Hij doet iets in transport

Stel dus he, ge hebt vier Tuc koekskes, twee grote en twee kleinere. En die stellen een gezin voor, dus papa, mama en twee kinders. Wie gade eerst opeten, goed beseffend dat de andere drie dan overblijven? Ik zou voor de jongste gaan. Daar zijn de andere drie nog niet zo aan gehecht en eigenlijk zorgt hij voor geen enkele meerwaarde, baby’s zijn schattig en al, maar daarmee komt er nog geen brood op tafel, quoi. Discuss.

Blijkbaar kijkt Michel op zijn _fiets_ naar tv-series op zijn _laptop_. Hij vindt dat blijkbaar vree normaal, maar ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen hoe dat in zijn werk gaat. Enfin, ik kan het eigenlijk wel, want ik heb er net een tekening van gemaakt. Let vooral op al die ongevallen die hij veroorzaakt! Ja, hij zit misschien al een ganse week te neuten over homeopathie en dat ze er ver mee uit de buurt van zijn kinderen moeten blijven, maar ik ga later mijn kinderen toch ook uit zijn buurt houden peis ik. Ja, ik kan veel verdragen, maar mensen die zich niet aan de verkeersregels houden, ho maar. Zoals dinsdag, toen één van die pipo’s van de autorijschool het blijkbaar normaal vond om op een kruispunt door te rijden terwijl het rood was. (Psssst, ik heb het over mijn eigen.)

Toen ik in het tweede middelbaar zat, deed ik Grieks-Latijn (want economie was enkel voor het krapuul, met dat er veel krapuul zat op mijn katholieke school) en elke vrijdag moest ik na de lessen blijven om bijles Grieks/Latijn te krijgen. Gelukkig was ik wel niet alleen, ik meen mij te herinneren dat Thomas en Frederik ook in dat “clubje” zaten. Oh en Florequin ook natuurlijk, altijd den eersten van de klas, maar hij had niks beters te doen. Anyhoo, om een irrelevant verhaal wat korter te maken dat ik in mijn bed kan kruipen, want eigenlijk zit die champagne van daarnet toch al serieus in mijn hoofd, telkens ik een fout maakte, en dat gebeurde vrij vaak, riep mijn klastitularis “Tomme toch!”, in een poging om streng _en_ grappig over te komen.

Kweenie van gulder, maar als iemand mij zegt “hij doet iets in transport” dan wordt dat in mijn hoofd vertaald als “hij is vrachtwagenchauffeur”.

Ik weet wat u denkt, “hmm, niet erg grappig he, maar misschien moet ik ook een fles champagne opdrinken om de genialiteit van deze post te vatten.” GE ZWANST MAAT.

18 thoughts on “Hij doet iets in transport

 1. Ik zit elke keer als ik rond avonduur langs de dampoort rij spannend uit te kijken naar bleekblauwopgelicht gezicht op een fiets, maar helaas. (grappige mensen zetten achter helaas _pindakaas_ , vraag mij niet waarom)

 2. Kijk, ik heb daar gisteren ook zitten over denken, over hoe hij dat doet. Volgens mij draagt hij zo’n fietshelm, waaraan hij vooraan aan ‘t klepke een klein schermke heeft gemonteerd. Pas op, het scherm is

  DOORZICHTIG

  want Michel is niet altijd mee met zijn tijd, neen, hij is zijn tijd ver vooruit.

  Kortom, hij kan én naar het scherm én naar het verkeer kijken.

  Soms denkt hij dan wel eens abusievelijk dat zijn favoriete acteur ‘t straat oversteekt, maar kom.

  En ge moet meer champagne drinken, jong, ‘t helpt uw kluchtigheid. Maar eet daar eens geen kleine kinders meer bij.

 3. Lol, goed gelachen (en ik heb sinds nieuwjaaravond niets meer gedronken, geen druppel!) Vooral met het woord: “Anyhoo” (Die moet ik onthouden, anyhoo, zo grappig, ha!)

 4. Ik blijf erbij: eet eerst de grootste Tuc koek op, de papa. De kinderen zijn de toekomst, de ouwe heeft het al gehad. En wat zijn de kinderen zonder hun mammie?

  Trouwens, blogland mag Ellie dankbaar zijn. Tom doet weer lollig door MIJN champagne.

 5. Trouwens, waarom moogt ge in godsnaam nie op kerkhoven lopen tijdens stormweer? Omdat de uitgestrooide as van uw nonkel Jos terug opwaait in uw gezicht???

  Dit geheel terzijde…

 6. Een post die eens geen billenkletser is voor mij geen drama. Ge kunt niet altijd scherp staan. Maar als uw trouwe adepten allemaal beginnen zeggen dat ge meer champagne moet drinken om dit soort posts vaker te kunnen schrijven… dan begint ge u toch vragen te stellen? Zijn die mensen stom of maakt het al lang niet meer uit of ik echt moeite doe om grappig te zijn?

  Zoiets dacht jezus vroeger ook van zijn apostelen. Toen is hij dingen beginnen testen om te zien wat voor losers hij met zich mee sleurde. Fabels over genezingen, over water lopen, allemaal testjes en die mannen maar slikken. Uit pure miserie heeft hij zich dan maar opgehangen.

  Oh, neuten is een sappig woord. One to remember.

 7. Er is naar mijn mening trouwens maar één iemand die het woord anyhoo mag gebruiken zonder bekakt te klinken. Bekijk de eerste 30 seconden van dit filmpje.
  Ja, en ik geef toe dat ik overdag wel eens een TV aanzet.

 8. Hehe, da clubje was idd tof, vooral wanneer Florequin ons aan’t uitlachen was. (naast die tomme-toch momenten dan), maar volgens mij zat er nog iemand bij.. Servaas?

  greetz

 9. gelukkig voedt jij mijn blogfeed zodat ik me kan voederen met mijn tuc-koekjes die al ruim een week niet meer krokant liggen te worden in mijn kast…
  ik eet ze allemaal op: de grootste eerst en dan de kleinere no remorse! he hebt Michel zijn gelmboswuivende bos gaar verheten te tekenen…

 10. Mo vint toch gie ziet een achterlijken TOM, zoekt een lief en stikt huur vul eh …. ow juste gie ziet een KOENTBOENKER eh vulle brunstekker ! :p

 11. Pingback: Baby name meaning and origin for Sicyon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *