De volgende halte is Gent-Sint-Pieters

Mijn eerste twee jaar als student in Gent mocht ik nog niet op kot, dus nam ik elke dag de trein van Brugge naar Gent. En omgekeerd uiteraard. Sinds ik op kot zit ga ik nog steeds bijna elk weekend naar huis. Als ik effe snel reken kom ik aan ongeveer duizend treinritten in een kleine zes jaar. De helft daarvan naar Gent. Maar het is pas deze namiddag dat ik heb ontdekt dat Guillemins, as in, “Trein naar Luik-Guillemins/Genk”, niet de Franse vertaling van Genk is. Genk int Frans is trouwens Genk (met dank aan Michel).

Ik ben vrij zeker dat ik allergisch ben aan Brugge. Toen ik zaterdagmorgen opstond, waren mijn ogen gezwollen en bloedrood. Ik leek wel één van die bloggers die non-stop post over hoe eenzaam hij wel niet is en nooit aan een lief gaat raken, en zich dus elke avond in slaap huilt. Maar daardoor heb ik een ganse zaterdag met mijn zonnebril moeten rondlopen. Een zonnebril! Het is nog geeneens zomer! Voor je het weet is het midden mei en sta ik mezelf in de spiegel te bekijken om te zien mijn korte broek wel bij mijn flipflops past. Ik ken regenwormen met meer ruggengraat dan mij. Nee, ik overdrijf, ik ken er maar één. En kennen is veel gezegd, ik heb er eens mee gesproken op een feestje, maar ik was nogal zat en ik heb wat bier op hem gemorst, dus een vree goeie indruk zal ik wel niet nagelaten hebben.

Eén van mijn collega’s heeft mijn website ontdekt. Mijn supergeheime en moeilijk bereikbare website! Aaaahhhh. Misschien moet ik nu wel onmiddellijk alles offline halen omdat hier allemaal dingen staan die mensen die mij in het echte leven kennen niet mogen weten, alhoewel het internet openbaar is en het dus onmogelijk is om dingen geheim te houden. Hmmm. Neen. Dit was eigenlijk meer een stek naar Dramoghe.

Daarnet gespot op zowat alle reclameborden in de Overpoortstraat: Gent Mirakel ExplosieDe blinden zien, de doven horen, de kreupelen lopen, kankers verdwijnen. In de naam van Jezus Christus. Zo wijs! Ik had het er woensdag nog over tegen Thomas en Pieter: Stel nu dat ge blind zijt en ge peist dus, fuck it, ik ben toch al blind, ik ga es keilang in de zon staren. En wat later ontdekken wetenschappers plots hoe ze blinden weer kunnen laten zien. Dus gij vree happy naart ziekenhuis, u gaan laten onderzoeken, blijkt dat het niet gaat werken bij u, omdat ge te lang naar de zon hebt gekeken. Awwwkwwward. Gelukkig dat er nog evenementen als dit zijn. Ik ga alvast eens langs, het ziet er hilarisch uit.

gentmirakelexplosie.jpg

Ik heb vrijdag in mijn jeugdig enthousiasme toegezegd om morgen pas om 9.30 te beginnen. Dikke fun, ware het niet dat ik nog steeds dezelfde bus moet nemen omdat ik anders toch te laat toekom.

3 thoughts on “De volgende halte is Gent-Sint-Pieters

  1. Genk = Genk? maar allez , wat weet je tweetalig linklieverdje daar nu van. Het is Luik-Liège, Gent-Gand, Genk-Ganque en niet anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *