Dinner was fine until she opened her mouth.

Ik heb deze week een zeventienjarige stagiaire meegenomen naar de kelder. Ergens zit daar een flauwe Dutroux-lol in verborgen, maar ik vind ze niet (wat op zich een nog flauwere Dutroux-lol is). Welkom op brutin.be!

En dan ga ik nu een ganse post maken over de hilarische en dolkomische zoektermen waarmee mensen op mijn site terechtkomen. Of wacht. Toch niet. Het is ook maar een dwaas principe he, menskes. Ge maakt een post over de zoektermen van andere mensen, die dus op uw site komen, maar eigenlijk iets totaal anders zochten en dus van geen kanten geïnteresseerd zijn in uw posts en ge gaat dat een beetje benadrukken? Awkward, zoals mijn catchphrase is. Of moet ik zeggen: _awkward_?

Evi en ik hebben ons elk een fitnessabonnement aangeschaft. Bij dezelfde fitness. Die van mij kost meer dan de auto van Pieter blijkbaar en de mensen dan maar klagen dat een auto hebben veel geld kost. En wat zit iedereen eigenlijk altijd te klagen dat benzine duur is? Hallo-ho, anderhalve euro voor een liter? Als ge weet dat benzine niet gewoon aan bomen groeit, maar dus wel degelijk uit ver afgelegen landen naar hier gebracht wordt, dan is anderhalve euro toch een spotprijs? En mag ik nu verder babbelen over mijn fitnessabonnement anders? Als het niet teveel gevraagd is? We zijn deze week al twee keer gaan fitnessen en verlangen ondertussen al naar het moment waarop er resultaat zal zichtbaar zijn. Wat er op neer komt dat degene die het minst is afgevallen de rest van zijn (excuseer. _haar_) leven dikkerdje genoemd zal worden door de ander. Maar een fitnessabonnement is goed nieuws voor jullie, want dat betekent dat ik onder de mensen kom en als ik onder de mensen kom, dan maak ik meestal dingen mee en dan zet ik die dingen al eens graag op mijn website. En dan kunnen jullie daar en masse op reageren, zoals bij mijn vorige post. Voel je het cynisme?

We zijn al aan de laatste paragraaf gekomen, ohhhh. Maar het zou wel eens een serieuzen kunnen worden. Ik voel namelijk dat het nodig is om de hype die Music for Life heet, een beetje de grond in te boren. Nu, buiten het feit dat het georganiseerd wordt door Studio Brussel heb ik op zich weinig tegen dat programma, ik erger mij meer aan de luisteraars en de mensen die zich inzetten om er geld voor te verzamelen. Of zoals ik ze noem: attentiehoeren. Daar, ik heb het gezegd. Het zijn _allemaal_ attentiehoeren. En ik begrijp dat heus wel he, zo’n kans om _en_ geld aan de minderbedeelden te geven _en_ op radio/tv te komen _en_ dus als een Goed Mens aanzien te worden, dat maak je niet vaak mee. Maar het is wel hartstikke egoïstisch natuurlijk. Je moet mensen die het slechter hebben dan u helpen omdat dat hoort, niet omdat andere mensen u dan met respect zullen behandelen. Dus nee, ik ben niet van plan om geld in te zamelen. Dan ben ik maar een eikel, ik blijf bij mijn principe.

(Ik heb ook een tijd lang elke maand tien euro aan Amnesty International gestort, maar denkt u dat ik daar ooit erkenning voor kreeg? Nee gij. Nu, het was ook maar omdat ik te lui was om het op te zeggen na de eerste maand en pas na ettelijke maanden doorhad dat ik die doorlopende rekening zelf kon opzeggen. Gawd, nu klink ik echt als een eikel.)

12 thoughts on “Dinner was fine until she opened her mouth.

 1. Pingback: Leuven blogt » Blog Archive » Music for Life - links

 2. fukk musik 4 life, ik haat stubru en hun tiernergedoe (hoe lang zal dit vooroordeel nog blijven bestaan dat al dateert van den tijd dat ik enkel deathmetal beluisterde en zelfs geen blackmetal hebben moest wegens te mieterig,)
  ik ehb wel 5 euro uitgegevenin het station aan heerlijke oxfam-truffels, in een extreem zeldzame bui dat ik op tijd in de statie arriveerde met een niet zo heel uitzonderlijk vlotte busverbinding en bijgelvog mijn ochtendhumeur wat in de kiem gesmoord was, tot ik op het perron zag ik ik gerust tien minuten langer kon heben staan bibberen in mijn badkamer boven mijn dampende lavabo

 3. @Freaq: True. Paragraaf twee gaat ook over u, maar dat wist je waarschijnlijk al.

  @niets.dan.vuur: Ja, tis spijtig dat ik u blijkbaar niet goed kan hebben, anders zouden we zeker overeen komen.

  @Ellie: Je snapt mijn paragraaf niet. ik zeg het maar.

 4. Uiteraard. En ik belicht een maatschappelijk fenomeen, genaamd euhm, ‘de domheid van de surfer’. Of twee zelfs, want ik belicht ook ‘de vreemde interesses van de surfer’. Mijn excuses, ik had het iets beter moeten uitleggen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, roep maar hé Tom!

 5. Tuurlijk snap ik die paragraaf niet. Ik ben ook helemaal niet hot en infamous in de Vlaamse blogosfeer. Arme arme ik, onwetend over die wondere wereld waar ik nog niet deelachtig van ben.

  Maar ik kan blijven dromen.

 6. Pingback: Talkin’ ’bout my generation « Rakibuzzaman blogt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *