I’m not crying, it’s just been raining on my face.

Het is al lang geen geheim meer dat ik de Humo een overschat, zelfingenomen boekske vind, maar dat ligt hier altijd op mijn appartement en als ik naar het wc ga, dan wil ik iets kunnen lezen en aangezien we de Flair niet meer kopen en de krant zo ongemakkelijk leest (smalle badrand), moet ik mij behelpen met de Humo. Neen, ik ga hier nu niet alles wat slecht is aan de Humo opnoemen, ik ga het bij één rubriek houden, Uitlaat. Ik krijg het echt van die zogezegde witty replies van de Uitlaatcommentator. D’accord, na vijfhonderd keer nog een lollige repliek bedenken op een stukje over Siska Schoeters en haar borsten, dat kan niemand, maar zet ze er dan gewoon niet in he. Overbodige rubriek. En nu ik toch bezig ben, wat is eigenlijk de bedoeling van hun “lees verder op pagina #”? Neen, ik wil helemaal niet mijn artikel verder lezen op een pagina vijf bladzijden verder, ik wil mijn artikel verder lezen op de _volgende_ pagina! Ge print uw artikel af en dan begint ge een volgend artikel af te printen, duh.

En dan hebde mij nog niet beziggehoord over (het interview met) Nic Balthazar deze week, herejezus. “Oh kijk naar mij, ik ben zo vree alternatief en totaal niet bezig met mijn imago, maar ik ben eigenlijk wel een ongelooflijk geniaal genie, dat moet ik hier toch wel even toegeven hoor. En ja, mijn film is genomineerd voor de Oscar-nominatie van Beste Niet-Engelstalige Film, maar dat heeft mij totaal niet veranderd. Tiens, mijn t-shirt raakt niet meer over mijn nek.”. Voila, nu hebde mij wel beziggehoord over Nic Balthazar deze week. Ok, misschien nog een stukske:

HUMO: Vind je hoogmoed een grote zonde?
Balthazar: “Ik vind het géén zonde. In hoogmoed zit het woordje ‘moed’, en als je één ding moet proberen te zijn in het leven, dan is het moedig.

Mysterieuze titel he?

Vandaag was de laatste dag van 2008 waarop ik mensen begroet met beste wensen. Volgende week staan er geen (familie)feesten meer op het programma en de week daarna misschien wel, maar dan is het al minstens 14 januari en ooit moet ge toch beslissen om er mee te stoppen he. Ik heb hetzelfde met kerstbomen (die mochten tot en met vrijdag), als ik nu nog ergens binnenkom en ik zie een kerstboom staan dan zeg ik “wel een beetje vroeg om al uw kerstboom te zetten he”. De reacties vallen wel een beetje tegen, maar ik blijf volharden. Een beetje zoals die paar maanden dat ik iedereen constant verbeterde als ze het over “hij noemt…” begonnen. Ik doe dat nog steeds, maar er babbelt nauwelijks nog iemand met mij, dus het valt minder op.

11 thoughts on “I’m not crying, it’s just been raining on my face.

 1. OK ik geef u gelijk over HUMO. En ten tweede ik heb hier net 2 keer luidop zitten lachen met uw postje:

  1) tis vroeg om uw kerstboom te zetten -> zeer waarschijnlijk een oude mop maar ik vond ze goed en kende ze niet :-)

  2) en over dat stuk van er babbelt nauwelijks nog iemand met mij :-)

  nice going!

 2. Ik heb een epidermische afkeer van Balthazar. Geen idee waarom, maar het is zo.

  “Vindt u moord een grote zonde meneer Nic?”
  “Nee hoor, want moord is droom maar dan omgekeerd, en ik vind dat de wereld best wel eens op zijn kop mag staan”

  Kieken.

 3. In De laatste show verbeterde _Gerty Christoffels_ deze week iemand die “noemen” gebruikte i.p.v. “heten”. Niet dat ik u (of mij) vereenzelvig met Gerty, maar zo trekt een mens zichzelf wel eens in twijfel. Hoewel, ze heeft Personal upgrade gepresenteerd, dus ze is ook goed met computers.

 4. Ik ben opgegroeid met Humo en ik ben nog steeds loyaal en fan, zeker van mijn persoonlijk idool RV. MAAR! Brutin, over de replieken in Uitlaat heb je honderd procent gelijk. Vroeger waren er enkel reacties als er in de commentaar écht een voorzet stond, en veel van die reacties waren dan ook hilarisch. Nu zijn ze gewoon flauw: ik denk altijd dat er op eindredactie iemand zit die rap rap nog wat reacties toevoegt zonder dat er nog iemand enige controle over heeft.

 5. “Een beetje zoals die paar maanden dat ik iedereen constant verbeterde als ze het over “hij noemt…” begonnen. ”

  Herkenbaar! :) Tegenwoordig beperk ik me tot een luid gehoest, dat is iets subtieler maar de boodschap komt nog steeds aan.

 6. balthazar is gewoon zo een pseudo intellectuele typ die constant stoned is op leve-de-mooie-schitterende-wereld der synoniemen en subjectieven pillen. zoals michiel hendrickx…

 7. Pingback: Statistics for unexpected.be (2008-01)

 8. Wat die uitlaat-commentator betreft: Het moet zo’n jaar of zes geleden zijn schat ik, dat die commentaren ineens, van de ene week op de ander, zes etages van niveau zijn gedaald… daarvoor waren ze best wel grappig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *