“Ga jij naar beneden?”

Ik heb mij de afgelopen week bezig gehouden met klasfoto’s van de kleuterklas en lagere school online te zetten op Facebook. Hier te zien, maar waarschijnlijk heeft u daar een Facebook account voor nodig. Of misschien ook niet, er zitten meer gaten in dat ding dan een zeef. Dan een zeef, jaja. Ik had ook “dan uw moeder” kunnen zeggen, maar wat heeft die me ooit misdaan eigenlijk? Mijn collega stelde voor om al mijn klasgenoten op te zoeken en een nieuwe klasfoto te maken, met iedereen op dezelfde plaats, wat ik een uiterst briljant idee vond (en dus ook van plan was om het hier neer te schrijven en te doen alsof ik het zelf bedacht had.), tot hij erbij vertelde dat ze dat al eens in Man Bijt Hond hadden gedaan. En wel, weet u wat ik van Man Bijt Hond vind? Ik vind dat een _slecht_ programma. Ohhhhhhhh, wat heb ik toch een scherpe tong.

Anyhoo, ik heb iets nodig om deze site weer hip ende levendig te maken. Sure, ik kan een dag uit mijn leven vertellen en dan de laatste zin beëindigen met een uitroepteken, om te benadrukken dat dat de climax is, iets wat anders van geen kanten duidelijk was, want uw verhalen gaan nergens, maar dan ook _nergens_ over. Er is niemand geïnteresseerd in hoe u op uw werk bent geraakt. De trein had vertraging? OMGWTFLOLLERSKATESZIJNVOORMEISJES!!!!11!HONDERDENELF!!! Euh ja, ik dwaal een beetje af. Ik zoek dus iets om me weer mee bezig te houden. En ja, dan kom ik weer bij sites bespreken uit. En okay, been there, done that, didn’t buy the t-shirt cos all they had left was XXL — fat people are lucky sons of bitches, maar ik kon dat toch goed? Ooit? Dus ga ik nu een oproep doen tegen beter weten in: stuur mij uw suggesties door. Een weblog altijd al irritant gevonden, maar nog nooit de moed gehad om er zelf iets over te zeggen? Laat mij het in uw plaats doen!

Timmy, vergeet mij niet te vertellen hoe belachelijk die laatste paragraaf was. Of de andere, for that matter.

Omdat ik gezegd had dat ik het ging doen en ik, gelijk, altijd mijn beloftes nakom, moet ik jullie nog uitnodigen op Pieter zijn feestje: HET ALLERLEUKSTE FEESTJE OOIT SINDS HET ONTSTAAN VAN DE MENSHEID (opgelet: Facebook-link. Hopelijk werkt het. In tegenstelling tot uw moeder. Tsja.). Het gaat door op mijn appartement en het gaat vet worden (laat het genoteerd zijn dat ik hier geen “uw ma” lol heb gemaakt. Dat was te gemakkelijk geweest (en hier ook al niet!)). Komen? Komen.

Oh ja, de titel. Werd mij gevraagd door een dertienjarig meisje die op -1 op de lift stond te wachten waar ik in stond. Ok, ik had gewoon “neen” kunnen antwoorden, ze laten instappen, haar e-mailadres kunnen vragen en er uiteindelijk mee in een hotelkamer kunnen belanden, maar hey, das zo voorspelbaar, dus ben ik voor “neen, aangezien er geen verdiepingen lager zijn.” gegaan, waar ze eens groen mee moest lachen.

Maar wacht, dat is nog niet de climax (want er stond nog geen uitroepteken):

Daarna ben ik naar de Delhaize geweest met de fiets. En toen ik mijn fiets had weggezet in de kelder op -1 en ik de lift wou nemen, zat datzelfde meisje er al in. “Ga jij naar beneden?” vroeg ik. En de cirkel was rond! En ergens in België had een trein vertraging!

4 thoughts on ““Ga jij naar beneden?”

  1. als ik op die link klik, zie ik enkel klasfoto’s van je zus en Julie, natuurlijk ook grappig maar toch..
    Hoe weet je trouwens dat dat meisje 13 was/is? Zeker dat je haar mail adres niet gevraagd hebt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *