“ik ben mijn eigen Abel Ransbottyn”

Benjamin had mij uitgenodigd om dinsdag met zijn Wii te komen spelen. Groot was mijn teleurstelling toen het over een spelconsole bleek te gaan. Maar het is wel een vree wijs ding. Absolute aanraders zijn Charge!, waar ge op een koe zit en zoveel mogelijk vogelverschrikkers moet omverlopen (En de koe kan springen en al! Komaan!) en Boxing. En iedereen die speelt moet een figuurtje aanmaken en die van mij keek constant alsof hij elk moment kon overgeven. Twas grappiger als ge der bij waart (alhoewel uw aanwezigheid wel eens het tegenovergestelde effect zou kunnen hebben. Wat zeg ik, wel eens, ik ben der zeker van.). Volgende week opnieuw, Verraes?

Ik was daarnet op mijn gemak naar Oz aan het kijken (Ik ben u voor, Michel.) toen den elektriek uitviel. Bleek het gans de straat te zijn. De black-out in New York van een paar jaar geleden indachtig wist ik al snel dat het verkeerd ging lopen en jawel hoor. Nog geen tien minuten later waren er al gasten aant voetballen buiten, een fiets was zijn voorwiel kwijt en er had zelfs al iemand _dubbel_ geparkeerd. Maar goed, voor de plunderingen en verkrachtingen echt konden losbarsten gingen de lichten weer aan. Spijtig, ik had nochtans goesting. Achter gratis spullen he, pipo’s.

Als ge tegenwoordig door Gent loopt en ge peist, “Tiens, diene gast met zijn korte broek aan, is da Tom nie?” dan zijde fout, want ik draag geen korte broeken. De laatste keer dat ik een korte broek heb aangedaan, mocht ik een week in een Kroatisch ziekenhuis gaan liggen.

De titel komt van niets.dan.vuur, bekend van vuur.wordpress.com haar blote schouders op de bwards. Ik dacht dat wij een gezellige babbel hadden gehad maar blijkbaar was het niet wederzijds, “ja, ik verstond u vaak niet goed”. Ouch. Ik heb mij trouwens geen lief opgedaan op de bwards, hoe erg is da? Tis mooi dat iedereen mij kwam vertellen hoe grappig ik wel niet ben, maar serieus, zwijg keer en draai mij binnen. (note: niets.dan.vuur hoeft zich niet aangesproken voelen. Tenzij ze dat wil *wink wink nudge nudge*)

6 thoughts on ““ik ben mijn eigen Abel Ransbottyn”

 1. Die B-awards hebben u precies goe te pakken…
  De jong mag eens het huis uit en kan er dan maar niet over zwijgen!

  Maar ik had nog een vraagje: waren de wc’s proper? Hoe zag het plafond eruit?

 2. Pingback: Hoe start je met een blog? « Ecce Homo

 3. Ik doe alleen maar dingen binnen die dezelfde taal spreken als ik. Algemeen Nederlands, that is.
  En verder vind ik het hoog tijd voor een nieuwe post! ;)

  PS: De laatste keer dat *ik* een korte broek aanhad, had ik een gezellige babbel met een kerel die niet goed articuleerde omdat hij ‘n pintje te veel op had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *