by the way you smell I can tell that you’re fifteen.

Veel getuigen zagen de feiten gebeuren, maar kwamen niet tussenbeide.

Excuse me terwijl ik daar eens sarcastisch mee lach. Want nee, u moet eens over straat lopen en een bus deodorant leegspuiten, de kans bestaat dat u niet alleen gestenigd, maar ook nog eens door diezelfde bus deodorant verkracht wordt “nu voelt ge eens wat ge Moeder Aarde aandoet!!”. Globale opwarming mag dan misschien het einde van de wereld worden, de mensheid zal al lang uitgestorven zijn door zijn lafheid en hypocrisie. Ik ben dan misschien een egoïst die het geen zak kan schelen of zijn achter-achter-achterkleinkinderen wel nog op een leefbare wereld zullen opgroeien, de dag dat ik een drugsverslaafde op een jongen van vijftien zie kloppen om hem daarna mee te sleuren naar zijn kelder en ik helemaal _niks_ doe, dan maak ik mezelf wel van kant. Dan gaan mijn achter-achter-achterkleinkinderen al helemaal niet meer moeten neuten.

Ik heb gesproken!

17 thoughts on “by the way you smell I can tell that you’re fifteen.

 1. Ja, ok, ik dacht net hetzelfde. Maar is het nu echt nodig om OVERAL de klimaatsverandering bij te sleuren? En deodorant, is dat niet nog slechter voor de ozonlaag dan voor global warming? Ja, ik denk het ook.

 2. Zo is dat. Gooi een klokhuis op straat en ze bekijken u of ge net een verse drol op het trottoir hebt gedraaid. Steek een sigaret op en ze geven u zo een melaatsenrateltje. Maar mep als meerderjarige een knul bijeen, dan lachen omstaanders wat zenuwachtig en steken ze bijna nog hun duim omhoog, terwijl het bruine bij de meesten langs de rechterbil omlaagloopt.

  Trouwens, gij met uw globale opwarming altijd…

 3. Nuanceverschil. Als ge 2 mensen ziet vechten, hoe weet ge dan:

  – dat de ene een drugsverslaafde is?
  – wie er begonnen is?

  Nogal kort door de bocht, niet?

  En “globale opwarming” is echt geen Nederlands.

 4. Het gat in de ozonlaag heeft daar just niks effect op gij. Omgekeerd wel: broeikaseffect heeft effect op ozongaten.

  Awel ja, kherinner mij dat je het in Female Hygiene 101 ook over global warming had. Ja, nu valt de frank zeker he?

  @hierboven: globale opwarming is wel Nederlands. Alleen de vertaling is niveau 50+’er die denkt dat hij Engels kan.

 5. Timmy toch. Nog nooit een drugsverslaafde gezien zeker?

  OMGWTFLOL, nu je het zegt! Ik gebruik altijd globale opwarming en dat blijkt niet de correcte term te zijn! Ik zal er onmiddellijk mee stoppen!

  Maarten, als ge dat lastig vindt dat ik constant over hetzelfde babbel, dan zou je beter stoppen met mijn website te lezen, me dunkt.

  Goeie vraag Qah. Laat eens weten hoe vijftienjarige meisjes ruiken, dan vertelt Tim ons wel hoe de jongens ruiken.

 6. Pingback: Kerygma » Egoïsme.

 7. ct, als je er niet meteen uit bent hoe de vork in de steel zit blijf dan staan en wacht af. Echter in dit geval is ‘t duidelijk dat 1 iemand de bovenhand had en dat die persoon de andere meegesleurd heeft. Alsook zat er een duidelijk leeftijdsverschil in waarbij ‘t er niet toe zou doen wie de aanstichter was. Zelfs al is die 15-jarige in een zotte bui iets begonnen dat hij niet kan afmaken, is dat dan een reden om hem helemaal in elkaar te laten slaan?

  Je mengen in zoiets is zeker niet altijd evident maar ik zou ‘t persoonlijk ook niet kunnen negeren. Ik volg Tom zijn redenering.

  Ik heb ‘t tot nog toe nooit genegeerd en ben daar best tevreden mee. Deze zomer nog werd ik op straat aangesproken door een vluchtende jongeman die net slaag had gekregen. Uiteindelijk is dat niet fysiek geworden omdat de belagers niet verder gevolgd zijn maar ik zou die ook gerust een peer gegeven hebben waar nodig. Wat als ‘t morgen mijn kind is, zou ik dan ook willen dat men ‘t negeert?

 8. Sorry Tom maar ge schrijft te goed, dus allow me dat ik blijf lezen. Mijn onzinnige commentaren op slechte humeurmomenten zal ik proberen te beperken…..

 9. Dirk, ik weet niet of het in dit geval wel duidelijk is dat één iemand de bovenhand had. Het is gemakkelijk om de kant van een tiener te kiezen als hij in gevecht is met een junkie, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat die jongen niet heeft teruggeslagen; ik zou dat toch doen. Dus ge krijgt dat als onschuldige voorbijganger onder ogen, ge ziet 2 mensen op elkaar meppen en zelfs al neemt één ervan duidelijk de bovenhand, wat zegt dat dan? Komt ge tussenbeide, dan wordt het waarschijnlijk een gevecht met 3 i.p.v. met 2, en tegen de tijd dat ge de arm der wet hebt opgetrommeld, zijn ze hoogstwaarschijnlijk toch al uitgebakkeleid. Jammer voor die jongen, maar ‘t is allemaal makkelijk gezegd.

 10. ct, al eens bij stil gestaan dat je in de meeste gevallen al veel bereikt door je louter verbaal te mengen? ‘t Moment dat die junk zich onzeker had gevoeld zou ‘t al een pak minder geweest zijn.

  Ik ben mij ooit eens in een station gaan mengen toen 3 gasten ‘s nachts een meisje aan ‘t ambeteren waren. Hadden die met hun drie beslist om te vechten was ik daar zeker niet ongeschonden uitgeraakt. Maar ‘t is nu eenmaal zo dat de assertiviteit die je uitstraalt door je handeling al veel doet. Ik heb ze dan ook verbaal kunnen overtuigen dat ze hun beter elders gingen bezig houden.

  Misschien allemaal beter een beetje meer moed kweken ipv excuses zoeken.

 11. Pingback: San’s Weblog » Blog Archive » Egoïsme of zelfbehoud?

 12. Nog maar zo oud en al zoveel frustratie. Ik heb verzuring altijd geassocieerd met bejaarden, marginalen en rechtse rakkers,
  maar voor iemand die zichzelf als links omschrijft (en dan bedoel je niet je handen) ben je toch wel enorm verzuurd, vind ik.
  Dat je je opwindt over marginalen in de Mediamarkt kan ik nog wel begrijpen, dat doet iedereen wel eens, maar je stelt je wel
  heel eng op in de omgang met andere mensen.
  Ten eerste: mensen boven de 26 zijn niet per se idioten. Het merendeel van de mensen boven de 26 die ik ken zijn een stuk
  intelligenter, sociaal vaardiger (dat je je frustraties bot moet voeren op een weblog bewijst veel) en aangenamer dan jij.
  Ten tweede: je noemt jezelf links maar bent wel rechts genoeg om mensen op hun uiterlijk te beoordelen. Mensen met dreadlocks
  zijn niet per se hippies of blowende idioten waarvan het brein half is weggevreten. Ik ben er zeker van dat ik dreadlock-dragende
  personen ken met wie ik een leukere conversatie kan hebben dan met jou.
  Ten derde: een huis kopen is een goeie investering die nog jaren meegaat. Duur toiletpapier niet. In het daglicht van je
  andere uitspraken kan ik wel snappen dat je geen groot licht bent en zo, maar spaarzaamheid is een deugd. Ook mensen onder
  de 26 weten dit.
  Ten vierde: versgeperst fruitsap is gezonder en lékkerder dan die uit brik. Probeer maar eens. Wie weet komen er echte vitamientjes
  je brein binnengesijpeld zodat je het kan gebruiken zoals het hoort.

  Al deze dingen in beschouwing nemende kan ik maar de volgende conclusies nemen:
  – huur het appartement in je eentje. Ik ben er sterk van overtuigd dat je narcistisch genoeg bent om enkel je eigen gezelschap
  te aanvaarden. Ik vermoed dan ook dat je liefdesleven zich vooral afspeelt met je linkerhand (op dat vlak ben je dus toch links!)
  Met andere huurders zal je wel nooit overeen komen, daarvoor ben je te klein van geest.
  Kom wat meer buiten, probeer open te staan voor andere mensen dan jezelf. Je zal zien dat het een verrijking kan zijn voor je
  kleine, enge persoontje. Doe dat voor het te laat is: voor je het weet geef je de rest van je leven je mening enkel op weblogs.
  Zielig genoeg is er in het echte leven nooit iemand die naar je luistert. Het leven speelt zich niét af in de blogosfeer.
  Of om het in uw taal te zeggen: probeer eens een human2human interface. Schijnt de moeite te zijn.
  – je zal wellicht zelf nooit eigenaar worden van een huis. Je reactie op je huisgenote is volgens mij vooral gebaseerd op jaloezie.
  Je zal daarentegen wel altijd een zacht achterste hebben. Dat dan weer wel.

  Waarom zeg ik u dit? Wel, ik erger me al weken aan een aantal blogs die enkel op frustratie gebaseerd zijn, maar voor de rest weinig
  inhoud hebben. Ze verzuren het net, de blogosfeer, het poëtische medium dat een blog kan zijn. Ik ken u (gelukkig) niet persoonlijk,
  anders had ik het u wel face to face gezegd.

  En zet nu uw pc af, pers u een fruitsapke, zet u in de zetel en geef al uw huisgenoten eens ne knuffel. Zij hebben het nodig,
  maar gij nog veel harder.

 13. Toch vreemd hoe mensen zonder gevoel voor humor soms zo grappig kunnen zijn.
  En zo heeft de bond tegen verzuring mij meteen van mijn status van meelezende stiekemerd afgeholpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *