“Titel? Titel? Geen titel!”

Ik was met een lijst begonnen van al de dingen die fout zijn aan de Vlaamse Blogosfeer, maar het was mij iets te deprimerend. De Vlaamse Blogosfeer is terminaal ziek. Daarom heb ik besloten om een aparte blogosfeer op te richten. Een naam heb ik nog niet, die dingen laat ik liever over aan Stijn, die is daar goed in, maar die zit momenteel in Mexico, op een wc-pot (of toch iets wat daar voor moet doorgaan). Hoedanook, hier zijn al enkele van de voorwaarden:

 • Geen posts over fototoestellen. Wij beseffen dat de slechte kwaliteit van een foto aan onszelf ligt en proberen dit niet te verbergen door gemekker over belichting, sluiterstanden en cameralenzen. Flickr accounts zijn toegelaten zolang de titel en beschrijving van elke foto grappig is.
 • YouTube is dikke fun, maar laat de mensen zelf maar op zoek gaan naar grappige dingen. (Hier negeer ik mijn eigen dwaling van een paar weken geleden)
 • Comments worden gescreend. Wij willen enkel negatieve (want dat is grappig) of constructieve commentaar. Verhalen van lezers over een vergelijkbare situatie zoals die in de post worden onmiddellijk verwijderd. Dat ze die op hun eigen site zetten in hun eigen blogosfeer.
 • Wij lezen enkel blogs uit de eigen blogosfeer en vermijden zo maagzweren.
 • Stokjes? Fuck nee. Stokjes zijn enkel gemaakt om middelmatige websites de kans te geven om iets te posten wat momenteel hip is in de blogosfeer. Wij zijn constant hip dus wij hebben dat niet nodig.
 • Vrouwelijke bloggers zijn uiteraard welkom, maar mogen geen foto’s van zichzelf online plaatsen. Probeer het eens met _inhoud_, dames. Ik stond eerst in de rij toen ze charme uitdeelden, maar hij was nogal lang dus ben ik maar in de rij voor arrogantie gaan staan.

Ik ga dezer dagen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Naar het voorbeeld van uw moeder.

12 thoughts on ““Titel? Titel? Geen titel!”

 1. Ja maatje, dat wordt een saaie blogosfeer. Ik doe niet mee ze.
  Vanaf nu zet ik alleen nog maar foto’s van mezelf online. Weg met inhoud!

 2. Bruno: Over Henri? Of over de ingebeelde ziekte van de dag?

  Drama: ik had u toch geen uitnodiging gestuurd hoor. En leer eens met Google Talk werken, asociale.

 3. Pingback: volume12 · alles voor het publiek

 4. En nu…meer dan anderhalve maand na je “dogma95” stelling om je blog volgens strikte regels op te stellen? Hoe bevalt het ?

  Mis je de stokjes niet, de foto’s die met Nikon D70 of Canon Rebel Xt werden genomen ?

  Ik weet niet of deze commentaar tot de negatieve of constructieve sfeer behoort…kies zelf maar :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *