“Wilde gij een jumpschijf hebben, kindje?”

België is serieus ass aan het kicken dezer dagen: De Belgische korfbalploeg raast als een wervelwind door het WK in Tsjechië. Korfbal, echt waar, zo mogelijk nog onhipper dan veldrijden, drieband en snelwandelen (veronderstel ik). Maar we zullen wel geen wereldkampioen worden want ik heb Nederland vorig jaar tegen België zien spelen en we werden serieus ingemaakt. En hoe werkt dat met die kleedkamers eigenlijk, zijn er dan vier kleedkamers of steken ze de vrouwen en mannen gewoon apart? Ik hoop dat ik een korfbalspeler onder mijn lezers heb, dat zou wijs zijn.

The goal in life is not to eliminate misery. It’s to keep misery to the minimum. Das iets wat ik ook altijd zeg. Timmy heeft volledig gelijk overigens, wie geeft er nu een crap om de patiënt? Of ze worden op het nippertje gered of ze gaan dood en iemand leert een levensles, big deal. House die Wilson uitschijt en hem dan een gunst vraagt, daar kijk ik voor.

Ik verkoop ongetwijfeld het vel van de beer voor het verkocht is, maar we hebben deze avond heuglijk nieuws ontvangen. Onze huisgenote heeft namelijk een huis gekocht en daarnet haar drie maanden opzeg aangekondigd. Ze wil zelfs mee helpen zoeken naar een nieuwe huisgenote, iets wat we, vriendelijke typen dat we zijn, aanvaard hebben, maar als zij gelooft dat wij iemand zullen kiezen die in de verste verte iets met haar te maken heeft, well, dan leest ze overduidelijk onze websites niet. En een huis gekocht? Het goedkoopste wc-papier van de GB kopen, maar dan wel geld hebben voor een huis. Rare prioriteiten. Maar dit geldt dus sinds vandaag opnieuw, mits wat kleine aanpassingen (hou klaar om u oud, vuil en beledigd te voelen):

 • Geen dreadlocks. Gij niet, uw lief niet, uw grootmoeder niet. Geen. Dreadlocks.
 • Fruitpersen zijn voorbijgestreefd, ge kunt tegenwoordig fruitsap in brikken kopen, heus echt waar. En die maken een heleboel minder vlekken op de vloer.
 • Je huurt een deel van een _appartement_. Er zijn dus gemeenschappelijke delen die de rest ook gebruikt en waar je dus andere mensen kan tegenkomen. Zeg gerust eens hallo als je die mensen ziet en als het even kan, probeer dan te verbergen dat het sociaal contact er voor zorgt dat je vorige vier maaltijden weer naar boven komen (zo leek het toch. Het deed alvast slechte dingen met mijn zelfvertrouwen). Dit geldt trouwens _niet_ voor mensen die niet in je appartement wonen, maar wel in hetzelfde gebouw, die moeten zich vooral met hun eigen zaken bezighouden. Kan er trouwens eens iemand aan mensen boven de dertig (Ilse!) uitleggen dat ik ze niet kan verstaan als ik de oortjes van mijn mp3speler aan heb?

Dat volstaat voorlopig. Oh en aangezien ik zelf ook een jaartje (enfin, eigenlijk drie maanden, maar u begrijpt me wel) ouder ben geworden, mag het nu ook iemand zijn die niet ouder is dan 26. zeventwintigjarige asociale hippies mogen zich dus nog steeds onthouden.

En dan ga ik mij nu eens gaan scheren en in mijn bed kruipen, want ik, ik mag morgen werken.

OHMYGOD de titel bijna vergeten. Ik ben vandaag in de Mediamarkt geweest (waar ik Need for Speed voor de Wii heb gekocht. Ik heb het daarnet al een halfuur gespeeld en ik _zuig_. Er verbazend is dat niet, want ik slaag er al niet in om Rayman Raving Rabbids uit te spelen, een spel voor driejarigen en ouder, en NfS is voor 12+. Beschamend.) en toen ik voorbij de cd-afdeling liep, hoorde ik een marginale vent bezig tegen zijn dochtertje van zeven. Tleven is wijs en al, maar al die andere mensen zijn er wat teveel aan.

19 thoughts on ““Wilde gij een jumpschijf hebben, kindje?”

 1. Geen dreadlocks? Allez zeg, die symphatieke, weed rokende, bongo en didgeridoo spelende Bob Marleytjes, oooh! Voordeel: die gebruiken zélfs helemaal géén wc-papier ze gebruiken dat als “gel” voor in hun haar…

 2. Pingback: Netsensei » Blog Archive » Mag ik een foldertje van Disneyland

 3. Er zijn wel degelijk vier kleedkamers bij korfbal. En zo onhip is deze sport niet. Jaar na jaar wint ze aan beoefenaars. Enneuh die Hollanders, daar rekenen we nog wel mee af ;-)

  groeten

  Willy Z.

 4. “Ik heb vandaag trouwens een rangschikking opgesteld van de meeste irritante commentators die ik de afgelopen maanden al ben tegengekomen op andere websites. Die komt binnenkort online, dat spreekt voor zich.”

  “Geen dreadlocks? Allez zeg, die symphatieke, weed rokende, bongo en didgeridoo spelende Bob Marleytjes, oooh! Voordeel: die gebruiken zélfs helemaal géén wc-papier ze gebruiken dat als “gel” voor in hun haar…”

 5. Nog maar zo oud en al zoveel frustratie. Ik heb verzuring altijd geassocieerd met bejaarden, marginalen en rechtse rakkers,
  maar voor iemand die zichzelf als links omschrijft (en dan bedoel je niet je handen) ben je toch wel enorm verzuurd, vind ik.
  Dat je je opwindt over marginalen in de Mediamarkt kan ik nog wel begrijpen, dat doet iedereen wel eens, maar je stelt je wel
  heel eng op in de omgang met andere mensen.
  Ten eerste: mensen boven de 26 zijn niet per se idioten. Het merendeel van de mensen boven de 26 die ik ken zijn een stuk
  intelligenter, sociaal vaardiger (dat je je frustraties bot moet voeren op een weblog bewijst veel) en aangenamer dan jij.
  Ten tweede: je noemt jezelf links maar bent wel rechts genoeg om mensen op hun uiterlijk te beoordelen. Mensen met dreadlocks
  zijn niet per se hippies of blowende idioten waarvan het brein half is weggevreten. Ik ben er zeker van dat ik dreadlock-dragende
  personen ken met wie ik een leukere conversatie kan hebben dan met jou.
  Ten derde: een huis kopen is een goeie investering die nog jaren meegaat. Duur toiletpapier niet. In het daglicht van je
  andere uitspraken kan ik wel snappen dat je geen groot licht bent en zo, maar spaarzaamheid is een deugd. Ook mensen onder
  de 26 weten dit.
  Ten vierde: versgeperst fruitsap is gezonder en lékkerder dan die uit brik. Probeer maar eens. Wie weet komen er echte vitamientjes
  je brein binnengesijpeld zodat je het kan gebruiken zoals het hoort.

  Al deze dingen in beschouwing nemende kan ik maar de volgende conclusies nemen:
  – huur het appartement in je eentje. Ik ben er sterk van overtuigd dat je narcistisch genoeg bent om enkel je eigen gezelschap
  te aanvaarden. Ik vermoed dan ook dat je liefdesleven zich vooral afspeelt met je linkerhand (op dat vlak ben je dus toch links!)
  Met andere huurders zal je wel nooit overeen komen, daarvoor ben je te klein van geest.
  Kom wat meer buiten, probeer open te staan voor andere mensen dan jezelf. Je zal zien dat het een verrijking kan zijn voor je
  kleine, enge persoontje. Doe dat voor het te laat is: voor je het weet geef je de rest van je leven je mening enkel op weblogs.
  Zielig genoeg is er in het echte leven nooit iemand die naar je luistert. Het leven speelt zich niét af in de blogosfeer.
  Of om het in uw taal te zeggen: probeer eens een human2human interface. Schijnt de moeite te zijn.
  – je zal wellicht zelf nooit eigenaar worden van een huis. Je reactie op je huisgenote is volgens mij vooral gebaseerd op jaloezie.
  Je zal daarentegen wel altijd een zacht achterste hebben. Dat dan weer wel.

  Waarom zeg ik u dit? Wel, ik erger me al weken aan een aantal blogs die enkel op frustratie gebaseerd zijn, maar voor de rest weinig
  inhoud hebben. Ze verzuren het net, de blogosfeer, het poëtische medium dat een blog kan zijn. Ik ken u (gelukkig) niet persoonlijk,
  anders had ik het u wel face to face gezegd.

  En zet nu uw pc af, pers u een fruitsapke, zet u in de zetel en geef al uw huisgenoten eens ne knuffel. Zij hebben het nodig,
  maar gij nog veel harder.

 6. Zelden een reactie gelezen met zo’n lage pH-graad. Suiker gebruiken in versgeperst fruitsap ipv citroen wil wel eens helpen.

  O en dreadlocks zijn zooo 1997…

 7. Was het maar waar, waarde freaq, was het maar waar.
  Ik herinner me die hete julimiddag van 1996. Een dreadlock en ik, samen in een lift, een reis van tien verdiepingen. Trauma!

  Never again…

 8. BTV, na ‘t lezen van jouw commentaar bekruipt mij vooral ‘t gevoel dat je zelf een nogal grote nood hebt aan meer sociaal contact met mensen in vlees en bloed. ‘t Kan anderzijds natuurlijk ook zijn dat dat moeilijk lukt omdat je in levende lijve een even grote eikel bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *