“Dus zorg dat ge tegen dan een partner hebt”

Sinds ik werk ben ik veel verzuurder geworden. Het begon de eerste week al met een buschauffeur uit te schelden omdat hij voorbij mijn halte reed en doodleuk ontkende toen ik hem vroeg of er iets met die halte scheelde. En dat hij het gevoeld heeft, de sarcasme in mijn stem toen ik “allee merci he” zei bij het afstappen. En vorige zaterdag stond ik in de rij te wachten bij VDH Computers om een nieuwe router te kopen en ik heb gewoon vier man _voorgestoken_. En nu vanmiddag: een klein negerke dat de volgende halte moet afstappen en de mensen rondom hem een hand begint te geven om afscheid te nemen. Normaal zou ik dat schattig vinden, nu was het enige wat ik kon denken “die gaat zeker zelfmoord gaan plegen”. Ziek in mijn hoofd. Ik zou er van wakker kunnen liggen, maar ik val meestal als een blok in slaap van het tellen van al het geld die ik elke maand verdien. Enfin, ga verdienen, ik moet eigenlijk nog mijn eerste loon ontvangen. Maar Monopolygeld waar je de zin “Eigendom van Tom” hebt opgeschreven telt even goed.

Over negerkes gesproken, er stond er deze morgen weer één voor de deur en ik moest opendoen want Evi zat nog in haar peignoir. “Wees niet bang van de zwarte man”, u kent ze wel. Ik voel mij daar altijd zo ongemakkelijk bij, want ge moet daar dan vriendelijk tegen doen om te tonen dat ge geen racist zijt en dan steken ze boekskes in uw handen en willen ze vijf euro. En ik ben echt niet goed in nee-zeggen, de laatste keer was toen uw ma vroeg of ze dik leek in haar rok. Of wacht. Toch niet. Maar ik ben terug naar binnen gegaan en heb Evi gesmeekt om hem voor mij af te wimpelen.

Over peignoirs gesproken, wist u dat Michel zijn affectie voor iemand toont door het al dan niet dragen van zijn peignoir als ge bij hem thuis zijt?

Ik ben deze middag twee uurkes gaan werken in Lief en Lief zijn lief hun huis en uit dank hebben zij mijn eten betaald. Ik had liever geld gehad, maar toch bedankt.

Maar nu effe serieus. Waarom geloven mensen eigenlijk dat groenten gezond zijn? Omdat er vitaminen inzitten? Maar waarom geloven de mensen dat er vitaminen inzitten? Heeft u ooit al eens een vitamine gezien? Neen. En moesten die zogenaamde vitaminen bestaan, waarom kunnen we die dan niet uit die groentes halen en in lekker voedsel steken? Eentje om over na te denken terwijl ik mijn zak chips verder leeg eet. Met vitamines A, D, en E. Bewijs mij het tegendeel he. Ola, ik proefde net een stukje vitamine C!

De titel komt van mijn neef die midden november trouwt en mij blijkbaar niet zal uitnodigen als ik alleen kom. Allee dan, omdat je het zo vriendelijk vraagt.

9 thoughts on ““Dus zorg dat ge tegen dan een partner hebt”

  1. Pingback: Kerygma

  2. Op voorwaarde dat Brutin mij tevens vergezeld naar de trouw van mijn zus in augustus en ik géén auto moet delen met mijn broer en zijn vrouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *