Waar was jij op 11 september?

Elf september _2006_, that is. Ik lag op dat moment al enkele uren in een Kroatisch ziekenhuis medelijden te hebben met mezelf. Instortende wolkenkrabbers, allemaal goed en wel, maar zo naar beneden vallen, ge _voelt_ dat niet eens. (Geloof het of niet, maar het was de bedoeling dat ik dit op _elf_ september ging posten. Nu is het gewoon awkward.)

Ik verbaas mij er elke dag opnieuw over dat ik dus lezers blijf hebben, zelfs na elf dagen geen nieuwe post te hebben gemaakt en al maanden niet meer het niveau halende waar ik vroeger best wel trots op was. Er zijn kwatongen die beweren dat het begonnen is met mijn toetreding tot Gentblogt, maar dat heb _ik_ niet gezegd en goh, weet u, nee, laat ook maar.

U weet of u weet het nog niet, maar ik heb een thuisabonnement van Club Brugge gekocht dit seizoen. Ik zit in vak 225, dichtbij Pieter, maar toch ook veraf. Voorlopig heb ik er ook nog niet veel plezier aan beleefd (wat jij, Freaq?), maar voor mij is dat veel meer dan negentig minuten naar wat voetbal gaan kijken. Ik ben namelijk ongelooflijk geïnteresseerd in andere mensen en hun maniertjes. Zo heb je de vieze vent die altijd sandalen draagt, wat op zich al voos genoeg is, maar dan ook nog eens constant tussen zijn tenen zit te kotteren (houdt u het nog uit?) en vervolgens zijn kottervinger in zijn mond steekt. Dus daar kijk ik niet al te vaak naar. De rest is ook wijs, maar die hou ik voor een andere keer. Oh en gisteren riep iedereen “vak vol makakken” naar het bezoekersvak. Ik keur dat uiteraard af, maar het was eens leuk om een ander geluid te horen dat het constant uitfluiten van Clubspelers.

Wat? Of ik mijn gsm al terug heb? Kweenie, is de Hel reeds bevroren? Neen? Wel dan.

Grappig, ik was van plan om een paragraaf te wijden aan Waterman roept Merlina, want ik ben de enigste blog in de blogroll daar, maar het blijkt ondertussen alweer verwijderd te zijn. Die eerste post leek nochtans veel belovend (hier lieg ik dat ik zwart zie, want ik weet heus al niet meer wat er op stond. Maar het feit dat ik van plan was om er een paragraaf aan te wijden, moet toch iets betekenen, denk ik. Then again. Hoeveel paragrafen heb ik al volgeschreven over netsensei.nl? Of asfaltkonijn? Trouwens, wanneer beginnen de Clickx Site van het Jaar inschrijvingen?). Maar wie u ook bent, kom keer terug. Mijn ego heeft nood aan streling.

Goh, ik was dus van plan om ook te vertellen over hoe ik vorige week vrijdag naar een bedrijf in Tielt heb gebeld, om de persoon die opnam volledig uit te kafferen omdat het al kwart na zeven was en ik nog steeds geen stromend water had, alhoewel het al sinds zeven uur in orde moest zijn. Maar dan begint er waarschijnlijk weer iemand te zagen dat “als je toch zo stoer bent, je dan ook maar eens naar Phonehouse moet bellen” en daar heb ik eigenlijk geen goesting in. Ik ben hier de moraalridder, begin zelf een blog anders.

Om de een of andere reden was ik er van overtuigd dat Control pas op vijf oktober uitkwam in België (wat een leuke datum was geweest though), maar blijkbaar speelt hij al en wat erger is, iLSE heeft hem al gezien, waardoor ze momenteel hipper is dan mij. Maar ik ga dinsdag ook gaan kijken en das eigenlijk maar vijf dagen later. En ze is vijf jaar en driehonderd vijfenveertig dagen ouder dan mij, dus eigenlijk ben ik hem vijf jaar en driehonderd veertig dagen _vroeger_ dan haar gaan bekijken. Mijn logica is zo logisch soms. Zei ik logisch? Ik bedoelde simpel. En dan ben ik nog mild. Bijna zo mild als bij mijn artikels over de Miss en Mister Ledeberg verkiezing, maar ik heb er dan ook vier van mijn vijfdubbele bodems uitgelaten. Voor de mensen die graag statistieken bijhouden, ik heb ondertussen al naar dertien posts van mezelf verwezen.

En dan ga ik nu wat naar Frankrijk – Namibië gaan kijken op onze widescreen tv. En die widescreen was sarcastisch bedoeld. Maar nu weet ik dan wel weer hoe het eruit zou zien moest de mensheid er ooit in slagen om mieren rugby te laten spelen.

11 thoughts on “Waar was jij op 11 september?

 1. *wrijft ‘ns over Toms ego*

  Voorlopig zal je het daar mee moeten doen — op de verkiezingen van Site van het Jaar 2007 is het nog even wachten. We’ll keep you posted…

 2. Vorig jaar zat ik in de bovenring, dit jaar in de benedenring. Het zicht is er minder, maar de sfeer zou er beter moeten zijn. Het is nu wachten op een uitstekend swingende match om daar zekerheid over te krijgen. Misschien in het voorjaar al!

  Toen iedereen ‘vak vol makakken’ had geroepen rondom mij, heb ik me omgedraaid en gezegd ‘shit man, mijn ogen zijn echt dat niet meer. Ik zie dat dus totààl niet dat het aan de overkant vol makakken zit’. Helaas ontging de ironie de meesten. Nu, ‘Blue Suckses Army’ was anders ook niet echt inspirerend te noemen. Oh, en toen ze ‘wie gaat er mee naar de moskee’ riepen, heb ik gevraagd of ze wel beseften dat ze dan hun schoenen zouden moeten afdoen.

  Wat, dat ik maar aan de toog mijn nabespreking moet gaan houden? Bon, ben al weg. Feit is echter dat ik daar zwaar tussen de marginalen zit. Soms is dat grappig, maar ik moet nog leren vaker mijn mond te houden, denk ik. Ook hier, jaja.

  Maar ik vind het hier geen marginalen hoor.

 3. Ik vroeg naar uw mening, dus het mocht deze keer.

  Bij ons vroegen we ons trouwens af of die “suckses” een woordspelleke was op “succes”. Met dat we onze ploeg enkel steunen als het goed gaat en zo.

  En het zit er echt vol met marginalen. Er zit ook ergens in de buurt een obese kerel en ik vraag mij echt af hoeveel abonnementen die moet betalen.

 4. Moet eens de stoeltjes onder zijn gat tellen, normaal gezien wordt het op basis daarvan berekend.

  Wij moeten het momenteel doen met een gast met een vier maten te grote shirt van Geraerts, drie gelijkaardige pipo’s op een rij in uniforme uitrusting (precies The Daltons, van groot naar klein), een kaalkop zonder nek die zijn klein zoontje meebrengt dat constant staat te speken op de stoeltjes en een mensaap achter ons die te pas en te onpas awoe roept en waarbij je op dat moment zéker een volwassen appel in zijn mondgat kunt duwen. Op dat vlak was het vorig jaar eigenlijk nog beter, met een enorme vetzak met een walrusmoes en lange zwarte haren die consequent vijf minuten te laat binnenkwam en dan de hele eerste rij ging groeten met een high five én een mutn die bij het minste opstootje op de balustrade ging staan en wild tekens stond te doen richting bezoekend supportersvak, alsof ze dat daar ooit zouden kunnen zien. Eerst ging hij altijd gekleed in een trainingspak, halfweg het seizoen is hij overgeschakeld op een kostuum met stropdas. Hij stond toen ook minder op de balustrade. Tot slot hadden we ook een uitgemergeld Jezustype dat stomme opmerkingen maakte, een eeuwig geruit houthakkershemd droeg en dat iets riep dat eerder op ‘kom aan je blouse’ lijkt.

 5. Moet ik mij nu vereerd voelen dat ik vermeld word ?
  Een mens kan blijkbaar niet anoniem verdwijnen van het bloggebeuren.
  Maar zo een vermelding brengt wel wat mensen op de been, richting mijn blog … zonder berichten. Tja.

 6. Herejezus. Straks moet ik me nog schuldig beginnen voelen. Het was duidelijk een compliment, maar kijk, ik trek hem wel terug als het zo lastig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *