Het is télkens een beetje sterven dat, dus eigenlijk ben ik al meer dood dan levend als ge er eens over nadenkt.

Oh waaaw. Dan word je opgebeld door Bert om binnen een uurtje op café te gaan “en Floris komt ook” en dan kom je daar vijftien minuten te laat toe en blijkt er nog niemand te zitten. Dus dan bel je iedereen op, maar neemt niemand op, pas na twee keer krijg je dan te horen dat Bert niet meer afkomt en Floris blijkt monopoly aan het spelen zijn (met twee. Monopoly met twee. Ik vraag u. Wie speelt er nu in godsnaam monopoly met _twee_?). Maar ondertussen heb je al een pintje besteld en besluit je dat maar op je gemak uit te drinken terwijl je een Louis De Funes film bekijkt zonder ondertitels. Na een halfuurtje ga je dan terug naar je kot en kom je wat bij Joris en Merijn zitten, want die heb je toch ook al een dikke week niet meer gezien. Word je daar na een halfuurtje ook al buitengesmeten, want ze “willen naar een film kijken in bed”. En ik wou gewoon eens mijn gedacht zeggen tegen één van mijn vrienden over Pieter zijn laatste stunt!

Maar eigenlijk zijn jullie ook een beetje mijn vrienden he. *pruillip*

Het zit dus zo, Evi verblijft drie maanden in Leeuwarden en ik had dus afgesproken met Pieter om in februari ook eens naar daar te gaan. Nu kwam er tijdens de planning plots bij dat Sanne ook wou gaan en dat zij enkel in de krokusvakantie kon. En Pieter kon dan weer niet in het weekend want dan moest hij werken. En ik kan niet deze week, want ik heb nog geen uitzicht op werk. Dus je zou denken, Sanne heeft nog andere vrienden, dus die zal wel haar plan trekken. FOUT. Pieter meldt mij deze morgen dat we morgenvroeg vertrekken. “we” as in, hij en Sanne. Dus is de kans dat ik nog voor Evi terugkomt in Leeuwarden beland vrij miniem geworden. Bedankt he Pieter, bedankt dat je voor mij hebt gekozen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb Pieter (dol)graag, maar als hij moet kiezen tussen vrienden die hij al langer kent of “nieuwere” en “hippere” kennissen, dan kiest hij vaak voor de laatste. Ik ben gekwetst gasten, gimme some love!

Hij leest dit toch pas als hij terugkomt en hij zou het beter weer goed maken, den eikel. En als ge nog ene keer uw nagels knipt met een gewone keukenschaar terwijl ik er bij zit dan praat ik nooit meer tegen u! Dat heeft er eigenlijk niks mee te maken, maar ik ben emotioneel onstabiel momenteel, dan mag dat.

Terug naar de orde van de dag. En we beginnen met *tromgeroffel* Rock Werchter! Natuurlijk kan u weer klagen over de prijs die nog maar eens verhoogd is of over hoe Herman Schuermans nog maar eens Faithless, The Chemical Brothers en Metallica heeft uitgenodigd, maar dat doet u natuurlijk niet want het is absoluut belachelijk om dat elk jaar te herhalen en uiteindelijk toch te gaan “want al de nadelen wegen niet op tegen het feit dat de sfeer van héél goeie kwaliteit is” en daar betaalt u toch graag voor. Jullie lijken wel een bende junkies die vier dagen per jaar hun fix krijgen en daar alles voor zouden geven. Koop eens heroine gelijk normale mensen. Wanneer ik later rijk ga worden, ga ik eens alle Rock Werchter tickets kopen en ze verbranden. Behalve één. En dan ga ik naar elk optreden en loop ik na vijf seconden weg met mijn handen over mijn oren terwijl ik “aaaahhhh, zet dat af, zet dat af!” krijs. Dat wordt lachen. Pieter gaat ook elk jaar naar Werchter, achteraf gezien kon ik het dus eigenlijk wel weten dat hij zo’n klotestreek ging uithalen.

Als u nu pas inschakelt, we vinden Pieter niet zo leuk momenteel.

On a lighter note, soms krijg je van die e-mails waarvan je zowat elke zin kunt gebruiken als blogtitel.

17 thoughts on “Het is télkens een beetje sterven dat, dus eigenlijk ben ik al meer dood dan levend als ge er eens over nadenkt.

 1. “En ik kan niet deze week, want ik heb nog geen uitzicht op vast werk.”

  Als ge klaar zijt met mij te expliceren hoe men muziek van het internet haalt, kan je me dan ook deze nog eens uitleggen?

  Gisteravond trouwens stomweg vergéten om And You Will Know Us (tegenwoordig noemen hipcats hen zó) te checken. Nu, gisteren vergat ik ook dat we eigenlijk géén vergadering hadden, terwijl ik eerder op de dag zo fier op mezelf was wegens het feit dat ik voor een keer had kunnen onthouden dat we een lunchvergadering hadden. Mét broodjes en al, had ik zelfs onthouden. En dat ik bijgevolg geen eigen bokes moest meedoen die dag. Duh, binnen twee weken dus.

  Gelukkig heb ik geen so-called vrienden als Pieter, da’s toch nog een troost.

 2. Frea: lijkt mijn site op een babbelbox of zo? Zet dat eens op uw eigen webstek.

  Als ge vragen hebt, daar heb ik een mailbox voor, maar ge kunt Wasted State of Mind ook beluisteren op hun MySpace pagina.

 3. Het is al erg genoeg dat ik telkens een bloot mannengat op mijn scherm moet tolereren terwijl mijn collega’s aan de kast achter mij bladen uit de printer vissen (niet dat ik me daar aan stoor wegens ‘bloot mannengat’ en ‘collega’s achter mij’ in één zin, dan wel omwille van het feit dat ze dan op mijn scherm staan te staren), dat ik hier ook nog eens muziek ga laten afspelen in een lokaal waar er voor de rest niks van radio of zo weerklinkt.

  Als je werk hebt, dan wil je dat ook houden hé Bruting.

 4. Hmm, bestond er maar een manier om naar de geluiden die uit je computer komen te luisteren zonder daarbij de mensen rondom je te storen. Een soort oorfoon of zo.

  En da van da werk snap ik nie, maar ik heb het woordje ‘vast’ toch maar weggedaan.

  En dat mannengat is van Pieter en sinds hij gestopt is met roken is hij massa’s verdikt en moest het achterwerk van op de foto zijn huidig achterwerk zijn, het zou zelfmoord plegen. Of een machine bouwen om in de toekomst te reizen en zichzelf te waarschuwen dat hij moet zorgen dat Pieter nooit stopt met roken. Kwil maar zeggen, Pieter is dik.

 5. Oorfoondragers zijn asociaal, maar ik kan begrijpen dat de mensen rondom jou er wel vaker met plezier gebruik van maken.

  Nu, dit wordt mijn laatste bijdrage voor vandaag down here, voor je me het nut van msn messenger begint uit te leggen. You wish!

 6. Ik kan niet zeggen dat de comments interessanter zijn dan de tekst, maar ik was het wel even van plan.
  ‘t is dan ook een degradatiestrijd.

  Voor de rest: fuck rock werchter. Blij dat ik er een paar keer geweest ben, blij dat ik er nu niet meer kom.

 7. Tuurlijk Tom (shit, nu zit ik hier weer te replyen!), maar die bewaar ik voor mensen die zelf ook zachtaardig uit de hoek komen hé. Jij moet het stellen met de quasi-kwetsende, aangezien je die zelf ook niet schuwt en waardoor ik er van uit ga dat je daar ook wel tegen kunt. En normaal verzacht een mens dat dan een beetje met smileys, maar hier mag dat niet… (verzachtend beletselteken)

  Nu, het doet me plezier dat je mijn reactie als humor omschrijft.
  Hmm, was ik maar begonnen met ‘en jij denkt dat ik dat zeg om te lachen?’ Helaas vertik ik het om te herbeginnen en de rest uit te vegen, want dàmn, wat geef ik in dat eerste stuk toch ook weer goeie replieken zeg!

 8. mensen die optreden mogen één dag gratis…
  Binnenkort zullen bloggers wel mogen optreden met een bloemlezing uit eigen werk.

  (LVb.net heeft zichzelf al enkele jaren op die lijst gezet…)

 9. Als je een probleem hebt met iemand, dan zeg je dat die persoon in kwestie zelf. Niet iedereen, behalve die persoon in kwestie zelf.

  Over de kern vd zaak: ” Pieter meldt mij deze morgen dat we morgenvroeg vertrekken. “we” as in, hij en Sanne.”
  Je weet zelf best dat het helemaal niet zo gegaan is.

  Erg jammer allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *