I was cured all right.

Kweenie ze, maar als ik mensen bezig hoor over hoe ze geen Valentijn vieren “want dat is allemaal pure commercie”, dan moet ik daar eens goed mee lachen. Ja, we rapen natuurlijk ook paaseieren omdat Jezus dat gewild zou hebben. En die iPod hebben we natuurlijk ook maar gekocht omdat niemand anders binnen een vierkante meter rondom ons één heeft. Hier mijn stappenplan om Valentijn door te komen:

  1. Wacht tot het dertien februari is.
  2. Ga naar een bloemenwinkel.
  3. Koop een boeket bloemen met lekker geurtjes en veel kleurtjes.
  4. Wacht tot uw lief gaan slapen is.
  5. Zet het boeket ergens waar uw lief het onmiddellijk opmerkt als ze wakker wordt. “Tussen mijn benen” is _niet_ grappig.
  6. Zeg iets romantisch.

En dan vragen mensen zich af waarom ik geen lief heb. Goh kweenie, ik ben onuitstaanbaar, hypocriet en kan met moeite voor mezelf zorgen, laat staan voor mezelf en nog iemand anders. _Daarom_.

Herejezus, een paragraaf over Valentijn. Dit lijkt wel *generische weblog*. Ahahaha. Ik weet geeneens of generisch in het echt betekent wat ik wil dat het betekent. Hopelijk schrikt dit geen lezers af. *proest*. That’ll happen. Jullie lijken wel mishandelde huisvrouwen, altijd maar terugkomen.

Vanmorgen op de bus waren twee oude mannetjes bezig over de (enige) rotonde in de wijk. “Als ze eropkomen steken ze hun pinkers aan en dat hoeft niet, maar als ze eraf rijden, niemendal.” Toen had ik wat last van kortademigheid (ik vind vandaag nieuwe woorden uit, Van Dale, take note. Oh wait, das toch een bestaand woord. Ik ben te laat geboren.), alhoewel dat ook door het sprintje van mijn voordeur naar de bushalte kan geweest zijn. Die trouwens vree indrukwekkend was, met dat de bus dan nog vijf minuten op zich liet wachten. Maar het kan ook liggen aan het feit dat ik eigenlijk zo’n oud mannetje ben, albeit (das engels pipo’s.) verpakt in een ongelooflijk sexy en jeugdige verpakking. Of u heeft mij nog nooit horen klagen over hoe voetgangers tegenwoordig gewoon oversteken bij een rood licht of hoe mensen fout parkeren en denken dat het mag als ze al hun knipperlichten aansteken. Sjo, weer een paragraaf waar ik geen grappig slot voor kan bedenken.

Bert en ik gaan een Omgekeerd Woordenboek uitbrengen, om makkelijk te kunnen opzoeken welke woorden zo allemaal op een bepaalde letter eindigen. Er is nog wat discussie over de naam, want meneer claimt dat hij eerst was met het idee en ik claim, gee, I dunno, het _omgekeerde_. Haha, het omgekeerde. Wat ik zo leuk vind aan mijn site is dat er nu ergens op de wereld iemand die ik nog nooit heb gezien moet lachen met iets wat ik bedacht heb. Stond verwaand al bij de redenen waarom ik geen lief heb?

Op de terugweg zaten er drie kleine jongetjes op de bus die ongelooflijk veel plezier hadden “haaaaa, we gaan achteruit, ik dacht dat we vooruit gingen!”. En eentje wou weten waarnaar ik aan het luisteren was en toen liet ik hem luisteren en zei hij “waaaaaa, wat een lawaai!”. Voor u begint met de ohhhhh, hoe schattig en de ach, tis eigenlijk zo’n lieven onzen Tom, ik heb dat tweede deel uit mijn duim gezogen. Eén van die peuters (duimzuigen, peuters, dat moet toch iemand grappig vinden?) zei inderdaad iets, maar ik verstond hem niet want ik was naar muziek (The Fall of Troy) aan het luisteren dus heb ik gewoon es geglimlacht. Maar ik wou er toch een paragraaf over maken, en de waarheid mag dan het langst duren, vree lang ging zo’n paragraaf toch niet geweest zijn.

De titel is de laatste zin uit A Clockwork Orange. Vet origineel van me.

Ik draag deze post op aan Pierre Vis, omdat ik niks van zijn website begrijp en al helemaal niet waarom ik vermeld word in zijn post van 13 februari.

Ik ging ook nog iets zeggen over bloggers die hun lezers oproepen om zich bekend te maken in de comments (de-lurken gelijk da wij in de bizznizz zeggen) en wat voor een bende megalomanen dat wel niet zijn, maar ik ga mezelf eens een dienst bewijzen en gewoon op Publish klikken.

BRUTIN, UW POSTS TREKKEN OP GEEN ZAK TEGENWOORDIG. Ha, ik was u voor!

23 thoughts on “I was cured all right.

  1. Pingback: Windows Vista « Onderweg

  2. Sheesh, al die mensen die denken dat niet aan Valentijn meedoen hip is. Weet ge wat er hip is? Erover zwijgen en gewoon aan uw lief laten zien dat ge hem/haar graag hebt, Valentijn of niet. Zo zagen altijd! Precies de Vlaamse blogosfeer. Oh wacht.

  3. Nee, het gaat vanzelf dat snel lezen. En het is niet slecht bedoeld. Het is ook niet zoef erover. Het is zoefffoeefoeefff erdoor en erin en eronder, heel intens(ief), zoals in een achtbaan. Dat vergeet ge ook niet snel.

  4. Ik haat achtbanen, in een paar minuten is zo’n ritje voorbij en als je pech hebt hang je een paar uur ondersteboven tot de reddingsdiensten u eindelijk eruit helpen. Nee dank u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *