I feel like I wouldn’t like me if I met me.

Ik verdenk onze kuisvrouw er van een grote speler te zijn in een internationale, illegale, handel in toiletpapier. Hoedanook, gisterenmorgen was er nog een half rolletje wc-papier en gisterenavond was er zelfs geen rol meer. Ergens was ik opgelucht dat weg was, want het was van dat cheap, enkele laag, wit papier waar ik een ongelooflijke degout van heb, maar ik heb nu eenmaal principes en één van die principes is dat ik nooit een nieuwe rol begin als er al één open is. Ja, Tom, noem het een principe, dat klinkt minder _zielig_.

Kweet niet of u het al wist, maar de website van het vrtnieuws is veranderd. Hij heeft een make-over gekregen, zou je kunnen zeggen, waarbij ik altijd aan chickflicks moet denken waarbij het meisje met vettig haar, bril met bokaalglazen en slobbertruien op het einde omgetoverd wordt tot een keun, maar dat heeft niks met dit stukske te maken. Enfin, eigenlijk wel, maar ik loop voor op de feiten. Het gaat mij eerder om het feit dat er de afgelopen week talloze bloggers waren die het nodig vonden om hun uitgebreide mening over deredactie.be te geven. Komaan zeg, wie kan het wat schelen? Oh ja, tuurlijk, ze schrijven voor zichzelf en als ik het niet wil lezen, moet ik maar wegklikken, right. Ik schrijf persoonlijk niet voor mijn eigen, als ik zo graag met mezelf wil communiceren, dan zal ik wel gewoon tegen mijn spiegelbeeld praten (iets wat ik geregeld doe. Euh. Uit principe he, uit principe.).

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel: ik vind journalisten die de uitdrukking “pittig detail” in hun tekst zetten, saaie, zielige mensjes. En altijd als laatste zin he. Als het dan toch zo’n pittig detail is, waarom verwerk je het dan niet ergens in je tekst, pipo’s? Pittig detail tegen uw muil ja. Als ik ooit een artikel lees waarbij in de laatste zin zowel “pittig detail” als “dolkomisch” staat, dan maak ik er eind aan, schrijf dat maar allemaal op. En nee, bloggers zijn geen journalisten, laat het uit. We denken nog niet genoeg dat we een kritische en interessante visie over alles en nog wat hebben.

Ik heb vandaag iets gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou durven. Eerst had ik het niet gedaan en dacht ik dat mijn kans verkeken was en wat later kreeg ik nog een kans en toen heb ik het wel gedaan! Ik zal u nooit vertellen waarover het gaat, maar had ik een hoed, u zou er een pluim op steken.

16 thoughts on “I feel like I wouldn’t like me if I met me.

 1. Of wat dacht je van nieuws- en krantenberichten die beginnen met “als het van ….. afhangt, dan…” of “De Vlaming gaat/wordt/koopt/is/ steeds meer/vaker/verder …..”

 2. Kom kom, Maarten, niet overdrijven. In het eerste geval is het een manier om je stuk te openen met iets wat door iemand werd gezegd en nieuws is. Het tweede gebeurt meestal wanneer de pers iets uit de dagelijkse mailing van de dienst voor statistieken haalt en dat tot nieuws verheft.

 3. Aaargh, ja! Dan denk ik trouwens onwillekeurig aan het in twee delen gesplitste kapsel en de lekogen van Stefan Ackermans, die daarmee plots al zijn cool verloor.

  En aan mensen die hun levensloop beginnen met ‘op 3 april gebeurde er een wonder, want toen werd ik geboren’, daar heb ik ook een hekel aan.

  Het stoort toch niet dat we nog voorbeelden geven hé Tom?

 4. Deze vlotte spring-in’t-veld, woonachtig te x, wou met dit schrijven zijn appreciatie laten blijken voor deze blog. Pittig detail, ik ben geboren op een stralende dag in de zomer. De wereld werd die dag gewekt door een lief wenend babytje. blablabla.

 5. Of mensen die het nodig vinden om te vermelden dat wat ze zonet gezegd hebben, ironisch bedoeld was. Hallo, dat is overbodig! Daar bestaan ironische _smiley’s_ voor.

  Ishku, toon de mensen een keer wat ik bedoel.

 6. Volgens mij verscheept ze gewoon al het toiletpapier naar ons! Haha 8-)

  Kom eens langs op het 1ste verdiep als het daar weer op is, stel ik voor. En ik denk dat ik zelfs weet wie je bent. Aha!

 7. Haha ik dacht dat het over die van op Thomas Cook ging dus.

  En ik heb dat dus wel nog maar pas door. Ge staat dan ook niet in de telefoonlijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *