Mijn bloeddruk is te hoog

Plan was dus om mijn kot te stofzuigen terwijl ik wacht tot iemand mij opbelt om in ruil voor wat uren werk per week geld te gaan verdienen. Maar toen ik daarnet de stofzuiger aanzette maakte hij vooral véél lawaai en zoog hij niet (Een beetje gelijk uw moeder.), wat enkel kon betekenen dat hij elk moment kon ontploffen dus ik kreeg het al benauwd bij de gedachte van rondzwevend dode huid van kotgenoten. Kwil maar zeggen, mag ik eens iemand zijn stofzuiger lenen?

Ik heb iets met handen. Ten eerste hebben de meeste mensen lelijke handen (en dan begin ik nog niet over hun nagels, getverderrie) en ten tweede zijn dat gewoon broeihaarden voor bacteriën, virussen en epidemies. Maar ik eet wel graag broodjes. Dus heb ik mezelf ervan overtuigd dat mensen waar ik een hand aan zou durven geven ook mijn broodjes mogen maken (selectieve smetvrees for the win.). Allemaal goed en wel, ik sta dus in de rij in de Spar voor mijn broodje fitness (cocktailsaus, kipfilet, ananas, waterkers en wortels.) en de gewoonlijke mensen maken de broodjes klaar. Maar blijkbaar was het vree druk dus moest één die daar al langer werkt ook meehelpen. Nu ben ik er vrij zeker van dat zij je kan besmetten als je er nog maar naar haar kijkt, laat staan dat ik een broodje ga opeten dat zij heeft aangeraakt. To make a very boring story a bit less boring by ending it, ik deed alsof ik opgebeld werd en asap weg moest. Thank God dat ik geen Ethiopisch negertje ben denk ik dan.

Ik weet niet wie van gulder de Top 20 meest invloedrijke Vlaamse blogpersoonlijkheden heeft gevolgd (I’m gonna go with _niemand_), maar ik vind er niks aan. Het begint al met de keuze van de blogs: “Ik heb een 30-tal personen die zelf in de blogosfeer actief zijn ook hun mening gevraagd.” Euhm ok. En waarom die mensen (Het blijken er uiteindelijk maar 25 te zijn. Hoe precies dat een “30-tal” is weet ik ook niet.) precies? Wat maakt hen zo speciaal? Het zou mij niet verbazen als de meerderheid van die 30 in de ICT-sector actief is en het op hun eigen site vooral over technologie en ICT heeft. Het overgrote deel van Vlaamse bloggers heeft daar geen boodschap aan, ik denk dat ik toch wel nog zoveel voeling heb met de maatschappij.

De enige reactie die de Top 20 dan ook bij mij opwekt is “laat me niet lachen”. Blogpersoonlijkheden? Er is niks leuker dan andere bloggers spotten en daar dan opgewonden over doen (“Ik heb Michel gezien!! Ik! Heb! MICHEL! Gezien!”, zo’n dingen), maar het zou mij verbazen als de meeste van de twintig zo’n reactie kunnen uitlokken. Vlaams? Verscheidene hebben enkel een Engelstalige blog. Meest invloedrijke? Invloedrijk op technologisch vlak misschien, maar dan wel enkel voor the chosen few. De meerderheid houdt het bij Windows Vista en de iPhone. Top 20? Niet als ik er iets over te zeggen heb. Wat ik niet heb natuurlijk.

Pff, woorden zijn niet mijn ding, quoi. Er loopt altijd iets mis tussen mijn gedachten en datgene wat er uitkomt. Ik verwijs u graag naar die keer dat ik met Dramoghe in de Bluesette zat en het eerste wat ik zei “Ik ben gelijk altijd mottig als ik u zie” was.

Kga der eens mee kappen, want ik moet een e-mail beantwoorden. Een _belangrijke_ e-mail. Geen e-mail naar een blogster of zo. Wie voelt zich aangesproken?

Ik vergelijk mijn site graag met vrouwen. Over het algemeen zijn die best wel aangenaam, maar om de zoveel dagen kunt ge ze beter vermijden.

13 thoughts on “Mijn bloeddruk is te hoog

 1. Ik vind echt dat ge iets moet doen aan uw overal opduikende maandstonden-fixatie, zeg.

  “Ha Tom, oewiest?”
  “Zwijg, ik heb weer een gebruikte tampon gezien.”

  ‘t Is zeker elken dag van dadde. Althans, zo komt het toch over. En blogs vertellen altijd de waarheid.

 2. Gasten, ge moogt niet. Ik word daar helemaal ambetant van.

  Gisteren was ik ergens en er sprak mij iemand aan, zo van “ik lees uw weblog en al”. Ik heb er vijf minuten of zo mee gesproken, of ‘t is te zeggen en met alle respect voor de mens in kwestie: vijf minuten geprobeerd om zo snel mogelijk de conversatie op te doen houden.

  De langste vijf minuten van de maand, dedju.

 3. Comes with the territory he. Ge beseft toch zelf ook wel dat ge op de bwards niet gewoon in een hoekske gaat kunnen staan?

  Trouwens, als ik niks zinnigs te vertellen heb, spreek ik geen mensen aan. Dus de kans is klein dat het awkward wordt.

 4. Tis ook nie da één van jullie ook maar iets gaan winnen, dus zoveel gedragsalternatieven hebt ge niet nodig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *