“Zou jij dat leuk vinden?”

Perfect, beautiful books. Niet van mij, maar het had gekund.

Nog zeven dagen mensen, en dan hoef ik nooit meer tram vier te nemen. Excuseer mij als ik een beetje emotioneel (ik moet trouwens altijd aan mezelf denken als ik “I am this great unstable mass of blood and foam and no emotion that’s worth having could call my heart its home.” hoor. Compleet irrelevant? Euh, is dit uw eerste bezoek?) klink, maar als je sinds dinsdag maar aan een gemiddelde van drie uur en twaalf minuten slaap zit en je dan om acht uur des ochtends de tram neemt naar het werk om dan te beseffen dat, _ja_, die twee kleine meisjes naast je links het alfabet aan het opzeggen zijn en _ja_, ze houden het nu al tien minuten vol en _neen_, de eindhalte is nog lang niet in zicht en _neen_ de vensters gaan niet ver genoeg open om er een klein meisje door te gooien, dan durf je daar al eens enthousiast over te doen.

Ik was van plan om mijn tijd te nemen met deze post, maar ik heb net beseft dat ik mijn gemiddelde enkel omhoog krijg als ik nu wat vroeger ga slapen. Dus gaan we nu over naar de titel. Zoals eerder vermeld en tegen beter weten in, ben ik naar De Kreuners gaan kijken. Big mistake. Dat ganse optreden was een exacte kopie van hun optreden zondag in Brugge. Exact. “Maar Tom, de setlist, ok, dat kan, maar toch niet de bindteksten?” _Zelfs_ de bindteksten. “Ok, Tom, rustig, maar dat waren waarschijnlijk gewoon van die standaardzinnen die meerdere groepen gebruiken?” _Neen_, het waren volzinnen, zelfs zijn handbewegingen waren identiek en tegen wie praat ik eigenlijk? Maar soms is Karma geen teef en vindt ze dat ik een troostprijs verdien. En die was er, oho, die was er, in de vorm van een Rode Kruis medewerkster, een strontzatte tiener en een ambulance.

Joris en ik staan aan de overkant van zo’n Rode Kruis container naar het optreden te kijken, wanneer er een ambulance achteruit komt aangereden. Hij stopt, er stappen twee ambulanciers uit (wat had u verwacht? Circusclowns?) die de container binnengaan. Om wat later terug buiten te komen met tussen hen in een zatte gast, die zo vriendelijk was om te wachten met zijn projectile vomiting tot hij publiek rond zich had en er in slaagt om een ambulancier ook te raken. Op zo’n momenten ben ik blij dat ik stressbestendiger ben geworden en helder van geest blijf bij grote opwinding. Dus haal ik mijn gsm uit om een filmpje te maken om het op YouTube te kunnen plaatsen. Ik was nog maar net begonnen met filmen, wanneer een Rode Kruis medewerkster die stond te “superviseren” mij plots opmerkt en roept “Ey, geen foto’s!”, waarop ik terugroep “Euhm, waarom niet?”, waarop zij (kunnen jullie nog volgen?) eventjes niet weet wat zeggen en dan “Zou jij dat leuk vinden?” antwoordt. Lol. Ja, als ik mij zonet vrijwillig half comateus heb gedronken en afgevoerd moet worden naar het ziekenhuis, dan heb ik echt wel het recht om te klagen over privacy, raar mens. Dit reeds enorm fenomenaal verhaal was normaal nog vijftien keer (nee, ik overdrijf, veertien keer) zaliger geweest, ware het niet dat ik daarnet heb ontdekt dat mijn filmpje niet gelukt is. (ik had waarschijnlijk niet op record geduwd. Yes well, liever dat dan een strontzatte tiener zijn die afgevoerd moet worden. Of een Rode Kruis medewerker. Die vesten, maat!) Na het optreden kwam er alweer een ambulance af en daar hebben Joris en ik ook staan naar kijken, maar dat was niet zo interessant. Ramptoerisme op de Gentse Feesten is de max. Daar kunnen aangestrande potvissen (Weet iemand wat de Engelse vertaling is? Echt niemand?) nog iets van leren.

En wanneer gaan ze die stroppen eens verbieden op de Gentse Feesten? Serieus, dat is net zo belachelijk als een (afwasbare) tribal tattoo. Het lijkt nergens op, er zit zogezegd een betekenis achter en ge kunt hem na tien dagen weer wegdoen. Soms is Gent echt op weg om het Antwerpen van Oost-Vlaanderen te worden. Al goed dat er genoeg West-Vlamingen wonen om het wat af te remmen.

12 thoughts on ““Zou jij dat leuk vinden?”

 1. Saaie neurose, maat. Boeken lezen, wie doet dat nu nog? Oude mensen, that’s who.

  (Ja, ik heb de rest van uw post ook gelezen, ook al was het veel tekst en met momenten niet interessant. WHERE’S MY MEDAL?)

 2. héhé, lol op mijn nuchtere maag is dit ene opkikker om de dag te bginnen, na die schreeuwende kinderne buiten om 8uur ‘sochtends…

 3. Nochtans is toeval alomtegenwoordig. En ik gebruikte uiteraard een alter ego. Mijn echte naam gebruik ik enkel voor interessantere zaken, dus die ga je niet zo snel te weten komen, maar hij begint alvast ook met Tom.

 4. Herinner je je diene interim leraar engels in het 3de middelbaar, ter vervanging van diegene die depri was?

  He taught us sperm whale, and you and me were to one who answered every time as quick as lightning…

  Same class as lievens and pigeon -> pich-e-on

 5. Voor alle duidelijkheid: ik weet al jaren dat het sperm whale is. Het was een poging tot een inside joke. Een volledig pijnlijk mislukte poging, maar een poging nonetheless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *