“Ik dans wel met een zeil”

Mijn die-hard fan zal het wel niet ontgaan zijn, brutin.be heeft nu ook een favicon, een wit vierkant. Zo wit als mijn trouwboekje, zo wit als de pagina in mijn Moleskine met hoofding “dingen die mij meezaten sinds 1983)”. Ja, het is weer één van die dagen. Maar euh, het is vooral een wit vierkant omdat ik steeds errors in mijn logfile kreeg omwille van een link naar een onbestaande favicon en in plaats van de oorzaak op te zoeken, heb ik gewoon een favicon online geplaatst. Waw, ben ik blij dat ik deze paragraaf enkel moest schrijven en niet hoef te lezen.

Ik kom waarschijnlijk weer ettelijke weken achter, maar mijn eerste Pukkelpop schedule draft versie is af! Zeventig groepen die ik wil zien, wat natuurlijk niet mogelijk is aangezien er soms overlappingen zijn en ik ook nog altijd Tom Brutin ben en mijn eigen moeder zou verkopen mocht dat een voorwaarde zijn om te mogen douchen na een ganse nacht in zo’n akelig tentje en een ganse dag tussen, tjah laat ons het zeggen zoals het is, _andere_ mensen. Omdat ik “iets met computers” heb gestudeerd, ben ik er zelf in geslaagd om een link te maken naar mijn Pukkelpop schedule. Want elkaar _toevallig_ tegenkomen is nog eens zo gemakkelijk als je al op voorhand weet waar de andere persoon zal zijn natuurlijk. Ik weet niet wat ik hier precies mee insinueer, want ik kan niet _en_ naar een groep luisteren _en_ sociaal doen natuurlijk.

En dan nu tijd voor de titel! Aangezien mijn internet al sinds donderdag niet meer werkt en dit blijkbaar toch geen reden is voor de regering om asap te vallen en ik mij niet kon inbeelden hoe ik het in godsnaam twee dagen zonder internet zou uithouden zonder mezelf na een kwartier van kant te maken, ben ik dus maar naar Brugge getrokken, om tot mijn grote vreugde te ontdekken dat mijn slaapkamer nog steeds niet verhuurd was. Met dank aan mijn moeder. Dank u, moeder. Anyhoo, ik ben gisterenavond samen met Bert naar de Kreuners gaan kijken op de Markt in Brugge.

*pause for dramatic effect*

De Kreuners. _Met_ Walter Grootaerts, _met_ Ben Crabbé en _met_ Axl “kijk naar mij, mijn voornaam heeft een onconventionele schrijfwijze, waaw, ik ben zo alternatief” Peleman. Tuurlijk, de Bermuda driehoek is een pak dodelijker, maar daar kan je tenminste mee buitenkomen zonder het risico te lopen de douchebagnorm per vierkante meter te overschrijden. Ze zouden die mensen moeten verbieden met elkaar om te gaan, that’s all I’m saying. Alhoewel ik geen enkel nummer van hen kon opnoemen (Anne blijkt niet van hen te zijn) heb ik mij toch geamuseerd. Bert en ik maakten er een sport van om elk refrein met een aangepaste tekst mee te zingen, maar na “Ik dans wel met een zeil”, “Maak me wakker als je kan (het lukt je nooit)” en “Zij heeft pijn, ze zegt aw aw aw aaw”, vond Walter het nodig om een refrein te zingen met enkel het woord “ja” erin, de eikel, waardoor wij onze plannen om een Kreuners coverband op te richten, een stille dood lieten sterven. Nu jij nog Ben/Axl/Walter. Hell, het hoeft zelfs niet stil te zijn. Voor wie dacht dat de rest van de wereld stopt tijdens de Gentse Feesten en het dus niet heeft meegemaakt: Pretentieus much. Oh en ze komen woensdag ook naar Gent. En ik ga stiekem nog eens kijken.

Heb ik net positief gedaan over een Vlaamse rockband vol oude mensen?! Wie ben ik en wat heb ik met mijzelf gedaan?

4 thoughts on ““Ik dans wel met een zeil”

  1. Bloc Party!?! Lucky ho, please make pictures for me, I love them! I’ll buy you a new Iphone just for that.

  2. Ik heb je vorige week anders wel zien rijden op een fiets…

    *pause for dramatic effect*

    … zo’n gele studentenfiets! Mwoeha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *