“Heeft u een zwart-wit printer?”

Er zijn ook nadelen aan het wonen naast een park waar het vol junkies en marginalen loopt. Zo is er het afgelopen uur nogal veel rumoer die af en toe onderbroken wordt door een luide knal. Ik zou es gaan kijken op het terras, ware het niet dat ik niet echt zit te popelen om gedood te worden door een verdwaalde kogel (ik heb alle afleveringen van The Wire gezien, mij moet je dat niet uitleggen, hoe zo’n dingen werken). Ik hoor constant hoe de Brugse Poort steeds meer jonge gezinnen uit de middenklasse trekt, maar hier in ons appartementsgebouw is daar niet veel van te merken. Ok, onze buur is ook nog vrij jong en in het andere appartement op onze verdieping wonen drie meisjes (zo van die meerderjarige he), maar onze bovenbuurvrouw had zondag iedereen in het appartement uitgenodigd om bij haar langs te komen, waar ik _uiteraard_ niet naar toegeweest ben (ik heb een immense hekel aan mezelf voorstellen. Ik moest maandagavond iets vragen aan mijn buur en het eerste wat ik zei was “hallo ik ben buur en ik ben uw nieuwe Tom”), maar Joke en haar lief (die van plan was om op blote voeten te gaan. I kid you not) wel, nadat ik haar deed beloven dat ze duidelijk ging vermelden dat haar lief mij _niet_ was (dit is weer een parel van een zin aan het worden, ik ga eens een punt zetten). En toen ze terugkwamen zei ze dat iedereen daar was, behalve die drie meisjes en ik en dat het allemaal oudere mensen waren. Waarmee we eindelijk bij het punt gekomen zijn die ik wou maken: het zit hier vol met oude mensen. Dus ben ik al helemaal niet van plan om er ooit mee samen te zitten (Eén Gentblogtvergadering per maand is al zwaar genoeg).

Oh en morgen vertel ik over die keer dat ik in de lift stond op weg naar beneden, de deuren opengingen, iemand instapte, ik uitstapte in de veronderstelling dat we al op het gelijkvloers waren en ik plots besefte dat ik zonet iemand haar appartement was binnengewandeld. Ik ben dus niet asociaal omdat ik het wil he, het is voor mijn eigen bestwil. Ik ga het morgen niet meer vertellen, zoveel meer details waren er toch niet.

Nu ga ik een waargebeurd verhaal vertellen en dan moeten jullie zeggen vanaf welk deel jullie al in de gaten hadden dat er iets niet klopte.

Eén van mijn collega’s, laten we hem Michael noemen, want zo heet hij, had woensdag op 2dehands.be een Italiaan gevonden die een Nokia N95 aanbood voor 130 euro per stuk. Wij natuurlijk dolenthousiast, want die dingen kosten 795 euro in België en blijkbaar zijn die goedkoper in Italië. Ik was al aan het bedenken aan wie ik mijn Sony Ericsson kon doorverkopen, een Sony Ericsson die ik nog steeds niet heb teruggekregen en waarvan ik eerlijkgezegd al niet meer kan zeggen welk model het was. Je kon er alvast mee bellen en smsen. Enfin, dat kon ik niet, dat was nu net het probleem, maar ik dwaal weer af. Ondertussen was Michael aan het horen hoe alles in zijn werk ging gaan. Blijkbaar zou die Italiaan de gsm’s afgeven aan TNT die gingen verifiëren dat ze authentiek (is het erg dat ik mezelf een snob vind omdat ik moeilijke worden gebruik? Euh nee, is het erg dat ik denk dat authentiek een moeilijk woord is?) waren en zij gingen ons dan vragen om de betaling te maken. Wij zaten ondertussen al te wippen op onze stoel van opwinding. Een N95! Voor 135 euro! En als ze goed zijn dan beginnen we zelf met een handeltje! Schatrijk gaan we worden! Ik kon eindelijk werk maken van mijn levenslange droom om de Boekentoren op te kopen en plat te gooien! En toen kregen we een e-mail binnen van TNT. Enfin van een e-mailadres met @europe.com. Pas op _dat_ moment hadden we door dat het wel eens allemaal oplichting kon zijn. Awkward. Maar volgende week krijg ik mijn Sony Ericsson terug! Waarschijnlijk!

U mist heus niks als u de vorige post niet hebt gelezen, de titel was een stuk grappiger dan de post zelf. En ik deed het weldegelijk met een gegronde reden, maar ik kan het niet goed uitleggen. Laat ons hopen dat ik het ook nooit moet doen.

Omdat mijn streetcred momenteel niks meer voorstelt (ik ben mij elke morgen gaan douchen op Pukkelpop. Ja, dat festival waar ik eigenlijk nog een verslag over moet schrijven, maar ik wacht tot niemand nog dingen opzoekt over Pukkelpop, want stel u voor dat ik extra hits zou krijgen hierdoor. En dan zijn er meiskes met een moeilijk webadres die klagen dat ze te weinig bezoekers krijgen.): vinden jullie Suri Cruise ook zo’n koddig kindje?

suricruise.jpg

Ik vind het redelijk belachelijk om naar Ter Zake te kijken en te moeten horen hoe het allemaal Milquet haar schuld is dat Yves Leterme geen regering heeft kunnen vormen. Het is de CD&V hun goed recht om met stoere taal de verkiezingen te winnen, maar dan moeten ze achteraf niet verbaasd zijn dat onze landgenoten onder de taalgrens niet staan te springen om akkoord te gaan met een staatshervorming. Nee, dat vind ik niet kunnen!

De titel komt van één van mijn andere collega’s, laten we hem Toffrey noemen, want dat is een grappig woorspelletje, die blijkbaar in de overtuiging leeft dat er witte inktpatronen bestaan en we er dringend moeten bestellen want we hebben er geen meer in voorraad!

11 thoughts on ““Heeft u een zwart-wit printer?”

 1. De oude zak uit de geriatrie afdeling van Gentblogt gaat de volgende keer twee keer nadenken alvorens je te groeten als hij je nog eens ziet aan het station. Btw, ik vond dat je er mager uitzag, eet je wel genoeg?

 2. Maar mentaal ben je nog maar een twintiger Huug, dus jij telt niet mee. Op het tweede deel van uw comment ga ik niet antwoorden, want ik weet niet of het om te lachen was. Gebruik eens smileys gelijk gewone mensen.

 3. bij het woordje italiaan had ik al een lichtbruin vermoeden…maar misschien was dat omdat de inleiding mij al achterdochtig had gemaakt.
  en ja (vooraleer ik iedereen op mijn nek krijg)… er zijn ook eerlijke italianen. mijn naïviteit gebiedt mij zelfs te zeggen: meer dan oneerlijke

 4. ik was nu eens echt overtuigd dat “your password” het paswoord ging zijn…
  Niet dus. Helaas ik hoor niet bij de chosen few.

  Ik voel me gepest.

 5. Van blote voeten, naar bejaarden via louche italianen en Suri om vervolgens bij Leterme en al dan niet ontbrekende witte inktpatronen te belanden?

  Ben ik nu onder de indruk of heb ik migraine? :)

 6. Het was een grap omdat je dat altijd van oude meten te horen krijgt, ik altijd van mijn bomma en nu van mijn ma… maar toch wel waar: ik vond dat je er vermagerd uitzag (van ver) – slecht eten daar bij Cook ? Laatste woord is dan alweer een grap, uh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *