Mijn Restaurant 03/04

De minst snelle van de twee dykes had gewed dat ze om half acht al zou opstaan na hun feestje van de avond ervoor. FAIL. Ah nee wacht, ze heeft het blijkbaar toch gehaald, ik viel ten prooi aan het zotte editeerwerk van VTM. Kris (Gent) gaat langs bij de apotheker en interpreteert haar duidelijke desinteresse in alles wat met hem te maken heeft als een uitnodiging om te vertellen over hoe hij een restaurant heeft en hoe ze die dag opengaan. De chefkok van Antwerpen doet mij constant aan Axel Daeseleire denken, wat geen goeie kwaliteit is overigens, het enige wat mij aan Axel Daeseleire zou mogen doen denken, is zijn doodsprentje.

Ik geloof trouwens van geen kanten dat dat koppel van Antwerpen nog wereldkampioenen fitness en aerobics geweest zijn. Tenzij ze daar ook pas een uur voor de finale begon toekwamen op het toernooi en ze ontdekt hebben dat ze zo betere resultaten halen. In Oostende is het vlees niet geleverd en kunnen ze dus enkel vis aanbieden. De mensen zullen daar wel begrip voor hebben zeker, de eerste openingsdag zijnde? Wie gaat er nu trouwens naar de openingsdag van een restaurant dat meedoet aan een tv-programma? That’s right, attentiehoeren! Oh wijs, er zijn mensen die gewoon weer weggaan. Oh wijzer, Jaouad, meester van ‘t hotel, steekt de schuld op zijn collega’s. Gaan we even doen alsof ik niet daarnet per ongeluk ‘Ghislaine en Jaouad gaan in de clinch’ heb gelezen op de site van de VTM en voorspellen dat er gaat gereld worden in Oostende? Ahhh, Hasselt, waar de eerste tafel uit twee gasten en een meisje bestaat, what’s that all about? Die Stephie is een keun, dat is mij nog maar net opgevallen (leugen). Ow Angelo, ge staat in mijn top vijf van sympathieke deelnemers, maar als ge uw eigen incompetentie op het kassasysteem gaat beginnen steken, ga ik wat moeten schuiven he. En ik wil heus Kris niet plots sympathiek gaan beginnen vinden. Ow wijst, Jaouad zit te lachen met zijn bazin. Ben ik trouwens de enigste die vindt dat er iets niet klopt aan die vent? In Antwerpen doen ze hun deur niet openen en VTM kiest er toevallig een rolstoelgebruiker uit om in close-up te filmen. In Antwerpen haten ze gehandicapten, men zegge het voort. Kris uit Gent, waarom spreekt die eigenlijk geen Gents? Soit, terug naar Leuven, waar het zaalpersoneel nog minder etiquette kent dan mijn zuster (Nee Evi, er wonen geen kabouters op ons aanrecht die borden in de vaatwas steken als jij niet kijkt). Die Nicolas is wel sympathiek, maar staat niet in mijn top vijf, want die is enkel voor deelnemers. Fieuw, reclame.

Antwerpen krijgt onder hun voeten. Ow ow, Lins (look at me, being all familiar) heeft zonet die van Hasselt “kakkers” genoemd. Which is funny, want het zijn twee lesbiennes en die euh, weet je, laat maar. Tijd voor de avondopening. Antwerpen doet eens zot en zet hun deur open. Gent zit al volledig volgeboekt, maar waarom eindigt die Kris zijn zinnen niet eens af en toe met “weetwel”? Tijd voor wat kortere zinnen. Leuven, geklungel van het zaalpersoneel. Oostende, Jaouad slaagt erin om arrogant te zijn en terloops ook nog eens alle tafelnummers door elkaar te halen (faut le faire). Hasselt, ontevreden klant want de asperges zijn _slechts_ afgekookt. Gent, veel eten (echt waar, meer kunt ge daar niet over vertellen, zo’n saai gedoe daar.). Mega, een klant heeft zonet mijn vraag van daarnet beantwoord: “Hij verkoopt veel show, maar doet eigenlijk niks”. Gimme an R, gimme an E en gimme an CLAME, RECLAME!

Einde van de eerste dag. Jaouad wordt ontslagen via de telefoon, juij! De rest is uneventful voorlopig. Binnen twee weken valt er al een restaurant weg, ik ga voorlopig voor Antwerpen. Kris zei iets grappigs!

Sjo. I’m not one om op mijn eigen hoorn te blazen (ik kan dat ook niet, stomme ribben), maar dit was toch wel de beste zaterdagavond review van een donderdaguitzending van Mijn Restaurant die ik al gelezen heb. Sinds het bestaan van de mensheid.

8 thoughts on “Mijn Restaurant 03/04

  1. Beau zijn reviews zijn alvast gestructureerder. Maar fans van Jef Geeraerts zullen uw post vast appreciëren, al weet ik niet of die naar Mijn restaurant kijken.

  2. @Bo: Dat van die vis, dat kan, mijn West-Vlaams is wat minder dan die van jou.

    @Timmy: Gestructureerder? Het zijn met moeite twintig regelkes bij hem. Subjectieven.

    En ik lach met Axel Daeseleire, doesn’t that make me awesome?

  3. en behalve dat Lins niet vond dat Hasselt “Kakkers” waren maar dat ze alles aan Hasselt moesten geven zodat het niet naar die “Kakkers” ging!!!!
    (bedoeld: Oostende)- jah iedereen interpreteert zoals ze het zelf willen hé!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *