“Moet ik ze anders buitenzetten?”

Kijk, dan zijn de laatste twee weken op dit appartement bijna ingegaan en dan ontdek ik na een jaar dat ik mijn beide ruiten kan openmaken. Then again, was Ilse nooit op bezoek geweest vorig jaar, dan hadden we nu nog steeds geen werkend fornuis en was er van een centrale verwarming al helemaal geen sprake geweest. Oudere vrienden, zoek ze om u eigen jonger te voelen, hou ze voor hun levenservaring (ze gaan toch niet lang mee).

Vergeet het

Ben ik de enige blogger die zaterdag zo’n mail heeft ontvangen, of ben ik gewoon de enige blogger die zaterdag zo’n mail heeft ontvangen en er zich dood aan ergert? Hallo, er staat een smiley in de titel. En niet dat er zoiets bestaat als een _passende_ smiley, maar een knipoogsmiley na de woorden “rss-feed request”? Is dat sexual innuendo waar ik niet van op de hoogte ben? En de zin “dan nog even kort en krachtig” komt vrij dwaas over, met dat wat volgt de langste paragraaf van de ganse mail is. En beletseltekens? Echt? Is dat met de gedachte “hetgeen ik weglaat is beter dan hetgeen ik laat staan”? Nu, bonuspunten voor het ludieke “Zatte groeten” aan het einde van de mail. Dat zag ik niet aankomen en ik heb er hartelijk mee moeten lachen. Of wacht. Toch niet. Zattevrienden.be, yuk. Als je eenmaal aan al de blote vrouwen went (het kan!), besef je dat drie vierden van hun posts vol extreem rechts gezeik staat. I’ll pass, thank you. Moraal van het verhaal? Twee keer nadenken voor je mij een mail stuurt. Zeker als ik er een _janet_ in genoemd word.

De titel komt van een hippie *gasp*. Situtatieschets: Tram 4 aan het station. Ik zit vooraan, voor mij een hippie. Plots commotie, iemand komt melden aan de chauffeur dat er een vrouw aan het bloeden is. Mijn fancy was tickled, maar het bleek uiteindelijk over een oud vrouwtje te gaan die er in geslaagd was om te vallen bij het opstappen en haar been was wat aan het bloeden. Vier seizoenen Grey’s Anatomy leerden mij dat het allemaal wel meevalt, maar neen, de chauffeur staat er op om een collega op te roepen, dus mogen wij wachten. Waarop de hippie voorstelt om ze gewoon buiten te zetten, zodat wij verder kunnen. En na een boze blik van de chauffeur voegt hij er nog aan toe “op een bankje he, op een bankje.” Ik zweer u, we hadden bijna een high-five gedaan, maar toen besefte ik weer dat ik niet wist waar hij met zijn hand gezeten had (voor hetzelfde geld had hij net één van zijn andere lichaamsdelen aangeraakt). Uiteindelijk zijn ze haar dan komen halen en mochten we doorrijden.

Pittig detail: Wat later vertelde hij mij dan nog dat hij voor bejaardenverzorger studeerde. Ik had bijna medelijden met oude mensen. Tot ik besefte dat ik al keihard werk om hun pensioen te betalen. You can’t have your cake and eat it too.

One thought on ““Moet ik ze anders buitenzetten?”

  1. Nah, ik vrees dat de halve wereld die mail gekregen heeft.

    Ik persoonlijk heb mij het meest geërgerd aan die aanhaltingstekens rond ‘RSS-cloud’.

    En ook dat het *niets* wilt zeggen, natuurlijk.

    En ook dat dat filmpje van die zogezegde gemixte iPod rotslecht gedaan is alsof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *