“En die hebben allemaal een lek in hun badkamer of zo?”

Zoals u zich misschien nog herinnert, zat ik op 6 november met een lek in mijn badkamer. Door het gebrek aan updates tussen dan en nu denkt u misschien dat dit reeds lang opgelost werd. Welllll, dat hangt van uw definitie van “lang” af. En van uw definitie van “opgelost”. Laten we even de historiek overlopen.

 • Donderdag 6 november merk ik dat ik er water binnenloopt in mijn badkamer, via de lamp en via de muur. Dat wist u al.
 • Vrijdag 7 november om negen uur bel ik mijn vastgoedmakelaar om dit probleem te melden. Let vooral hoe ik niet zeg dat ze de telefoon opnamen. Ze gaan daar blijkbaar in verlof van 7 november tot en met 11 november. Ik wring in die vijf dagen zo’n 8975415798656494 keer een handdoek uit in mijn badkuip.
 • Woensdag 12 november. Ik bel en ze nemen op! Ze zullen de klusjesman eens sturen, misschien komt het water van bij de bovenburen. Tom content. Tot ik thuiskom en merk dat mijn vloer nog steeds nat is. Niet dat ik verwacht had dat de klusjesman mijn vloer ging dweilen, maar het lek is er dus nog steeds.
 • Donderdag 13 november, eens horen wat er precies gebeurd is. Klusjesman heeft niks gevonden (“het is echt een raadsel!”), maar de loodgieter komt in de namiddag langs. Tom content. Tot ik thuiskom en merk dat mijn vloer nog steeds nat is. Niet dat ik verwacht had dat de loodgieter mijn vloer ging dweilen, maar het lek is er dus nog steeds.
 • Vrijdag 14 november, eens horen wat er precies gebeurd is. Maar dat zal niet meer lukken, want mevrouw werkt niet op vrijdag en haar collega’s weten van niks (een bureau van zeven man, wat wil je). Tom zijn weekend kan al niet meer stuk.
 • Maandag 16 november. “U raadt _nooit_ waarvoor ik bel!” Euh… “Het lekt nog steeds in mijn badkamer!”. Toen ik hoorde dat de loodgieter niks kon doen, want de verzekering moest eerst controleren of er wel _iets_ aan de hand was en die konden pas woensdag 18 november langskomen, heb ik mij van mijn beste passief-agressieve kant laten zien. Buiten het pareltje in de vorige titel zei ze ook nog andere billenkletsers als “wij hebben dus wel honderden huurders hoor, denkt u dat wij enkel voor u bezig zijn?” (Mijn antwoord staat in de titel), “Het is toch mijn schuld niet als de verzekering pas zo laat kan komen?” en het tragisch-komische “Ik werk maar tot vijf uur hoor, u denkt toch niet dat ik daarna nog ga bellen?”
 • Woensdag 18 november, in de namiddag. Iemand (niet zij) belt mij op om te melden dat de loodgieter de volgende ochtend zal langskomen. Die nacht droom ik over bruikbare badkamers en droge handdoeken.
 • Donderdag 19 november, in de namiddag. Iemand (zij) heeft mij gebeld tijdens mijn middagpauze om te melden dat het lek gedicht is. De schrijnwerkers kunnen wel pas binnen twee weken de schade aan het plafond komen herstellen, maar goed, er zijn ergere dingen dan een plafond met zwarte vlekken op, denk ik dan. Tot ik thuiskom. Enfin, ik ben een paar keer terug naar buitengegaan om het huisnummer te checken, want wat ik zag leek niet op mijn appartement, eerder op een vuilnisbelt. Zo een waar er een reusachtig stuk plafond is uitgebroken en het puin over de ganse badkamer verspreid ligt. En dan had ik die bruine vlek op mijn laken nog niet gezien die naar overgeefsel stinkt.

Het gaat trouwens over Estia.

8 thoughts on ““En die hebben allemaal een lek in hun badkamer of zo?”

 1. Pingback: Brutin.be » » “Het is toch niet omdat er water via uw lamp in de badkamer loopt dat u niet meer kan douchen?”

 2. Pingback: Ntone » Blog Archive » Interview op twunch

 3. hahaha,ik moest lachen toen ik je waterellende las. Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt..het begon met druppels in 1 kamer..gevolgd door hetzelfde in de 2de kamer..dan de keuken bezaaid met volledige plassen water.. twee vingers diepe poel in de badkamer..om te eindigen met schade in de living. Over de inkom in de traphal zwijg ik omdat ik dit al niet meer als deel van mijn appartement van toen beschouw, maar daar druppelde het zelfs niet, daar stond een kraan open. Ik woonde op de 4de verdieping onder het dak..het is doorgesijpeld tot op de 2de verdieping (navraag bij de onderburen) en we hebben er 3 maanden last van gehad (en toen wijselijk gaan lopen) Ik leef met u mee en hoop dat het snel opgelost geraakt..stop met huur te betalen raad ik je aan (als je huurt tenminste)..dat is het enige wat je kan doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *