Si no bebes ni fumas ni follas para qué vives hilipollas?

Dixit Evi: “ma je moet da nie letterlijk nemen é haha”. Riiiight. Mijn zus gaat morgen naar Koninginnedag, wat volgens mij gewoon carnaval is, maar dan met meer oranje en minder Aalsterse mannen die zich in vrouw verkleden. En meer peperkoek. Maar ik vind het dus wel een leuke uitdrukking, alhoewel hij in het Spaans is. Enkel een land vol stoners kan een omgekeerd vraagteken bedenken en het dan nog als officieel leesteken invoeren ook. Kuddos voor Benidorm though, zonder dat zat mijn tram ganser dagen afgeladen vol met ouwe mensen. Er woont hier trouwens een bejaarde op het eerste verdiep die er _elke_ dag in slaagt om de lift lijkt nemen als ik des morgens de lift pak om te vertrekken naar mijn werk en dus gehaast ben. Dan lijkt ze eerst altijd te schrikken dat er reeds iemand in de lift staat en duurt het vijf seconden voor ze instapt met een grote smile alsof we elkaar al jaren kennen. Hell, ze denkt waarschijnlijk dat we elkaar al jaren denken. Dementia is a bitch, gasten. Al goed dat ik deze website heb en dus (onder andere) nooit zal vergeten wat een afkeer voor teenslippers ik wel niet heb. Teenslippers, de hippies van het schoeisel.

Pieter en ik zijn vrijdag naar een verjaardagsfeestje met enkel negentienjarigen geweest. Enfin, ik lieg, want de jarige was net twintig. Toen Pieter tegen een meisje vertelde hoe oud hij was, antwoordde ze met “éénentwintig? Awel, da valt toch nog goed mee.” En in werkelijkheid is hij al vierentwintig en _tien_ maanden, wat ik zelf ook oud vind, slechts vierentwintig en een ruime zes maanden zijnde. Ik wou eerst niet meer mee naar het feestje, want ik dacht dat hij gewoon de jarige wou binnendraaien en ik had eerlijkgezegd geen goesting om wingman te spelen. En een cadeau had ik ook al niet, tenzij je de fles witte wijn die we meegebracht hadden meetelt, maar die hebben we dan wel zelf met ons tweetjes uitgedronken, wat maar goed ook was, want het was echt afgrijselijk slechte wijn. Oh en ik heb eerst het verkeerde meisje gefeliciteerd met haar verjaardag, wat altijd zeer sympathiek overkomt, I can imagine. En Pieter wou de jarige niet binnendraaien bleek uiteindelijk. Enfin, hij wou haar misschien wel binnendraaien, maar ze vrijde al. Met _Cliff_ (uitspreken alsof het een ongeneesbare besmettelijke ziekte is, zo één waar er veel slijm bij te pas komt. Hij droeg een gillet, weetwel. Maar hij viel wel nog mee soms. Tot mijn ogen weer aan het donker gewend waren en ik opnieuw zag dat hij EEN GILLET droeg.). Hoogtepunten: Pieter die tien minuten nadat we arriveerden, zei “we gaan ons maar in de drank smijten zeker?” en de drama die begon omdat Pieter en ik iemand beschuldigd hadden van het stelen van de fles Safari, waarna die met al zijn maten buitengesmeten werd, om dan wat later te ontdekken dat hij zelf die fles Safari had meegebracht. Oh well, hij had toch maar een lelijke polo aan. Maar het was echt leuk, ik ben BFF geworden met Willem die voor restauratiewerker studeert, waarvan ik beweerde dat ik het ongelooflijk boeiend vind, maar nu eigenlijk van besef dat hij dus gewoon voor arbeider studeerde. Wait. That makes no sense!

Ik snap dat dus volledig he. Al dat volk die uw website leest en ge hebt daar nulkommanul controle over. Als ge 21 zijt, lijkt het natuurlijk ongelooflijk cool om een blog te beginnen met uw achternaam als domeinnaam, maar als ge drie jaar verder zijt en ge beseft dat echt zowat iedereen die u in het echte leven kent uw website heeft ontdekt is dat al een stuk minder. Kunnen we geen regel maken dat enkel wie zelf een blog heeft, blogs mag lezen? Het klinkt ongetwijfeld mega arrogant, maar een deel van mijn lezers is er voor verantwoordelijk dat het hier de laatste tijd niet vetjes is. Ik zou beter stoppen en een anoniemere website beginnen zeker?

Ik probeer weer af te kicken van mijn iPod, want ik had echt het gevoel allerlei leuke dingen te missen. Zo kwam er deze morgen een meisje naast me zitten op de bus omdat ik wist waar het Technologiepark was en ze dus samen met mij wou afstappen. Dat was het hoogtepunt van onze ontmoeting (nah, really!), en de daaropvolgende vijftien minuten wou ik vooral dat ik een iPod had. Sociaal doen is zo lastig, hoe doen jullie dat eigenlijk?

10 thoughts on “Si no bebes ni fumas ni follas para qué vives hilipollas?

 1. Zeg, als zij naast u komt zitten, ligt de koers van het gesprek volledig in hààr handen. Tenzij ge écht geïnteresseerd zou zijn in iets dat ze zegt, draagt of toont. Ge weet wel, oprechte interesse. Ik praat met u omdat ge mij interesseert, niet omdat ik op langere termijn eventueel in uw broek wil geraken-interesse.

  Allez, moest iemand zich naast mij komen zetten, dan zou ik gelijk echt helemaal geen moeite doen om een superaangenaam gesprek te hebben, ze :)

 2. Lieve heer, gij zijt toch met momenten bijzonder arrogant. Vraag me af of je in het echt ook zo’n grote mond hebt. :) Maar toegegeven : ge geraakt er mee weg. En ik moet er veelal nog om gniffelen ook! Rock on.

 3. Sociaal doen:

  1. Open en sluit uw mond ritmisch
  2. Beweeg uw tong
  3. Adem ondertussen rustig en gelijkmatig uit
  4. …
  5. Profit$$$

 4. Een anoniemere website, ga je dan voor de volledige anonimiteit?
  Misschien moet je dan smileys gaan beginnen gebruiken
  en geen ellenlange posts meer maken over blogverkiezingen
  en af en toe eens vermelden hoe graag je je lezers ziet
  en niets sarcastisch meer zeggen en als je het toch doet er tussenvoegsels à la ‘ just kidding!’ + een vet knipogende smiley achtersmijten.

  Dat zal je lezers wel weghouden. En hey, misschien win je zo volgend jaar wel eens de bwards.

 5. ge gaat mij toch nie vertellen dage vrienden of een hobbie hebt gevonden waardoor ge uw site laat verloederen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *