Aan de persoon die de staander van mijn fiets heeft afgebroken

Sinds ik werk heb en dus opnieuw elke dag tussen de mensen moet komen, valt het mij op dat de vraag “hoe gaat het?” nog steeds frequent gebruikt wordt en dat ik nog steeds niet weet hoe ik daar moet op antwoorden. Verder dan een langgerekte “goh….” terwijl ik mij probeer te herinneren welke dag van de week het is en ik mijn zin kan vervolledigen met ofwel “…tis maandag he” ofwel “…tis bijna weekend he”, waarbij het tweede deel tijdens dinsdag, woensdag en donderdag een humoristische noot bevat en tijdens vrijdag gewoon een droge mededeling is (in het weekend wordt die vraag mij bijna nooit gesteld. Of negeer ik hem gewoon.). Dus wou ik nu wel eens weten wat volgens jullie het ideale antwoord hierop is. Het moet luchtig, zakelijk en kort zijn. “Bwa, ├ža va” mag dan wel die drie elementen bevatten, het is was voorbijgestreefd. “Oh prima” vind ik wel nog iets hebben, maar dat klinkt dan weer te ontwijkend. Vertel het mij, sociale lezers.

Dreadful

Daar zijn ze zelfs in het noordoosten van Spanje vies van, me dunkt. En hoe gaat dat in zijn werk bij toiletbezoeken? Hij draait dat rond zijn nek? Kan ik een “ma eikes jong” krijgen? Let vooral op de naam van de foto, dreadful. Waren er wereldkampioenschappen voor woordspelletjes, ik haalde minstens de 1/16de finales. (Foto getrokken op de parking van de Delhaize overigens.)

Ik ben begonnen met een blacklist, ge├»nspireerd door de Student Blacklist uit Rules of Attraction (Bret Easton Ellis. Let op de schrijfwijze, nets en sei.) Binnenkort kan je hem volgen via een link rechts. Je kan niet missen, het is de enigste link die er is bijgekomen in de laatste drie jaar. Ik besef trouwens net dat die “movie ratings” allemaal over afleveringen van een tv-serie gaan. Ergens is dat ironisch. Voornamelijk triestig, maar toch ergens ook ironisch.

En nu voor de titel. Het is de openingszin van een blaadje die vanaf morgenvroeg in onze fietsenstalling gaat hangen. Er is namelijk iemand zo vriendelijk geweest om de staander (pikkel, pekkel, take your pick(el)) van mijn (eigenlijk mijn zuster haar) fiets af te breken. Na een grondig onderzoek kwam ik zelfs tot de ontdekking dat de afgebroken staander niet meer in de fietsenstalling lag, wat er dus op wist dat iemand zijn misdaad heeft proberen te verbergen.

Aan de persoon die de staander van mijn fiets heeft afgebroken en deze vervolgens in een mislukte poging om de misdaad te verbergen, heeft meegenomen: ik hoop dat u brandt in de hel. Tom – appartement 2 302.

En dan in het klein eronder: excuses en afgebroken staander worden graag in ontvangst genomen.

Nee, het was een slecht week voor de materialist in mij. Woensdag was ik zo slim om ons droogrek op het terras te plaatsen terwijl het hard waaide buiten, waardoor enkele van mijn sokken drie verdiepingen naar beneden zijn gevallen.

3 thoughts on “Aan de persoon die de staander van mijn fiets heeft afgebroken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *