“Er is nochtans geen beest voor gestorven.”

Ik weet niet hoe 2008 bij u verloopt, maar ik ben nog geen moment niet zat, mottig of ziek geweest (en niet noodzakelijk in chronologische volgorde), maar we gaan niet neuten, als je tot acht uur des morgens kan weggaan, dan kan je ook de rest van de week overleven zonder veel slaap.

Het zal u niet verbazen als ik u vertel dat ik niet meedoe met het ganse “goeie voornemens voor het nieuwe jaar” gedoe. Het is banaal en het feit dat iedereen na het uitspreken van hun voornemens er altijd een al dan niet mentale elleboog en knipoog aan toevoegt omdat ze zelf ook wel weten dat ze het nooit gaan volhouden, weetwel, das zuurstofverspilling. Maar ik merk ook een alsmaar grotere groep die ook besloten heeft om zich tegen dit fenomeen af te zetten, dus weet ik niet meer goed welke houding ik me moet aanmeten. Daarom heb ik besloten om vanaf nu ook goede voornemens te maken _en_ ze tot een goed einde te brengen. Om rustig te beginnen hou ik het dit jaar bij één voornemen: Niet dood gaan. Ik denk graag dat ik hier toch wel enkele mensen (waaronder mezelf) mee zal blij maken en erg veel last zal ik er niet van hebben als op 31 december 2008 (het is bijna zover!) blijkt dat ik het niet heb volgehouden. Maar ik doe het al 24 jaar zonder problemen, dus zal één jaartje, 366 dagen of niet, er ook wel nog bij kunnen. Mind you, op elf september 2006 had het niet veel gescheeld, daar op de operatiekamer in Kroatië in een boxershort die ik al twee dagen aanhad. Of nee, ik moest hem afdoen voor ik binnen mocht, maar ik weet wel nog dat ik daar totaal geen goesting in had, maar ik zal uiteindelijk wel geplooid zijn (rechtlopen deed dan ook verschrikkelijk veel pijn. Dus… plooien… dubbele betekenis… NEVERMIND). Ik weet ook nog dat ik eerst naar een kamer werd gebracht om mijn onderbuik te laten scheren waar er een meisje hysterisch zat te huilen omdat ze haar arm gebroken had. Waarop ik zelfmedelijden kreeg omdat ik vreesde dat dat de laatste keer ooit zou zijn dat ik met mijn ogen kon draaien.

Ik weet niet hoe jullie oudejaar hebben doorgebracht (merk op, dit is geen vraag.), maar die van mij was niet erg verschillend van andere jaren. Het enige wat anders was, was de locatie (Gent), het feit dat ik nergens ben buiten gesmeten en dat ik nauwelijks mensen heb uitgescheten. Ik heb wel weer een ganse avond in kostuum rondgelopen en het hysterisch tienermeisje in mij heeft ook weer van zich laten horen. Het ontroerendste moment van de dag: Pieter die weigert om mij een blauw oog te slaan, maar wat later wel toegeeft dat hij het uiteindelijk toch gedaan zou hebben.

Ik weet niet waarom, maar er hebben onlangs twee mensen mij toegevoegd in Twitter. Ge doet maar, maar dit was mijn laatste bericht:

Twatter.

Ik heb trouwens _totaal_ geen mening meer over Twitter. Nu nog een mening hebben over Twitter is hetzelfde als nu nog mening hebben over Asfaltkonijn (of Tokio Hotel), binnen een goed jaar horen we daar toch niks meer over.

Over Asfaltkonijn gesproken, de bwards zijn weer begonnen en vorig jaar hebben zij de “Prijs voor de hoogste uit de bwards-top10 zonder een hoofdprijs” gewonnen. Iemand in het zak zetten en toch het gevoel geven dat ze gewonnen hebben, is er iets hilarischer? Buiten mensen in het zak zetten, that is.

De titel komt van mij als reactie op de uitspraak van een cafetaria-medewerker bij ons op het werk. Er waren geen gewone loempia’s meer dus moest ik mij maar tevreden stellen met een vegetarische, maar die was wel duurder. Iets wat ik absurd vond. En hij gaf mij gelijk. Maar ik moest nog altijd meer betalen. Bedankt, vegetariërs, echt wel. Misschien volgend jaar een Music for Life voor mensen die geen geld genoeg hebben om vegetarisch te eten?

4 thoughts on ““Er is nochtans geen beest voor gestorven.”

  1. Pingback: Media Districts Entertainment Blog » “Er is nochtans geen beest voor gestorven.”

  2. Ah brunen gie vulle homo doe je ook mme voe de blog vant jaar lat me ni lachen …. je zie nummer 1 in homo zijn :-)

  3. Voornemens of geen voornemens.. het is alletwee spelen op het middenveld. Meehuilen of je afzetten tegen de milieu-hysterie ©2008, daarmee maak je dit jaar zeker een verschil. :-P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *