“I tried to bring sexy back, but all they’d give me is store credit.”

Het leukste aan Rock Werchter? Goh. Ik kon drie dagen rondlopen en de kans dat ik mensen met een crappy muzieksmaak tegenkwam was een hoop minder. Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat mensen die ik tijdens die drie dagen ben tegengekomen _wel_ een goeie muzieksmaak hebben. Ik kijk onder andere naar u, Pieter, haal dat album van Pink eens uit uw iTunes en we zullen nog eens klappen. Nee, Rock Werchter, dat is voor mensen die enkel naar de radio luisteren en te lui zijn om zelf op zoek te gaan naar goeie muziek. Het kan mij geen zak schelen dat elk optreden van de Kaiser Chiefs een “feestje” is, hun liedjes zijn repetitief als hel en gaan echt wel nergens over. I predict a riot? I predict een optreden waar elke dronkaard hun liedjes kon meezingen na één keer het refrein gehoord te hebben.

Dat gezegd zijnde, ik _hou_ van Werchterreviewblogposts:

  • Zo was ons aller Netsenseikerd ook van de partij. Hoogtepunt van de post: het laatste leesteken. En ook wel: “die letterlijk in de trussen van het podium ging klimmen”. God forbid dat hij figuurlijk in de trussen had geklommen, da zou nogal een endeke absurd geweest zijn!
  • Maar het kan blijkbaar nog erger (ja, echt!), zo bewijst imtay ons. Heeft de volgende groepen _vrijwillig_ gezien: Air Traffic, Counting Crows, Mika, Lenny Kravitz, R.E.M. en The Chemical Brothers. Gebruikt twee keer het woord wereldsterren. Gebruikt twee keer het woord wereldsterren en bedoelt het geen enkele keer ironisch. Denkt dan ook nog eens te weten hoe daklozen leven omdat hij drie uur in het midden van de nacht op zijn trein heeft moeten wachten. Als netsensei en imtay zich ooit zouden voortplanten, dan zou dit resulteren in een zwart gat dat alle creativiteit rondom hen zou opslorpen. En het zou een _lelijk_ zwart gat zijn.
  • Ook op planet-ugent gevonden, maar iets minder erg als de vorige twee: Herakleitos On Monday, die alle groepen beoordeelde met een score van één tot vijf sterren en er op één of andere manier in slaagt om sommige meer dan één ster te geven.

De titel is grappig. Grappiger dan Adam Sandler? Neen.

2 thoughts on ““I tried to bring sexy back, but all they’d give me is store credit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *