“Er was enkel nog een tafel voor twee”

Soms zit ik zolang met mijn ogen te draaien dat ik er misselijk van word. Zondag was zo’n een dag.

Now that I think about it, misselijkheid was een beetje het thema van mijn weekend. Vrijdag Gentblogtfeestje, weet u wel. Er was zowaar volk. Er was zowaar niet al te oud volk. Er was zowaar niet al te oud volk dat alcohol dronk. Er was zowaar niet al te oud volk dat alcohol dronk en graag eens Gentblogtleden trakteert (en nu stop ik er mee). Tegen alle verwachtingen in was er niemand speciaal voor mij gekomen, maar ik heb bijna nooit alleen gestaan (Jezus, klink anders eens enorm zielig Brutin), alhoewel ik er wel de constante stroom aan arrogante opmerkingen moest bijnemen. “Oh nee, tis Brutin, we kunnen anders eens mega-arrogant doen tegen hem, want hij doet dat ook op het _internet_”. Niet 24-jarigen kunnen zo gemeen zijn he, zij zijn het toch ook ooit geweest? Toen alles nog zwart-wit was?

Maar ik was dus zat en ik was die week al eens zat naar huis gewandeld in de vrieskou en ik was niet van plan om het nog eens over te doen, zodus, een taxi. Nu heb ik geen flauw idee of ge een taxi moogt tegenhouden als die voorbijrijdt, want stel u voor dat hij niet zou stoppen en iedereen ziet dat, hoe beschamend. Blijkbaar heb ik toch nog een schaamtegevoel als ik gedronken heb, how about that huh. Maar goed, dan maar naar de Korenmarkt gewandeld, de enige plaats waar ik weet dat er taxi’s staan, ik stap in een taxi en ik zeg “Jan Van Hembysebolwerk”. Waarop die kerel mij aankijkt alsof ik _zat_ ben en straatnamen begin uit te vinden.

De titel is het hoogtepunt van een pijnlijke ervaring waarover ik enkel ga schrijven als iemand er naar vraagt in de comment. Ik ben bevooroordeeld, want ik ken het verhaal al, maar ik zou het doen als ik u was.

Die reclame van Quick aan de rechterkant (uw rechterkant) is bloody hilarisch. Kevin, meet ambition. Ambition, meet Kevin. Oh you’ve met? You dated for a while but realised it could never last?

10 thoughts on ““Er was enkel nog een tafel voor twee”

 1. ik heb niet echt gezien dat jij zoveel gedronken had, op de foto’s sta je er toch “redelijk” op.
  Enne…. je moet goed eten hoor voor je naar zo’n feestje gaat.
  Op de vrijdagmarkt bijvoorbeeld aan een tafeltje voor 3(of 2?)

 2. Check, ik ben geen 24 en mijn wereld is nog in zwart-wit.
  O neen, correctie, hij wàs in zwartwit, tot jij mijn camera tegen de grond keilde en dacht dat je “vangen” had geroepen. Niet dus.

  We moeten eens een klapke doen over familiale verzekeringen en zo.

 3. Krijg je al vapeurs?

  Ik weet het eigenlijk nog niet. Er zit net een nieuw filmpje op, dus ik weet het binnekort wel. Breuk in de lens, geblokkeerd diafragma, fijne mechaniek om zeep, wekenlange herstellingen, het zou allemaal goed kunnen.

  Maar ik dacht het je even in herinnering te brengen, mocht je nu al vast willen beginnen sparen :-)

  En dat brengt ons naadloos bij de spreuk van de week:

  Drank maakt meer kapot dan je lief is!

 4. Het was een analoge camera, volgens mij hebben ze daar toch geen herstelstukken meer voor, laat staan dat je nog nieuwe kunt kopen. Ge moogt mijn digitaal fototoestel wel hebben dan.

 5. dus ge ging gaan eten met twee mensen en je was te laat en er was maar een tafel voor twee dus heb je zieligerwijze niet kunnen eten. Hahaha. Grappig.
  Nee, da’s eigenlijk wel grof.
  En ja, het was wel erg gesteld met de arrogantie op de fuif. Dan zegt ge ne mens vriendelijk goeiendag (met een hand en al) en dan kijkt hij u aan alsof ge een japanse kerselaar zijt. En voor de verandering bij het afscheid nog eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *