“Don’t feel sorry for yourself,” he said. “Only assholes do that.”

Ik heb echt een hekel aan rokers. Een rothekel. Dat misplaatste samenhorigheidsgevoel, yukkie. En dan klagen over hoe ze gepest worden door de maatschappij omdat ze nergens nog mogen roken, bende Calimero’s. Calimero was tenminste schattig. En ik ben vrij zeker dat moest je met Calimero vrijen, hij niet naar een asbak zou smaken. En hun vingers zijn geelbruin, hun adem stinkt en ze zijn snel buiten adem. En ge vermagert zo van kanker, unfair.

Even tussendoor: gelukkige verjaardag Floris!

Ik neem al zes jaar de bus en de tram hier in Gent, en ik slaag er nog steeds in om mij bij elke rit te ergeren aan de andere passagiers. Waarom zijn sommige mensen zo achterlijk? Allee, tram 1 stopt aan de Korenmarkt (maar das niet belangrijk, dus mensen die niet uit Gent komen, je kan gerust meevolgen) en er komt een nieuwe chauffeur. Wat dus betekent dat alle automaten op de tram gesloten worden, want anders worden de kaartjes die eringestoken worden niet meer meegeteld. Maar dat is buiten sommige passagiers gerekend.

Ik ga mijn ticketje es in de automaat steken. Hu? Ik krijg mijn kaartje er niet in! Nog eens proberen dan maar. Maar alléé, da gaat er niet in?! Zou het feit dat er “gesloten” opstaat een hint zijn? Nah, das ongetwijfeld per ongeluk dat dat erop staat. Ik probeer het eens bij de volgende. Moh, hier gaat het ook niet. Ah, maar er is daar verder nog één, die gaat wel werken, dat moet bijna wel, anders is er een algemeen probleem en godverdomme seg, betaal ik daar belastingen voor?! En dienen werkt ook al niet, typisch. Ik ga eens verdwaasd rond mij kijken. Tiens, er staat daar een jongen met zijn ogen te draaien.

En zo zitten er dus gemiddeld tien op de tram he. _Tien_ mensen die dus niet slim genoeg zijn om te beseffen dat ze gewoon vijf minuten geduld moeten hebben. Het leek wel een bende papegaaien, allemaal achter elkaar, allemaal hetzelfde aan het doen. Behalve dan het feit dat papegaaien geen ticketje moeten kopen natuurlijk. En kan er mij eens iemand dat systeem van die Zones uitleggen? Volgens mij kunt ge geeneens tien zones lang op ene bus zitten.

Mijn eerste pagina van mijn eerste Moleskine is bijna vol. Er staat al een gsmnummer in, een ToDo puntje (die ik nog steeds niet uitgevoerd heb natuurlijk), een quote uit Norwegian Wood, en wat gezever over rokers en trampassagiers.

Ik ga deze post vroegtijdig stopzetten, want ik wil gaan slapen. Eerst nog eens scheren wel.

12 thoughts on ““Don’t feel sorry for yourself,” he said. “Only assholes do that.”

 1. mannen die zich ‘s avonds scheren, houden van hun vrouw. Mannen die zich ‘s ochtends scheren houden meer van hun werk…

  You rule!!!

 2. sheren zoadt ge uw hoofdkussen niet uiteenrafelt met uw stoppels?
  of omdat je ‘sochtends op je werk wilt verschijnen met een licthe stoppelvorming om er zo mannelijekr uit te zien?
  ik ben altijd moorddadig op het openbaar vervoer, maar ik verberg het wel goed, gelukkig voor die andere passagiers

 3. Persoonlijk scheer ik mij ‘s avonds omdat elke minuut dat ik vroeger moet opstaan, er één te veel is. Ik denk dat ik niet de enige ben.

 4. Je mag nog blij zijn dat die mensen met hun euh-ik-weet-niet-wat-te-doen-met-het-lijn-kaartje geen sigaret opstaken uit pure frustratie… en stel je nog eens voor dat ze ook nog ongeschoren daar rondliepen. Brrr.. ik wil er niet aan denken.

  @Els : zalige vriend! Ik probeer er al een paar jaar munt uit te slaan maar mijn vriendin chanteert me dan met andere noodzakelijke middelen…

 5. Zelf heb ik al menig onervaren passagier uit de nood geholpen door nadat ze er hun kaartje hebben ingestoken en dan vertwijfeld naar het machien staan te staren op “1 zone” te drukken. Dankbaar dat die mensen dan zijn, ge kunt het u niet voorstellen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *