Potato, tomato, rooie bietjes

Bedacht op de bus gisteren: Migranten? Allemaal het land uit met Renaat Landuyt! Als hij het beu is bij de sp.a kan hij het zeker nog eens bij het Vlaams Belang proberen, fasho’s zijn wild van zo’n woordspelletjes. Ik heb trouwens gemerkt op planet-ugent dat het kieskompas van De Standaard populair is, wel, als u zich afvroeg waar mijn potloodje het dichtst bij stond: de PS. Knal derop. Het feit dat ik Elio Di Rupo een tien voor bekwaamheid en een tien voor hoe hij het zou doen als eerste minister heb gegeven, zal er wel iets mee te maken hebben.

Goed, nu ik dus aan het echte leven begonnen ben, heb ik echt wel geen tijd meer om mij met kinderachtige dingen zoals weblogs maken en grappig zijn bezig te houden. Nu nog mijn huisvrouw, twee en een half kinders, familiewagen en huis op het platteland en ik ben gesettled for life. Tot nooit meer.

Ik weet niet precies waar ik naartoe wou met dat vorig stukje, maar de bedoeling was dat het doodserieus klonk en ik dan *proest* deed op het einde en “Twas maar een lolleke!” riep. Ok, ik wist dus eigenlijk wel waar ik naartoe wou met dat vorig stukje, ik was gewoon te lui om het tot een goed einde te brengen. Wat ik dus eigenlijk wou zeggen: ik heb de laatste tijd niks gepost omdat ik te lui was, niet omdat ik het te druk had. Man, ik ben eloquent vandaag.

Ik ben gisteren naar Eurosong gaan kijken op groot scherm. Enfin, het scherm was wel groot, maar het beeld zelf was met moeite zichtbaar. Voor de mensen die het nog niet wisten, Servië heeft gewonnen met een lesbienne in maatpak. Wijs. Kwestie van het stereotiep beeld die de maatschappij van holebi’s heeft niet teveel te verstoren natuurlijk. Ja, ik heb het ook tegen u, Belgian Lesbian and Gay Pride.

Tijd voor een primeur! Stijn en ik hebben besloten om binnen een paar maanden samen een appartement te huren. We hebben niet echt een voorkeur, zolang er aan de overkant van de gang maar twee vriendinnen wonen en we regelmatig bezoek krijgen van één van onze vrienden die toevallig ook de broer is van één van die twee vriendinnen die op hun beurt dan weer een gekke vriendin hebben met een tweelingzus die meespeelt in erotische films. En ik ben Chandler, want die had een eend als huisdier en eenden zijn mijn lievelingsdieren. Toeval? Uiteraard. Tenzij die keer in 1994 toen een Amerikaan mij op straat aansprak en vroeg wat mijn lievelingsdier was en of ik Chandler een goeie naam zou vinden voor een tv-personage, niet zo banaal was als ik al die jaren heb gedacht. Hmm.

Ik nam vrijdag de trein naar huis met een klasgenote (waar ik ooit nog een fanclub voor heb opgericht) van op de middelbare school en het werd mij nogal snel duidelijk dat ze mijn weblog niet leest:

E.: “En welk werk doet ge dan?”
T.: “Support bij Thomas Cook, problemen met computers en zo oplossen.”
E.: “Ah. Is dat geen rare richting voor uw diploma?”
T.: “Euhm. Neen. Hoezo?”
E.: “Jij hebt toch godsdienstwetenschappen gestudeerd?”
T.: “…”
T.: “…”
T.: “NEEN. INFORMATICA.”

Die denkt dus al ruim vijf jaar dat ik een richting studeer waar ik zelfs nog nooit van gehoord had. Zeker omdat in het zesde middelbaar de titel van mijn baccalaureaat “Religie is gezond” was. Fanclubs voor klasgenotes maken, papers schrijven over religie en _toch_ veel vrienden hebben. Ik doe graag alsof het geen waar is, maar over het algemeen hebben mensen mij blijkbaar écht wel graag, het is pijnlijk om het te moeten toegeven.

Wie het deel waar ik over mijn eerste werkweek vertel, zoekt: die staat er niet in. Stuur mij een e-mail anders. Of gebruik eens mijn contactformulier. Maar dat werkt waarschijnlijk niet, want het staat al ruim twee weken online en ik heb nog geen enkel bericht gekregen van adverteerders.

4 thoughts on “Potato, tomato, rooie bietjes

  1. Ga anders in Wallonië wonen he, ze hebben daar ook wel Thomas Cook en de appartementen zijn daar waarschijnlijk goedkoper WANT NIEMAND WIL ER GAAN WONEN. Kutwalen.

  2. Pingback: De Standaard Online - En nu even ernstig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *