“ik heb wel maar tien euro meer op mijn rekening, dus ge gaat op tijd moeten stoppen”

Naar de andere kant van Gent verhuizen, brengt natuurlijk een boel veranderingen met zich mee. Maar geen nood, ik heb mij ondertussen al een nieuwe frituur gevonden, in de Hoogstraat en buiten het feit dat het lekkere frieten zijn, wordt hij ook nog eens uitgebaat door twee veel te knappe Turkse meisjes. En die ene had een t-shirt aan met een hangman en de opdruk “F_CK” erop, hoe wijs is dat? Wel even een awkward moment toen de andere in mijn richting keek en iets Turks zei en ik pas na de derde keer doorhad dat ze eigenlijk gewoon int Gents vroeg of ik zout op mijn frieten wou.

Om in de culinaire sfeer te blijven, mijn vader en zus hebben mij een nieuw dessert leren kennen, Frusi. Wreed lekker en ik heb mij daarnet in de GB een pak van elke soort gekocht die ze verkochten. En ik was er zojuist van aan het genieten tot ik plots iets vreemds bemerkte. Kan u raden wat het is?

voos_large.JPG evenvoos_large.JPG

Zegt Joke daarop: “‘t is maar een haar natuurlijk; ik zou uw frusi genot daar niet door laten verpesten”. Juist ja.

Onze GB is trouwens een marginale hotspot. Dat ge marginaal zijt, d’accord, maar is het nu zoveel moeite om schoenen aan te doen als ge buiten komt in plaats van overal met uw sletsen rond te lopen? Het principe van pantoffels is dat ze binnenshuis gedragen worden. Maar er stond vorige week vrijdag één van die mensen achter mij in de rij, gans de band volgeladen met boodschappen en nadat ik betaald heb en mijn boodschappen wegsteek, hoor ik ze zeggen wat u in mijn titel kan lezen. Ik bedenk me net dat die titel ook in andere situaties kan uitgesproken worden, maar nu ik weet dat mijn achtjarige nichtje mijn website leest, kan ik dat moeilijk schrijven he. Hoeveel blogs kunnen er eigenlijk zeggen dat ze gelezen worden door achtjarige meiskes?

12 thoughts on ““ik heb wel maar tien euro meer op mijn rekening, dus ge gaat op tijd moeten stoppen”

  1. Als ge die frusi terugstuurt naar de fabrikant krijg je mss een nieuwe (kale) terug! En je had toch al een groot deel opgegeten, dan moet je van de rest toch niks meer aantrekken en gewoon verder smullen?

  2. ik denk dat de GB aan de bevrijdingslaan trouwens dichter is voor jullie en die is nog “pittoresker”, ja-ha.

    Ik betrap mijzelf er trouwens op dat ik steeds vaker op teenslippers naar de bakker en winkel ga. Het is besmettelijk, de marginaliteit.

  3. Ik vind beide gb’s dik te pruimen, en erger nog, ik éét soms in lunch garden aan de nieuwe wandeling. op mijn sletsen. Ja, ‘t is besmettelijk, maar gezond.

  4. Uiteraard bedoel je met ‘andere situaties’ iemand die belt met de GSM naar iemand anders maar op tijd moet neerleggen omdat ie maar tien euro meer heeft ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *