Een rijbewijs is geen vliegbrevet.

Waarom hing er Tipp-ex aan het computerscherm van een dom blondje?

Omdat ze nog nooit met een pc gewerkt had en door enkele van haar collega’s was wijsgemaakt dat ze zou haar typfouten moest verbeteren. Toen iedereen haar begon uit te lachen, besefte ze haar beschamende fout en vluchtte ze al huilend het kantoor uit. De directeur, die op dat moment toevallig langs kwam, had de schuldigen enkele maanden voordien al eens op het matje geroepen omwille van dergelijke pesterijen op het werk en had deze keer geen ander keus dan hen op staande voet te ontslaan.

Ik wou dat mensen eens ophielden met mij de weg te vragen. Ik weet het nooit en ik stuur hen meestal rechtdoor en dan de derde, nee sorry, de tweede straat links. Ver genoeg om hen niet opnieuw tegen te komen en toch dicht genoeg om hen de kans te geven terug te rijden en mij een pak rammel te verkopen. Ik leef graag gevaarlijk. Toen ik jonger was en nog op vakantie ging met mijn ouders ben ik ooit eens al na negenenvijftig minuten in het zwembad gesprongen. And I lived to tell it all.

De titel is te zien in alle Gentse trams tegenwoordig. En blijft daar hangen tot de genieën bij De Lijn hem vervangen door een zo mogelijk nog indrukwekkender pareltje. Mijn geld staat op “De aarde draait rond de zon.”, “Water is nat” of “Gezeik in de trams, voordien enkel een geur, maar nu ook in woordvorm!”. Het was nochtans een moeilijke keuze tussen deze titel en de randdebielen van de NMBS hebben het weer geflikt.. _Randdebielen_, I shit you not. En dit van de persoon die het in zijn daaropvolgende post presteert om ons te vertellen dat hij alvast heel gelukkig is met zijn goedkope iPod _Switch_.

6 thoughts on “Een rijbewijs is geen vliegbrevet.

  1. ‘t Is groen en ‘t plakt aan de muur?

    Kermit De Sticker, jawel. Helaas keek niemand naar hem om en stierf hij even later aan ondervoeding en uitdroging.

  2. Twee comments in zes minuten. Als we de logica volgen, heb ik er binnen vierentwintig uur 480!

    @Xaro: ik zit nochtans in een open ruimte, met de dichtsbijzijnde hoek minstens vijf meter verwijderd.

  3. “Randdebiel” vind ik één van de coolste woorden die ik de laatste tijd op een blog gelezen heb. Randdebiel en ook “aanschaffen”. Think about it. Aanschaffen.

    We zijn trouwens toevallig 24 uur verder en dit is de vierde comment (je gaat jezelf toch nie meetellen he).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *