“Geweld is niet geweldig!!!”

De vraag die mij al de ganse dag bezighoudt: wat is de normale houding bij het douchen? Met de rug naar de douchekop of omgekeerd? Enlighten me. Foto’s mogen ook. Ik sta voornamelijk met mijn rug naar de douchekop, omdat ik anders water in mijn neus krijg tenzij ik mijn hoofd voortdurend achterover hou en ook omdat ik een lange tijd moest zorgen dat er geen waterstralen direct op mijn wonde/litteken vielen. Wat een lelijke zin was me dat?

U leest Evi haar blog nog steeds mag ik hopen? Ze heeft vorige week een fiets van een junkie gekocht, mensen wijsgemaakt dat haar hese stem het gevolg van een ongeneeslijke ziekte is (in plaats van te lang uit te gaan) en zichzelf belachelijk gemaakt omdat ze nog steeds het verschil tussen noemen en heten niet kent (alhoewel ik het al vijfduizendbiljard keer heb uitgelegd. Luistert er eigenlijk ooit iemand naar wat ik zeg? “haha, die gekke Tom met zijn gebrabbel over ‘Algemeen Nederlands’, dit is Vlaanderen kerel, hier spreken we Vlaams”).

Wat ik mij ook nog afvroeg onder de douche (twee keer uw haar wassen duurt nu eenmaal een tijdje), als ik zo bekende bloggers hoor vertellen over wat geniaals hun Wunderkinder weer hebben gepresteerd, is dat normaal? Deden mijn ouders dat ook om dan later te beseffen dat ik weliswaar speciaal was, maar dan meer “hij moet een helmpje dragen”-speciaal dan “hij kent het woordenboek vanbuiten”-speciaal? Hoedanook, hadden mijn ouders een online verslag bijgehouden zodat wildvreemden konden meelezen over mijn jeugd, ik zou er niet mee kunnen lachen. Zo plots in klas te komen en te beseffen dat iedereen heeft gelezen dat je tot je dertiende hebt gesukkeld met bedplassen, neen dank u. Dit doet me wel denken aan die keer dat mijn vader op zomerkamp ging en één van zijn broers had ingevuld op zijn medische fiche dat hij nog in zijn bed plast. Dus kwamen ze hem elke nacht wakker maken om naar het toilet te gaan. Evi en ik hebben elke keer de slappe lach als we aan dat verhaal herinnerd worden. “#Luuuuuuc heeft in zijn broek ge-plast, Luuuuuuc heeft in zijn broek ge-plast!”

Ik wou dus zeggen, zijn die kinderen echt zo goed, of is dat ouderlijke optimisme?

Dammit, door die slappe lach ben ik vergeten wat ik nog ging vertellen. Oh well, dan houden we het toch gewoon voor morgen! Alweer een _echte_ post en niet zoals op netsensei.nl, waar meneer gaan skiën (fuck sneeuw, skipistes en iedereen die zich voorbeweegt op sneeuw aan de hand van planken btw) is, maar er gelukkig voor gezorgd heeft dat we toch elke dag van een nieuwe post kunnen genieten. Gisteren het filmpje van de eerste Sony Bravia spot en vandaag, OHMYGODWTFLOLLERCAUST, het filmpje van de _tweede_ Sony Bravia spot! Briljant.

Ah en Stephanie claimt dat de banken niet langer grote hoeveelheden muntgeld aanvaarden, weet iemand of dat waar is? If so, I’m fucked and not in the good way. But hey, at this point, I’ll take anything I can get. I kid, I kid. Zelfmedelijden, dat kunt ge op andere sites al lezen. You know who you are!

13 thoughts on ““Geweld is niet geweldig!!!”

 1. “Anaal is niet banaal” had ik een betere titel voor dit stukje gevonden…
  Maar over al die superkids van al die superbloggers heb je wel gelijk. Je zou bijna hopen dat er al gauw een bloggende mammie of pappie gaat opstaan die in een bui van waanzin gaat webloggen over zijn/haar achterlijke kinderen die voor de eerste keer o-o-i-t niet in hun broek hebben gescheten.

  Of zukkentwuk.

 2. het schijnt dat ge een weblog waar ge u aan ergert niet moet lezen.

  Blogs lezen is, behalve in geval van pietel en bart van belle, nog altijd niet uw werk. een fijn inzichtje, nietwaar?

 3. Hey, *mijn* kinderen, die worden in de kelder opgesloten tot ze doen wat hen gevraagd wordt.

  Of tot ze nodig zijn om de afwas te doen natuurlijk: met die kleine handjes geraken ze gemakkelijker in bier- en wijnglazen en zo.

 4. Pfft, zo frank dat gij zijt de laatste tijd.
  Ge zou beter een voorbeeld nemen aan Tom, die is lief van inborst, strooit al eens met een complimentje, en praat met de nodige zachtheid over zijn gevoelens. Als je zo verder gaat, ga je je titel van BLOGMAMA kwijtspelen aan hem, ik waarschuw je!

 5. Vouwen natuurlijk. Je haalt te weinig voordeel uit je toiletpapier als je het samenpropt. En ik gebruik altijd tenminste twee velletjes en enkel veelvouden van twee.

 6. “you don’t look back”. Grappigaard!

  drie vellekes, da lijkt mij overkill. Als het resultaat meevalt, komt ge zeker toe met twee vellekes. Plus, ik moet altijd even getallen nemen (ocd, weetuwel).

 7. Het hangt er natuurlijk allemaal van af welk papier het is. Vn dat NMBS-vloeipapier op de trein, daar zijn vier gene luxe. En van die moltonel-hyper-acht-lagen-met zijden-kussentjes-geparfumeerde-maagdenvliezen, daar kan één ook genoeg zijn.

  Om het nog niet te hebben over die valsaards die velletjes maken die eigenlijk anderhalf vel lang zijn: plooi die in twee en ze zijn te klein, plooi ze niet in twee en ze zijn te groot.

  De wereld zit soms slecht in mekaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *