Spijtig dat ik er niet van vermager.

Ik ga eventjes mijn opgekropte gevoelens uiten, ge moet er niet op letten.

Ik heb er al heel mijn leven last van, maar het begint de laatste tijd wel erg op mijn zenuwen te werken. Nee, ik heb het niet over hippies of die fucking teenslippers. Ik heb het over jong-volwassenen die zich beter voelen dan andere jong-volwassenen omdat ze al “verder” staan in het leven. Ten eerste wist ik niet dat er deadlines waren in een mensenleven. Tenzij ge diarree hebt, dan misschien. Maar er lopen dus echt mensen rond die ervan overtuigd zijn dat ge tegen een bepaalde leeftijd (25 jaar of jonger. Ja echt.) de volgende dingen moet hebben: werk, geld, een auto, een eigen plek en een partner. Kinderen? Dat mag, dat zijn bonuspunten waar ge dan later wat meer tijd kunt kopen voor de volgende stappen in uw leven. Want het is daarna ook de bedoeling om te trouwen, een huis te kopen (met tuin) en enkel getrouwde vrienden over te houden die ook de basisvereisten van een succesvol leven hebben. Val toch eens dood gasten. Het soort mensen die u raar bekijken als ze beseffen dat ge nog geen werk hebt. Of een lief. Of jeetje, nog maar een _voorlopig_ rijbewijs. Oh en als ge werk hebt, nooit verklappen dat ge uw eerste loon nog niet gekregen hebt, dat zijn ook minpunten blijkbaar (waar kan ik mijn score bekijken dan?). Echt waar. Er zijn mensen, nauwelijks ouder dan uzelf, of God verbiedt, jonger dan uzelf, die u aanspreken als waart ge een klein kind. ” Ja, daar moet je nu toch echt wel eens werk van maken he”. Ge kunt veel zeggen over mij, maar ik heb mij nog nooit beter gevoeld dan iemand anders omdat ik iets “meer” zou hebben. Voor te lachen ja, omdat ik weet dat die mensen enkel meer tijd nodig hebben, maar heus wel hun doelen bereiken. Is dat niet het belangrijkste? Dat ge doelen vooropstelt en probeert die waar te maken? En u niks aantrekt van wat de rest van de kudde doet? Ik wil elke dag gaan slapen met het gevoel dat ik mijn best heb gedaan in alles wat ik heb geprobeerd. Ik wil mezelf in de spiegel durven aankijken. Ik wil mezelf eens leren om tegenslagen sneller te verwerken. Dat wil ik. Als er mensen zijn die vinden dat ik dat allemaal niet te willen heb, dikke pech. Ik ben vreselijk koppig en ik heb al _veel_ fouten gemaakt in mijn leven, maar momenteel ben ik tevreden. Enfin, voor zover een mens tevreden kan zijn als hij de lotto nog niet heeft gewonnen natuurlijk.

Ik ga er van uit dat niemand die dit leest zich aangesproken voelt.

Wel lollig dat ik het afwisselend over ik, wij, u en gij heb. Dat maakt het makkelijker om te lezen, na drie zinnen zijdet al lang beu.

30 thoughts on “Spijtig dat ik er niet van vermager.

 1. Pingback: no butterfly

 2. Er is een emoticon die ik zou willen doen maar ik kan ‘m hier niet doen. Zal zijn voor als ge me óóit nog eens aanspreekt op msn – ik kan u niet meer aanspreken want ik heb u ooit eens per ongeluk verwijderd -per ongeluk, hé- en nu kan ik u niet meer toevoegen omdat msn zegt dat ge er al zogezegd tussen staat.

  Euh. Swat.

  Ik ben 25, heb geen auto, geeneens een rijbewijs, geeneens een voorlopig rijbewijs, ik heb geen eigen plek, ik heb geen lief, ik heb geen hip werk met veel loon, en ik durf er eerlijk voor uitkomen dat ik niet altijd kan gaan slapen met het idee dat ik mijn best heb gedaan diejn dag. De spiegel durft nog net terugkijken, als ik het eens waag.

  Maar dat neemt niet weg dat ik al bij al durf zeggen dat ik echt wel gelukkig ben.

  Fok al de rest. Fok al de rest!

 3. Ik ben 24, studeer nog minstens een jaar, heb nog maar pas een voorlopig rijbewijs en geen auto of eigen plek. En ik ben vol van mijzelf.

  Waarom? Een auto en een woonst kunt ge kopen, autorijden kunt ge leren en werk is er genoeg. Dat zijn geen verdiensten. Ik weet gewoon dat ik beter ben dan veel gepeupel, datzelfde gepeupel dat mij arrogant vindt en datzelfde gepeupel dat ik, ja, gepeupel noem. Goed, ik bén dan ook arrogant. Ik heb nog veel te leren, maar ik vind dat ik goed op weg ben.

  Uw hoofd gebruiken is wat u mens maakt en tegelijk wat u onderscheidt van andere mensen. ‘t Is niet door op uw 25ste verjaardag naar De Planckaerts te zitten kijken met 2 bleitende kinderen ernaast dat ge uzelf verbetert, laat staan de wereld, mocht dat tot uw doelstellingen behoren.

  Beste post in weken trouwens. Zo’n inhoud en inleving, dat zijn we niet gewend.

 4. Ik ben al 26 *alarm* heb geen eigen huisje, geen tuintje, geen eigen lief, geen auto en geen kinders. Ma weette, ik heb wel een strand over de deur, lieve vriendjes, een omni-pass, een buzzipass, een goeie fiets, een slechte fiets, veel vrijheid om rond de wereld te hossen, veel te doen en nog veel meer te dromen.
  Voila zie.

 5. Ik was ook ne late. Te veel op mijn gemak om mijn rijbewijs te halen tot ik het echt nodig zou beginnen hebben: plots had ik na mijn stage vast werk en moest ik dagelijks ter plaatse kunnen raken. Op mijn 21 dus, wegens noodzaak.

  Paar liefkes versleten, relaties die nooit veel langer duurden dan een paar maanden, en pas sinds mijn 26 met mijn huidige vriendin samen. Twee jaar nu dus al. Als je moment daar is, dan is het daar, ge hebt daar niet veel in te zeggen. En van de ene is dat vroeg – ik ken mensen die van hun 15 samenwaren en nog altijd samenzijn (en ze zijn intussen al de 16 gepasseerd ja) – van de andere is dat iets later. So be it.

  Maar nu gaat het plots wel snel hier. Vanavond gaan we een compromis tekenen en kopen we dus een eigen huis. Mét een boom, mét geitjes, mét een tuin. En dan zullen trouwen en kindjes krijgen ook wel geen eeuwigheid meer op zich laten wachten. Want ik wil nu ook geen pa zijn die al tegen de 50 is als zijn kind zijn plechtige communie doet zulle. En ik wil niet afbetalen tot mijn 75e. In die zin is het soms wél goed om wat vaart te maken, we mogen het nu ook niet volledig negatief bekijken.

  Groot gelijk echter dat ge zelf beslist hoe ge uw leven leeft. Een ander heeft daar niks in te zeggen, ik weet dat ik dat – toen ik nog geen lief had – ook niet goed kon verdragen. Als elk voor zijn eigen deur veegt, zal het al goed genoeg zijn.

 6. Tot hij de “oh ik zie iets vreselijk geweldigs op de grond ligt en kan aldus niet opmerken dat je vlak naast mij”-move doet. Die vriendjes toch!

 7. 23 staat op mijne teller en meer dan een kleine kamer thuis, wa spaargeld, een gammel autooke en een parttime job is er niet. Een schoon lief, dat wel, maar toekomstplannen zorgen voor paniekaanvallen.

  Toch kan ik het niet nalaten om voortdurend bij te houden hoeveel geld ik nodig heb om ‘op schema’ te blijven. En dan te zeggen dat ik nog de wereld wil zien.

  *steekt broek af*

 8. Jaaaa! Laten we allemaal in de comments om ter minst doelen bereikt hebben! Jaaa!

  Jammer dat ik zo laat met mijn comment afkom.. otherwise it would have kicked some ass.

 9. Ik krijg het vliegend schijt ervan als jongere mensen mij meisje noemen. Daar kan ik nu eens echt niet tegen. Allez, ‘t is begot niet omdat zij een auto en een lief en een verloving hebben (op uw 18, jezuslieveheer!) dat ze beter zijn!

 10. Ik sta langs de andere kant: gastjes met nul komma onder nul ervaring die denken dat ze recht hebben op een loon van mensen met jarenlange ervaring en gastjes die, eens aanvaard zijn, menen dat ze alleen rechten hebben maar geen enkele plicht. Weird. Goed om lezen dat er ook nog andere jongeren bestaan :)

 11. 25 nog maar en al zo aan de kant gezet, maar jongen toch! Ik ben 36, heb geen huis, geen vast lief en geen kinderen. Al mijn vrienden die wel getrouwd zijn en wel kinderen hebben benijden mij stiekem. Al die hun madammen vinden mij ne rare. Een keer boven de dertig, nog single en slank moet je wel homo zijn! Moeten, moeten, moeten, een mens mag toch doen wat hij wil zeker zonder in al die vakjes en patronen te passen?

 12. Allez, geen slippers in de stad ofwa? Ik doe niet anders. Meer nog, ik ga straks op slippers een examen afleggen! Mondeling! Ha!
  Ahja, studeren…
  Trouwens, ik vind mannen met slippers HEET.

 13. Over 2 maand woon ik in een huurhuis, met mijn vriendin, zonder job want in de vakantie werkt het onderwijs niet – de leeggangers- , nog geen auto (ook geen rijbewijs) en ik ben 25. In uw gezicht. Haha.

  Nee, ge hebt groot gelijk. En die wonen dan meestal zelf nog thuis (maar over 2 jaar kopen we en over 3 jaar gaan we op reis naar de himalaya of wat dan ook) En dat kijkt dan naar uwen vloer met ogen zo groot, alsof er bij hen nooit een muis wat achterlaat, tsss.

 14. Minstens even leuk is geen kinderen willen. De blikken die je dan toegeworpen krijgt, spreken ook boekdelen. Je moet je ook altijd weer gaan verantwoorden. “Waarom niet? Allee!” Alsof ik net gezegd heb dat ik niet wil dat mensen met kanker genezen. Maar als mensen kinderen hebben, maar ze dan te weinig aandacht geven waardoor het onhebbelelijke monstertjes worden, daar kraait geen haan naar. Het zal aan mij liggen.

 15. Het kan aan mijn Alzheimer liggen, maar ik herinner mij niéts van dat soort competitief gedrag toen ik zo ongeveer 25 was. Wellicht was ik zo’n ramp dat niemand nog iets dierf zeggen! Maar, de wet van de remmende voorsprong (de stimulerende achterstand) heeft van mij een redelijk aanvaardbare volwassene gemaakt. Denk ik.

 16. Een zeer herkenbaar gevoel. Altijd dat moeten, moeten, moeten. Toevallig heb ik altijd een sterke kinderwens gehad, maar daar word ik nogal scheef voor bekeken. Want met uniefstudies moet je carrière maken en blablabla. Dus eerst lang wachten tot je afstudeert, daarna enkele jaren werken want zo jong mag ook weer niet. En het komt slecht over voor de baas. En natuurlijk eerst trouwen. En een rijbewijs hebben. En een afgewerkt huis. Awel, dat diploma heb ik nu eindelijk en al de rest kan de boom in. Ik heb lang genoeg gewacht! Zo zie je, dat zelfs een lief, een diploma en een job hebben, nog aanleiding is voor commentaar. En maak je maar geen zorgen, aan kritiek zal je nooit tekort hebben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *