Wat heeft twee duimen en dit weekend een steen ingeslikt?

*wijst naar zichzelf* Ik!

U heeft geen idee hoelang ik die grap al wil gebruiken. Wé-ken. En hij is geeneens zo grappig. Awkward. Maar ik heb dus een steen ingeslikt! Jaha! Terwijl andere bloggers dit weekend vooral bezig waren met de vraag welke onbenullige activiteit ze konden uitvoeren om toch nog maar iets op twitter te zetten, (Ik heb momenteel _elf_ vrienden. Das absurd, ik verdien geen elf vrienden. Ik verdien er zelfs geen tien. Negen, ça va.) ben ik zaterdagmorgen om negen uur opgestaan om daarna, in chronologische volgorde: met loodzware terrastegels te sleuren, een deel van het gazon los te spitten en een paar uur bakstenen in kleine stukjes kloppen. Het was tijdens dat laatste dat ik bij het kloppen een stukje baksteen heb ingeslikt. Voor ik tijd had om te beginnen kokhalzen had ik het al ingeslikt. Ok wow. Verander baksteen in een ander woord, benadruk het werkwoord ‘inslikken’ en dit lijkt wel een doordeweekse dag uit het leven van Timmy.

Ik ben een vriendelijke gast. Nee, ge lacht, maar tis echt waar! Ik zeg altijd alsjeblieft en dankuwel tegen kassierster, kappers, konducteurs en ko (misgeschreven voor de beginrijm. Wij poëten leven buiten wet.) en dan verwacht ik eigenlijk dat ze mij met rust laten. Blijkbaar was mijn conductrice van zondagavond daar niet over ingelicht, want die vond het nodig om mij te beschuldigen van fraude. Fraude! Das iets voor rijke mensen zunne. Madam dacht ik 12/03 had opgeschreven in plaats van 18/03. “Dat lijkt wel verdacht veel op een twee hoor”. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte, want ik had mijn kaart vorige week maandag ook gebruikt en guess what, das was 12 maart. “Nee, ziet u *toont een 2*, zo schrijf ik mijn 2-en”. “Mja, ge hebt geluk dat ik goedgezind ben (the crowd goes *oink*), anders had ge een boete.”. “Euh, merci, maar ik heb echt niks verkeerds gedaan.”. En toen liep ze weg. In Gent stonden er dan ook nog eens twee politieagenten op het perron dus ik dacht eventjes dat de nachtmerrie (overdreven much) nog niet afgelopen was, maar het was waarschijnlijk voor een rijke gast.

Iemand die ik ken stuurde mij (en nog vijftig andere mensen in To) maandagmiddag een mail met de vraag of we geen zin hadden om mee te gaan golfen. En toen ontplofte mijn hoofd. I mean, really. Er al in slagen om alle adressen in het ‘To’-veld te zetten en dan nog eens de absurde vraag of ik mee wil gaan golfen. Ik heb dan maar naar _iedereen_ het volgende teruggestuurd:

Golf? As in “belachelijke pakskes, we hebben geld teveel maar geen goesting om aan een echte sport te doen, je weet wel, zo’n sport waarbij je lichaam en conditie verbeteren”-golf? Bwahahaha. Wat ga je volgende keer doen, op Siberische tijgers gaan jagen?

Nee dank u.

Tom

Sommige mensen he. *schudt met zijn hoofd en draait met zijn ogen*

Mijn onderbuurvrouw heeft haar ganse kot leeggemaakt. Mijn lawaaierigheid vs onderbuurvrouw: 1 – 0.

5 thoughts on “Wat heeft twee duimen en dit weekend een steen ingeslikt?

  1. Alsof ik een wurgreflex heb. Of kokhalsreflex. Ze klinken allebei juist, maar voor hetzelfde geld zijn ze allebei fout. En Google Trends kan mij niet helpen. Bon, laat dan maar.

    Tetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *