Phone (anders naar) House (en bleit wat tegen uw moeder)

Zeg wat je wil, maar als je woensdagnacht om drie uur aangeschoten naar uw kot aan het wandelen bent, is die titel _wel_ grappig en origineel.

Ik typ dit vanuit mijn dubbelbed op mijn nieuw appartement. Normaal typ ik geen posts in mijn bed, want das onhandig en uw deken wordt dan zo warm, maar vandaag heb ik geen andere keus, want: ik ga sebiet gaan slapen en ik wil niet in enkel een pyjamabroekje bij Joke aan de keukentafel gaan zitten (we mogen dan wel samen mijn dubbelbed uitgetest hebben daarnet, je mag niet te snel te veel willen) en ik kan het ook niet aan mijn bureau doen op mijn kamer, want, wel, hoe zeg ik het zonder als een sukkelaar over te komen, ik heb blijkbaar enkel de tafelpoten meegebracht vanuit de Ikea en niet het _tafelblad_. Awkward. Ik heb deze middag vijf keer gans het appartement afgezocht, zelfs onder de zetel en op mijn kast, maar ik heb het gewoon moeten aanvaarden, ergens tussen het in één van ons vijf karretjes laden en de dozen vanuit de lift in ons appartement zetten is de doos met het blad verloren gegaan. De fout zal wel bij Ikea liggen. Als Joke morgen belt om te vragen waar mijn tafelblad naartoe is, mag ze anders ook eens vragen hoe ik in godsnaam die planken in mijn kleerkast moet hangen _zonder_ bevestigingen. Ik weet wat u denkt, “hij is ze gewoon vergeten”, en goed, ik denk dat ook, maar it is not nice to kick someone when he’s already down. En ik ben down. Koning Boudewijn is trouwens erg wantrouwig naar mij aan het staren. Morgen zijn fashosnorretje terughangen, help eens onthouden.

Maar goed, Phonehouse dus. Maandagavond gekocht, twee keer gecrasht, niet meer kunnen afzetten zonder batterij uit te halen en dan niet meer in gang gekregen. Dus ik dinsdagavond terug naar Phonehouse, alles nog in de originele verpakking (behalve dat doorzichtige plakkertje dat op het scherm hing, want ik heb een conditie waarbij ik mij nooit kan inhouden als ik dat ergens zie aanhangen, vraag maar aan Stijn, die er al dagen in geslaagd was om dat plakkertje op zijn gsm te laten hangen en toen kwam hij mij tegen) en ik had mijn facturen bij, dus wat er ging gebeuren was, ik kom binnen, ik leg uit wat er mij overkomen is, ze beginnen zich daar allemaal honderd keer te excuseren en geven mij een nieuwe. Wel. Bijna. Ik ben inderdaad binnen gekomen en ik heb inderdaad uitgelegd wat er mij overkomen is, maar daarna ging het nogal bergaf. Ten eerste geloofde hij mij eerst niet. Toen hij dan toch besefte dat er geen externe schade aan was en hij hem ook niet kon opstarten, zei hij dan weer dat het onmogelijk was om mij een nieuwe te geven, want ze hadden er maar één en de volgende bestelling kwam pas binnen een paar weken. En nee, inwisselen in een andere Phonehouse ging ook niet, want die werken allemaal afzonderlijk. En ohohoho, geld teruggeven? Mensen toch, dan moest de sukkelaar geld _bijleggen_! Nee, er zat niks anders op dan de gsm naar Ericsson te sturen, waar ze gingen testen of er iets mee aan de hand was en die gingen dan beslissen of ik een nieuwe kreeg of niet. En toen haalde hij een blaadje boven met kolommen en rijen. “één dag gebruikt, minder dan twaalf minuten gecommuniceerd, ok u heeft nog geluk, u valt nog onder de garantie”. Wow.

Maar goed, binnen twee weken (ten vroegste) zal ik weer een K810i in mijn bezitting hebben. Ja, ik en mijn gsm van 329 euro zijn te beklagen.

Aan het meisje die vrijdag passeerde op haar fiets aan de bushalte waar mijn bus net stopte en de buschauffeur vroeg of hij zou wachten met doorrijden tot haar fiets op slot was, en dan ook effectief van haar fiets stapte, die aan een omheining vast maakte en duidelijk opgelucht opstapte: ik wil, neen, ik _moet_ met u trouwen. Mensen die aan een inspanning beginnen en dan plots beseffen dat het veel makkelijker kan, zo wijs.

Mijn eerste nacht in mijn nieuw bed op mijn nieuw appartement in een nieuwe wijk gaat _nu_ in.

Update: Slecht geslapen heb ik in ieder geval niet, want de basisvoorwaarde daarbij is dat je tenminste hebt geslapen. Ugh.

16 thoughts on “Phone (anders naar) House (en bleit wat tegen uw moeder)

 1. Wie koopt er dan ook een gsm bij the phone house, das al even dom als meubels kopen bij Ikea. Bij mijn laatste trip naar een belgacom winkel kenden ze niet eens het concept “push e-mail”, iedereen is dom. Ik ook.

 2. ge kent mijn mening over uw gsm-keuze en wat de beste, betrouwbaarste gizmo’s zijn: Nokia..

  En de filialen van phone house werken wel samen, al meermaals naar een andere winkel gestuurd geweest voor beter vervangtoestel..

  Btw, ge kon natuurlijk ook zelf naar een ander filiaal gegaan zijn hé:)

  byez

 3. @Thomas: naar het schijnt is de laatste generatie van Nokia ietsje minder van kwaliteit. ‘k heb de laatste tijd ook al veel gehoord van problemen met nieuwe Nokia GSM’s.

  @Tom: Hélaba, uw bed uittesten met Joke. ‘t zal gaan zekers?

 4. Nokia all the way. Ethisch en dat spul marcheert tenminste zonder knoeien.

  Nooit geen sony-erricson meer. En nooit meer geen phone-house! De Belcompany is _veel_ beter.

 5. Oh, is dit het moment dat iedereen zijn mening geeft over welk merk GSM het beste is?
  Dan ga ik voor Motorola. Ik heb hier een prehistorisch model liggen dat nog steeds perfect werkt.

 6. Als eigenaar van hetzelfde bed als het jouwe, wou ik je gewoon even laten weten dat het op termijn wel zal lukken om er in slaap in te vallen. Heeft bij mij een weekje of twee geduurd… No stress, dus!

 7. Zo lang als ik al met fantastische Nokia bel, hoor ik rond mij geruchten dat het bergaf gaat met dat merk. Ieder merk heeft zijn anti-lobby. Over Dreft gaan ook geruchten dat het spul niet meer zo goed zou afwassen. Tss.

 8. Komkom, Brutin had er al meteen zijn gsm mee afgewassen en dat blonk gelijk een spiegel, Els. Dat laatste verklaart trouwens meteen ook waarom hij er nog een kwartier lang in allerlei gelaatsuitdrukkingen naar stond te grijnzen.

  Zo’n belachelijke post en ik heb niet eens alcohol gedronken. Of wacht, dat is net het probleem.

  En neen, dit is niét mijn hele leven vertellen, Brutin.

 9. Wie koopt er nu een Sony Ericsson K810?
  De K800 heeft dezelfde funktionaliteit en is veel goedkoper …

  De K550i is nog goedkoper, en de K750i is debielig laag geprijsd (149 euro).
  De K550i en K750i hebben bijna dezelfde funkties als de K810, alleen de camera heeft 2 MegaPixels ipv 3.2 MegaPixels.

  De K750i is wel 2 jaar oud, maar wel geavanceerd. En hij crasht niet, de laatste software update is gebeurt in 2006. Als je die K750i nu koopt, heb je een stabiele gsm die niet meer crasht.

 10. Pingback: marnik.org » The Phone House, veel kennen ze er niet van

 11. Vorige week een gsm gekocht bij The Phone House. Vriendelijke en vlotte bediening, niets op aan te merken.
  Vandaag kreeg ik echter een ongewenst smsje met een aanbod voor hun gsm-verzekering.

  “Mr X, 500.000 Belgen ervaren het stukgaan of oxidatie van hun GSM. Kies voor onze dekking vanaf €3,99/maand. Aanbieding 12 dagen geldig, in winkel!”

  Sms-spam dus :(
  Ik heb niets ondertekend en enkel een gsm gekocht. Mag dit wel?

  Om maar te zwijgen van het taalgebruik… “Ik ervaar het oxidatie van mijn GSM”. Say whut?

 12. Geef mij maar Samsung, design en kwaliteit, al 7 samsungs gehad en nog nooit software problemen. Ze zijn naar het schijnt wel gevoelig tegen vallen, druk en vocht, maat ja ik heb dat nog niet voorgehad, ge moet ma voorzichtig zijn mee uwe gsm! Als ge uwe flatscreen tv laat vallen gaat em ook ni meer in garantie zijn dus wrm zou een gsm dat dan wel nog zijn? Maar goed ik koop dan ook al mijn gsms bij Belcompany, nooit problemen gehad daar, 1x phone house binnen geweest om belwaarde en sindsdien heb ik een abbonnement, maar dat wist ik dus pas 3 weken later, geen papieren of niks gekregen, gewoon getekend voor de promotie op herlaadkaarten te houden bij elke herlading! erg toch wat ze daar doen en uitvinden!

 13. Heb mijn gsm’s steeds gekocht bij The Phone House Leuven. Uitstekende en vriendelijke bediening. Bij de eerste gsm die ik bij hen kocht viel mijn keuze op een model dat ze nog niet in stock hadden. Heb toen een splinternieuw toestel gekregen in afwachting dat het door mij gekozen model in voorraad was. Van mij geen slecht woord over The Phone House, alleszins niet over hun filiaal te Leuven.
  Gisterenmiddag ging ik echter naar een filiaal te Brussel Munt (vlak bij mijn werk). Kreeg totaal verkeerde informatie i.v.m. een digicorder van Telenet (merkte ik pas na een bezoekje aan de site van Telenet). ‘k zal maar weer naar Leuven gaan dit weekend.
  Een goede raad voor The Phone House : misschien toch maar beter enkel gsm’s verkopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *