oh en ze leefde nog, dat was ook fijn meegenomen.

Aha! Help mij eens onthouden dat ik in 2007 mijn voicemail bericht moet aanpassen. “Hallo dit is Tom, dit is 2006, u weet hoe dit werkt *BIEP*” zal dan namelijk een beetje passé zijn. Ahhh, voicemail berichten. Mijn eerste was “I’m not here right now, I’m fighting evil with Buffy”. Ik vertrouw erop dat u dit beschamend weetje voor uzelf gaat houden. Maar mijn nieuw gaat wat serieuzer zijn. Ik wil niet dat potentiële werkgevers afgeschrikt raken door mijn voicemail. Daar heb ik namelijk deze website voor!

Oudejaar is bijna hier! Nog één keer slapen (of twee, voor de mensen die weer hun feedreader zitten te refreshen tot ik een nieuwe post heb gepublished. Oh ge weet heus wel wie ge zijt.) en ik kan weer aftellen samen met de cast van het Swingpaleis (en Bert, Pieter en Nathalie. In willekeurige volgorde. Behalve Nathalie.)! Plaatsen waar ik de laatste tien seconden van een jaar al heb doorgebracht: Een wc, een zetel, een straatgoot, mijn bed en mijn ongelooflijk harde vloer.

Ik eindig de laatste post van 2006 met dezelfde titel als de eerste post van 2006. Symboliek for the win! Het waren de laatste woorden die ik mij nog herinner van Bert zijn toenmalige vriendin die samen met ons oudejaar heeft gevierd bij mij thuis. Niet dat ik zijn huidig lief wil bang maken of zo, maar een paar maanden later waren ze uit elkaar. Toeval? Uiteraard, want de echte reden van hun breuk was _jij_! Slaap zacht!

14 thoughts on “Mag ik een glaasje fris Tom?

 1. Kijk eens aan, altijd leuk om weten dat ik niet de enige was die naar Buffy keek.

  Trouwens, uw laatste post van 2006 en nog steeds geen vermelding van UW lief? Schande!

 2. En te denken dat Tom zonder mij wellicht nooit ging geweten hebben waarop zwartboek nu sloeg en wie nu juist wie allemaal verraden had! Gelukkig slaan wij altijd nog een praatje na de film, terwijl we wat ronddolen in de parking onder het St-Pietersplein.

  Is dat ongeval met Evi trouwens ook niet gebeurd toen ze in Gent was “om naar de film te gaan met haar broer”?

 3. Opnieuw man vermoord in Berlaar
  Voor de tweede keer op drie dagen tijd is in Berlaar, in de provincie Antwerpen, een man vermoord. De politie heeft zondagnamiddag in een woning in de Ezenhoek het levenloze lichaam aangetroffen van een 37-jarige man. Hij werd vermoedelijk vermoord met een mes. Het parket tast voorlopig in het duister over het motief en de daders. Er is geen verband met de moord van vrijdag, zo vernam Belga van het parket in Mechelen.

  Een man die in de nabijheid van de woning aan Ezenhoek paarden kwam verzorgen, merkte meteen op dat er iets niet pluis was in de woning. De inboedel was overhoop gehaald. De getuige haalde de politie erbij en die drong de woning binnen. Daar troffen de speurders het levenloze lichaam aan van de 37-jarige bewoner.

  Het gerecht tast momenteel in het duister wat het motief en de dader(s) betreft. Vermoedelijk heeft het slachtoffer zijn moordenaar(s) zelf binnengelaten omdat er geen sporen van inbraak te zien waren. Het onderzoek is volop aan de gang.

  In de andere moordzaak in Berlaar is het voorlopig ook windstil. Een 26-jarige man uit Koningshooikt werd vrijdagnamiddag dood aangetroffen in een schuurtje van een woning in de Bastijnstraat. Hij werd vermoord met dertien messteken. De vader van het slachtoffer deed toen de gruwelijke ontdekking. De dader(s) in deze zaak zijn ook nog spoorloos.

 4. “is not available for the moment”
  Is meestal zo’n standaardbericht waarop je eerst je naam kan/moet inspreken.
  Het leuke is nu dat je eigenlijk een heel verhaal daraan kan vastplakken en dan doen alsof je een secretaresse hebt die dan zegt:
  “is not available for the moment”
  ..
  enfin, uhja, ik vond dat wel heel leuk in ’06

 5. Ik ben gestopt met kijken naar Buffy toen ze vampiers begon te neuken, de hoerrrrr!!!

  I kid! Ik had gewoon geen kabel op kot en ik download niet ganse dagen series wantikhebzoweleensociaalleven!

 6. Ik had een vriendin die 5 jaar geleden de volgende tekst op haar antwoordapparaat had :

  “laat je naam en telefoonnummer achter, dan bel ik je terug….misschien”

  Gisteren heb ik haar gebeld voor het eerst in 3, 4 jaar…om haar een gelukkig nieuwjaar te wensen (‘k weet het, een “spur of the moment”-ding)…en guess what…ze heeft inderdaad nog steeds dezelfde voicemail. Leuk hoe sommige mensen nooit veranderen

 7. Op mijn voice mail heeft zes jaar lang mijn veertienjarige zelf gestaan, tot ik op mijn 20e vond dat ik misschien maar eens met volwassen stem iets beleefder moest inspreken.

 8. Pingback: marnik.org » 2006 » December

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *