Sometimes there just isn’t enough vomit in the world.

zure lift

Dat hing eind vorige week in onze (overigens futuristische) lift. Voor u is dat een post-it met de melding dat er ergens een waterlek is en dat de persoon die er last van heeft graag de persoon waarvan het lek komt wil spreken, onnozele kinders dat jullie zijn. Voor mij is dat een sterk staaltje van passief-agressiviteit en typerend voor het volk die op ons appartementsblok rondloopt. We overlopen even (dit telt ook als een lijstje trouwens):

  1. Het begint al heftig. Een gevaarsbord zowaar. En op welk mogelijk gevaar worden wij dan wel gewezen? Een waterlek of misschien zelfs een open kraan! Ik weet niet hoe u zich voelt, maar de schrik zit er alvast goed in bij mij. En waar bevindt het gevaar zich eigenlijk? Ah, op 601, das al beter nieuws, want dat is veel hoger dan ons en niet eens in dezelfde kolom. Maar toch, water is vloeibaar en kan zich dus makkelijk verspreiden. Hmm, toch maar verder lezen.
  2. Okay, de situatie wordt al wat helderder (gelijk water, ironisch!), er komt water binnen bij 501. We weten nu ook dat de persoon die deze post-it heeft beschreven niet hoog oploopt met de intelligentie van de bewoners van 601, want er bestaat altijd een kans dat die, goh kweenie, de verdiepingen van appartementsgebouwen van boven naar onder tellen en zich nu dus afvragen hoe er in godsnaam water van onder naar boven kan lopen. 501 is de onderbuur van 601 en voelt zich slimmer dan sommige mensen. Maar die mensen veroorzaken dan ook waterlekken of nog erger, ze vergeten hun kranen toe te draaien, ze vragen er dus gewoon om.
  3. Nu goed, we weten al de wie, de wat, de waar, de wanneer, maar nog niet de wat nu (work with me here, people). Ah, maar gene stress, gewoon contact opnemen met Marijke.

Ik word daar ongemakkelijk van, van zoiets in mijn lift te zien hangen. Waarom vindt Marijke het nodig om zo met haar bovenbuur te communiceren? Nu, van de vrouw die met mij probeert te praten wanneer ik overduidelijk mijn koptelefoon aanheb, moet ik eigenlijk niet veel anders verwachten. En herinnert u nog het blaadje in onze brievenbus? Dat was ook zo keihard haar.

On a unrelated note (Tom, gij sloeber): de pijnlijke comment die ik gisteren heb gekregen. Volgens mij zijn er trouwens vaker mensen die mij eens goed hun gedacht willen zeggen, maar die beseffen meestal halfweg hun flame dat ze daardoor geen haar beter zijn dan mij. That’s right, BTV, ik heb u net een meeloper genoemd. Maar ik zal morgen uw comment nog eens grondig de grond (OHNOIDIDNT) in boren, tenzij dat ik het te druk heb, met een human2human interface of zo.

One thought on “Sometimes there just isn’t enough vomit in the world.

  1. Nu, dat ze het in de lift hangt is logisch. Ze zal het maar bij de 601 onder de deur schuiven en het zo eigenlijk in één grote plas duwen. Aanbellen is evenmin een optie: wat als die voordeur opengaat en ze overspoeld wordt door een plaatselijke tsunami?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *