I die after every party.

Ik zat zo op de trein van Gent naar Brugge en toen we bijna in de buurt van Aalter waren, begon hij plots te vertragen, waarop al de toeristen recht stonden en zich begonnen klaar te maken. Denken dat Aalter Brugge is, grof. met de g van “God, wat is Aalter een saaie, depressieve stad waar regenbogen komen om te sterven.”

Wat u grappig vindt, dat weet ik niet, maar als ik op een zaterdagmorgen vanuit de tram vier hippies met dreadlocks met een Mercedes zie rijden, dan moet ik altijd lachen. Altijd. Nu, er was er maar een effectief aan het rijden, wat de drie andere aan het doen waren weet ik niet. _Niet_ hun haar aan het wassen waarschijnlijk. Soms vraag ik mij af of ik mensen een job zou weigeren omdat ze dreadlocks hebben. En daar moet ik altijd lang over nadenken. Aan de miljoenen euro’s die ik op dat moment aan het verdienen zal zijn, that is. Want het antwoord is altijd Ja. Discriminatie stopt waar walging begint, weetwel.

En dan nu een foto zodat we nog eens gezamenlijk kunnen lachen met Blankenberge.

Blankenberge boven

De titel komt van een button die ik ergens heb zien liggen. Tegenwoordig ook de lijfspreuk van Gentse studenten die uitgaan in de Overpoort blijkbaar.

Als onze studentenkringen er een fuif organiseren, dagen daar mensen op die we totaal niet kennen. Op zich misschien niets mis mee, maar het zijn precies die mensen die op die fuiven de zaak doen ontsporen. Dan krijg je vechtpartijen, vandalisme,… En iedereen wijst ons, studenten, dan met de vinger als oorzaak van al die problemen. Maar in de Overpoortbuurt zijn de studenten niet de veroorzakers van al die overlast, ze zijn er integendeel juist de grootste slachtoffers van.

Emmelien toch. Heb je dat allemaal kunnen uitspreken zonder in de lach te schieten? Gentse studenten, de joden van de eenentwintigste eeuw, echt wel.

2 thoughts on “I die after every party.

 1. Na twee dagen nog geen één reactie, hunh? Werkt dat spel hier niet dan, misschien? Allezhup: dreads zijn slimme mensen, hebben nooit geen honger met al die beesten in hun haar, tiens. (Tenzij ze veggie zijn. Meestal, toch?)

 2. goed idee Huug: Ik wil actie!

  Die van de architectuur zijn losers die niets moeten doen.
  Eilandman ruikt naar zweet
  Links is voor softies.
  Alle mensen die commentaar geven zijn onnozelaars!

  voila, nu is het gewoon een kwestie van geduldig wachten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *