Uw naam is nochtans Frans

Ik weet niet wie die mensen zijn die beweren dat La Rustica een goed restaurant is met lekker eten, maar ik weet nu wel dat die mensen _geen_ smaakpapillen hebben. Yak-kes zunne. Mijn spaghetti bolognese was eerder tomatensoep met hele, hele kleine balletjes. En de pizza’s van Floris, Pieter en Thomas waren niet veel beter. En de servetten, maat, die absorbeerden van geen kanten. En het olieflesje had een identiteitscrisis want er stond “vinegar” op. Toen ze kwamen afruimen, vroeg een vent of het lekker was. Waarop we allevier “ja hoor” antwoorden. Tis niet dat we niet stoer zijn hoor, tis gewoon dat we, euh, ja, nee, we zijn gewoon niet stoer. Over stoer gesproken. Mijn nicht Caro haar fiets was vorige week gestolen in Gent. Met de nadruk op was, want toen ze een paar dagen later iemand met haar fiets zag rondrijden is ze er die eventjes gaan afsleuren.

Ik vind het maar een wrede grap, een gebruikte tampon terugvinden in het toilet op Internationale Vrouwendag. Zo één waar ik niet mee moet lachen. Erg verbazend is dat natuurlijk niet, het kwam dan ook van een _vrouw_. *vindt zichzelf hilarisch*

Het volgende is saai.

 • Ik volg (as in, elke post lezen) slechts achttien nederlandstalige (of toch iets wat er moet op lijken) blogs. De kans is dus groot dat die van u er niet tussenzit. Het ligt aan u ja.
 • Zes vrouwen, twaalf mannen.
 • Tien ervan posten regelmatig vanuit Gent (Drongen is ook Gent, Timmy. “Regelmatig” is wel wat minder.)
 • Slechts vier staan hoger dan mij op de ranglijst van de bwards (ik sta dan ook vréé hoog).
 • Als ze het zouden vragen, dan zou ik met de helft ervan trouwen. Maar niet tegelijk he. Als er meerdere zijn dan diegene met het meeste geld (sorry Stijn).
 • Acht hebben mij staan in hun blogroll (Ja, Freaq, ik heb het wel gezien hoor.) en nog eens vijf hebben al eens naar een post van mij gelinkt.

Welk deel van ‘saai’ verstond ge nie? De s? de a? de tweede a? de i toch niet?!

Woensdag vroeg er mij iemand of ik goed Frans kon, waar ik “neen” moest op antwoorden (non was iets te flauw geweest). En toen sprak hij de titel uit! Toevallig!

18 thoughts on “Uw naam is nochtans Frans

 1. De pizza in de La Rustica is toch wel dik in orde, kom nu. Prijs-kwaliteit en al. Wel vre onvriendelijk, stinkende wc’s, op elkaar gepakt, etc. Tot zover mijn mening.

 2. Het zal een mens overkomen: twee jaar op kot gezeten nààst La Rustica, en dus vele vele tussen-het-blokken-in maaltijden verorberd die door mijn bizarre buren en zelfs door mijn raam aan huis geserveerd werden (ja, ik was toen 24 en blond en al). Voordelen: net opgesomd. Nadelen: al de rest. Een tafel met zicht op de keuken doet je voor zes jaar al je appetijt verliezen. Een restaurant met zulke toiletten is volgens mij een haard voor cholera en aanverwanten. Plus, ooit, lang geleden werd mij verteld dat de uitbaters vluchtelingen engageerden om af te wassen en die werden gehuisvest achter een gordijn in de keuken. Ik zeg niet dat dit waar is, maar zulke plekken creëren wél zulke verhalen. Voor de rest is er één gerecht in La Rustica dat ik wel lustte omdat de pikante smaak mij deed vergeten wat er mogelijk nog allemaal doorgedraaid was.

  He, dat moest er na al die jaren even uit!

 3. Wie eet er nu ook spaghetti in een pizzarestaurant. tsss. De laatste keer viel het mij daar ook wat tegen, en daarvoor was het al zeker een jaar geleden dat ik er nog geweest ben. Waarschijnlijk gelegen aan het gebrek aan broertjes Altillio in de zaal.

 4. En laten we de pizzafoon niet vergeten …
  Hoewel ik ze dan nog liever uit de vriezer haal …

  Ik moet zeggen dat ik wel eens een schitterende pizza heb gegeten in een durum-restaurant … Maar de spaghetti was er waarschijnlijk ook niet te vreten.

  @Els: Ze zeggen nogthans dat er op mannentoiletten minder bacteriën kweken dan op vrouwen hun bureau’s… (en nee, dat heb ik zelf niet uitgevonden).

 5. Mijn excuses Zeph, manne(n)toiletten was toch al juist, niet? … ik hou het niet echt meer bij …

  ‘k Vin’k “nochtans” pertanck maar een raar woord … Maar ‘k ben’k ik ni voor niks gene germanist.

 6. Gewoon ne goeie vettige friet gaan halen, dat is goedkoper en nadien hebt ge minstens evenveel spijt. Want een uitspatting in de vorm van vette koolhydraten is nu niet echt het gezondste dat ge kunt doen…

 7. Ik heb dat ook gelezen, en ik snap precies waar het over gaat. Vrouwen kunnen nogal wat kwijt in hun lades, niet normaal: koekjes, gebruikte make-up, fruit, broodjes..zelf eet ik niet aan mijn bureau, ik hoop niet in die statistieken te moeten passen.

 8. Ik vin La Rustica er veel op verbeterd hoor de laatste tijd ik ben er gisteren nog gaan eten!! drie obers 1 was rond 25 jaar de andere rond 18 en die andere was 16 ofzo.. ik dacht eerst het zal weer wat worden maar ik werd zeer vriendelijk ontvangen en de wc’s zijn er heel goed op verbeterd!!! ik heb spaghetti Damiano gegeten… ik zeg het u nu het was verukkelijk!!
  ik zeg dit en geloof mij ik raad la rustica aan!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *